Galatasaray, Karşıyaka sınavında

Galatasaray, Karşıyaka sınavında
Güncelleme:

Galatasaray Odeabank, rakip sahada İstanbul Büyükşehir Belediyespor'u 79-67 yenmeyi başardı ve gözler play off turuna çevrildi.

Eurocup şampiyonu Galatasaray Odeabank, ligi 52 puanla 3. sırada tamamladı ve play off’da ligi 47 puanla 6. sırada kapatan Pınar Karşıyaka ile eşleşti. 17 Mayıs günü play off’ların start alacağı Spor Toto Basketbol Ligi’nde play off maç programı ise bugün belli olacak.

Galatasaray Odeabank Erkek Basketbol Takımı Başantrenörü Ergin Ataman, normal sezonun bittiğini ve artık play off için hazırlanacaklarını belirterek, “Öncelikle İstanbul BBSK’yı kutluyorum. Arkadaşım Ertuğrul Erdoğan zor bir dönemde takımın başına geldi. Takımını kümede tutmayı da başardı” dedi.

Ergin Ataman, sezon sonu yorgunluğu ve konsatrasyon sıkıntısı nedeniyle İstanbul BBSK maçının ilk devresinin çok düşük tempoda geçtiğini de belirterek, “Başlarda istediğimiz oyunu oynayamadık, gençler de etkilendi. Devre arasında konuştuk ve normal oyunumuzu oynadık. Ligin normal sezonunu galibiyetle kapattık. Şimdi play off’lar için hazırlıklarımıza başlayacağız. Çünkü, play off turunda zor bir süreç bizi bekliyor, bunu biliyoruz ve ona göre hazırlanacağız” diye konuştu.

50’İNCİ ŞAMPİYON KİM?

Bu sezon 50. şampiyonunu arayan ve tarihinde ilk kez Süper Lig unvanıyla oynanan Spor Toto Basketbol Süper Ligi’nde çeyrek final serileri iki galibiyet üzerinden oynanırken, yarı finalde rakibine karşı üç galibiyet alan takımlar finale yükselecek.

Final serisi ise 7 maç üzerinden oynanacak ve 4 galibiyete ilk ulaşan takım, Spor Toto Basketbol Ligi’nde 2015-2016 sezonunun şampiyonu olacak.

Spor Toto Basketbol Süper Ligi’nde normal sezonun tamamlanmasının ardından play off çeyrek final eşleşmeleri de belli oldu. Ligi ilk 8’de bitiren ekipler, çapraz eşleşmeyle play off çeyrek finalinde birbirlerine rakip oldu. Ligdeki sıralamaya göre, 1-8, 2-7, 3-6 ve 4-5 şeklinde gerçekleşen eşleşmeler şöyle:

Anadolu Efes – Royal Halı Gaziantep, Fenerbahçe – Muratbey Uşak Sportif, Galatasaray Odeabank – Pınar Karşıyaka ve Darüşşafaka Doğuş – Banvit.