F.Bahçe durdurulamıyor

F.Bahçe durdurulamıyor
Güncelleme:

Beko Basketbol Ligi’nin 4. haftasında Fenerbahçe Ülker deplasmanda Aliağa Petkim'i mağlup etti.

Beko Basketbol Ligi'nde Fenerbahçe Ülker, deplasmanda karşılaştığı Aliağa Petkim'i 81-65 yendi.
Ev sahibi ekibin, hava atışıyla birlikte rakibine karşı baskı kurmaya çalıştığı müsabakada, Fenerbahçe Ülker savunmasıyla buna karşılık verdi. Aliağa Petkim'in, kazandığı serbest atışlardan bulduğu basketlerle ilk 2 dakikayı 3-0 önde geçtiği müsabakada, Fenerbahçe Ülker 5. dakikada Melih Mahmutoğlu'nun üçlüğüyle maçta dengeyi yakaladı: (3-3).

Bu dakikadan sonra savunmadan kazndığı toplarla etkili hücumlar gerçekleştiren Fenerbahçe Ülker, Melih Mahmutoğlu ve Junior'un basketleriyle 4. dakika içerisinde skoru 7-3'e taşıdı.

Her iki takımın karşılıklı basketleriyle geçen periyot 15-15 eşitlikle sona erdi. İkinci periyotta konuk ekip Fenerbahçe, rakibine karşı hem savunma hem de hücum ribaudlarıyla üstünlük kurmaya başladı. Fenerbahçe Ülker, Preldzic, Zoric'in sayılarıyla maçın 16. dakikasını 31-18 önde geçti.

Aliağa Petkim'in Marshall, Bora Paçun ve Ali Işık ile rakibine karşılık vermeye çalıştığı ikinci periyotta, Fenerbahçe Ülker Bogdanovic, Bjelica ve Vidmar'ın etkili oyunuyla devreyi 41-20 önde tamamladı.

Maçın ikinci yarısının başlamasıyla Aliağa Petkim, Randle ve Marshal ileetkili olmaya çalıştı. Rakibinin bu oyncalarla bulduğu sayılara, FenerbahçeÜlker, Vidmar, Melih Mahmutoğlu ve Preldzic ile karşılık verdi. Ev sahibiekibin farkı azaltma mücadelesine sahne olan üçüncü periyot, 60-49Fenerbahçe Ülker üstünlüğüyle geçildi.

Maçın son periyodunda üstünlüğü elinden bırakmayan Fenerbahçe Ülker, rakibinin Marshall ile bulduğu basketlere Junior'un oyun kuruculuğunda gerçekleştirdiği hücumlarla karşılık vermeye çalıştı.

Ev sahibi ekibin maçın son 3 dakikasında seyirci desteğiyle farkı azaltamaya çalışmasına karşın Fenerbahçe Ülker buna izin vermedi ve farkı 38. dakikada 14 sayıya taşıdı: (60-74). Maçın kalan dakikalarında da üstünlüğünü koruyan Fenerbahçe Ülker, Aliağa Petkim'i 81-65 yendi.

Aliağa Petkim: 65 - Fenerbahçe Ülker: 81

Salon: ENKA

Hakemler: Mehmet Keseratar, Serkan Emlek, Sertan Kırklar

Aliağa Petkim: Sommervi 18, Randle 13, Melih Yıldız 2, Marshall 22, Bora Paçun 5, Ahmet Ali Erdoğan 2, Ali Işık 3 

Fenerbahçe Ülker: Bjelica 6, Melih Mahmutoğlu 8, Vidmar 17, Kenan Sipahi, Bogdanovic 15, İzzet Türkyılmaz 2, Junior 14, Zoric 10,  Metecan Birsen 2, Preldzic 7, Ömer Onan     

1. Periyot: 15-15

Devre: 20-41 (Fenerbahçe Ülker lehine)

3. Periyot: 49-60