Fenerbahçe yeniden oynama teklifini reddetti

Fenerbahçe yeniden oynama teklifini reddetti
Güncelleme:

Galatasaray Kadın Basketbol Takımı'nı Fenerbahçe maçında 20-0 hükmen mağlup saymasının perde arkasından çok ilginç olaylar çıktı.

Galatasaray'ın Fenerbahçe karşısında oynattığı Lynetta Kizer'e federasyon görevlisi tarafından yanlış lisans verildiğini farkeden Basketbol Federasyonu Başkanı Harun Erdenay, her iki kulübe 'Maçı yeniden oynar mısınız?' teklifini götürdü. Galatasaray kabul etti ancak Fenerbahçe 'hayır' deyince, hükmen yenilgi kaçınılmaz oldu.

Türkiye Basketbol Federasyonu'nun (TBF), 'mevzuata aykırı oyuncu oynattığı' gerekçesiyle Galatasaray Kadın Basketbol Takımı'nı Fenerbahçe maçında 20-0 hükmen mağlup saymasının perde arkasından çok ilginç olaylar çıktı.

Galatasaray'ın ABD'li oyuncusu Lynetta Kizer'a TBF görevlisi tarafından hatalı lisans verildiğini öğrenen TBF Başkanı Harun Erdenay, orta yolu bulmak için harekete geçti. Önce sarı kırmızılı yöneticilerle görüşen Erdenay, "Maçı yeniden oynar mısınız?" diye sordu.

Galatasaray yöneticileri karşılaşmayı 76-72'lik skorla kazanmış olmalarına rağmen yeniden oynamayı kabul etti.

FENERBAHÇELİLER GERİ ADIM ATMADI

Erdenay daha sonra Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım ve asbaşkan Mahmut Uslu ile görüştü. Ancak sarı lacivertliler, "Kurallar ortada. Bizim hükmen galip ilan edilmemiz gerekiyor" cevabını verdiler.

Bütün çabalarına rağmen sarı lacivertlileri ikna edemeyen Erdenay, daha sonra TBF Yönetim Kurulu'nu topladı ve kural kitabında yazan 'hükmen mağlubiyet' kararını aldı.

Olayın diğer ilginç yönü ise Lynetta Kizer'ın durumu ile ilgili... Sarı kırmızılı kulübün, FIBA lisans vermediği için ABD'li oyuncuyu bu sezon Avrupa Ligi'nde oynadığı 5 maçta da oynatamadığı öğrenildi.

Sarı kırmızılı yetkililer Kizer'ın ABD'li oyuncu lisansının yeni geldiğini ve bundan sonra oynanacak Avrupa Ligi maçlarında forma giyebileceğini söylediler.