Aziz Yıldırım'ın yüzünü güldüren adam

Aziz Yıldırım'ın yüzünü güldüren adam

Futbolda teknik adamlardan yana yüzü gülmeyen Aziz Yıldırım, mutluluğu ve başarıyı potada Zeljko Obradovic’le sonuna kadar yaşadı.

Sırp coach, 5 kez şampiyonluğa ulaşarak Yıldırım’a başkanlığı döneminde erkek takımları arasında en fazla kupa kazandıran çalıştırıcı olarak tarihe geçti.

Avrupa’nın en iyi antrenörü Zeljko Obradovic’in, Fenerbahçe’yle dev imzayı attığı 2013 yılında yönetiminden taraftarına, tüm camia büyük bir heyecan yaşamıştı. Tecrübeli çalıştırıcı da, kulübün beklentilerini boşa çıkarmadı, bir de üstüne katıp, Türk basketbolunun Sarı-Lacivertli renklerle tarihi başarılar almasını sağladı.

5 kupa kazandı, tarih yazdı

3 yılı geride bırakan Obradovic, bu zamana 2’si lig şampiyonluğu (2014, 2016), 2’si Cumhurbaşkanlığı Kupası (2013, 2016) ve 1’i Türkiye Kupası (2016) olmak üzere tam 5 kupa birden sığdırırken, Avrupa’nın en büyük organizasyonu Euroleague’de üst üste iki kez Final-Four’a kalarak ilkleri de yaşattı.

Futbol takımını çalıştırsın!

Obradovic, antrenörlük başarısıyla, 1998’den bu yana Fenerbahçe’nin başkanlık koltuğunda oturan Aziz Yıldırım’ın da büyük sempatisini kazanan teknik adamların başında gelmeyi başardı. Futbol, basketbol ve voleybol olmak üzere Fenerbahçe’nin erkek takımları arasında en çok kupa kazandıran antrenör olması, Obradovic’i Başkan Yıldırım’ın gözünde bir adım daha öteye taşıdı. Hatta sosyal medya ve basında, ‘Obra, Fenerbahçe’nin futbol takımının başına geçsin, çalıştırsın’ esprisi dahi yapıldı.

Herkesi geride bıraktı

Obra’nın 3 yıldaki 5 kupasına karşılık, futbolda Aykut Kocaman ve Daum gibi teknik direktörler, takımı çalıştırdıkları süreye 3’er kupa eklerken, Sırp hoca, Fenerbahçe’nin basketbolda atılım yapmasını sağlayan Aydın Örs (1 lig) ve Tanjevic’i (2 lig, 1 Türkiye Kupası, 1 Cumhurbaşkanlığı Kupası) gerisinde bıraktı. Öte yandan kadın takımlarında basketbolda Zafer Kalaycıoğlu, 7 yıla 14 kupa, voleybolda da Ze Roberto 2 sezona 4 kupa sığdırmayı başarmıştı.

Tek eksik Euroleague

Fenerbahçe’nin başında 4. sezonunu geçiren Obradovic, şu ana dek kulübe 2’si lig şampiyonluğu ve Cumhurbaşkanlığı Kupası, 1’i de Türkiye Kupası olmak üzere 5 kupa kazandırdı. 5 kupanın 3’ünü 2016 yılına sığdıran Obradovic ve öğrencilerinin tek eksiği ise, Avrupa Ligi şampiyonluğu... Ona da son iki sezondur Final-Four’a kalarak çok yaklaşan Fenerbahçe, özellikle de 2017 Final-Four’nun İstanbul’da gerçekleşecek olmasını iyi değerlendirip, bu hedefine de ulaşmak istiyor.