Beşiktaş, Uluğ ile uzun vadeli düşünüyor

Beşiktaş, Uluğ ile uzun vadeli düşünüyor
Güncelleme:

Beşiktaş Sompo Japan, yeni çalıştırıcısı Yağızer Uluğ ile uzun vadeli düşünüyor.

Beşiktaş Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Özköse, "Uzun dönemde Yağızer Uluğ ile başarılı olacağımıza inandığımız için kendisini takımın başına getirdik" dedi.

Spor Toto Basketbol Ligi'nde bu sezonun başında  başantrenör değişikliğine giden Beşiktaş Sompo Japan, yeni çalıştırıcısı Yağızer  Uluğ ile uzun vadeli düşünüyor. Fin çalıştırıcı Henrik Dettmann ile yollarını ayırdıktan sonra bir  süredir Galatasaray Odeabank Başantrenörü Ergin Ataman'ın yardımcılığını yapan  Yağızer Uluğ ile anlaşan siyah-beyazlı kulübün basketboldan sorumlu yönetim  kurulu üyesi Hakan Özköse, uzun vadeli planları düşünerek Uluğ'u ile sözleşme  imzaladıklarını söyledi.
 
Özköse, AA muhabirine yaptığı açıklamada, uzun dönemde Yağızer Uluğ  ile başarılı olacaklarına inandıkları için kendisini takımın başına  getirdiklerini vurgulayarak, "Artık günlük düşünmek istemiyoruz. Her sezon yap  bozlardan sıkıldık. Yağızer ile uzun vadeli çalışmaları daha iyi yapacağız" dedi.
 
Yağızer Uluğ ile yeni bir döneme başladıklarını belirten Hakan Özköse,  "Kendisi Beşiktaş'ta daha önce çalışmıştı. Umarım başarılı bir sezon geçireceğiz.  Yağızer Uluğ ile uzun dönemli bir çalışma yapmak istiyoruz. Altyapılara önem  veren, kendi oyuncularını çıkarabilen bir takım kurmayı amaçlıyoruz. Antrenörümüze güveniyor ve başarılı olacağına inanıyoruz. Kendisi başarılı bir  antrenör. Beşiktaş'ı daha yukarılara taşıyacağına inanıyorum."
 
Henrik Dettmann'ın ardından göreve elen Yağızer Uluğ yönetiminde iki  maça çıkan Beşiktaş Sompo Japan, bu maçları kazandı. ULEB Avrupa Kupası'nda  deplasmanda Yunan ekibi PAOK'u 100-80 yenen siyah-beyazlı ekip, Spor Toto  Basketbol Ligi'nde ise İstanbul Büyükşehir Belediyespor'u 103-91 mağlup etti.  Beşiktaş Sompo Japan, Uluğ yönetiminde iki maçta toplam 203 sayı üretip, 101,5  ortalama tutturdu. Potasında 171 sayı gören siyah-beyazlılar, 85,5 ortalama ile  maçları tamamladı.