Kaf-Kaf'tan müthiş zafer !

Kaf-Kaf'tan müthiş zafer !
Güncelleme:

Play-off final serisi 2. maçında Anadolu Efes’i İstanbul’da 86-85 yenmeyi başaran Pınar Karşıyaka durumu 1-1 yaptı.

Son 44 saniyesine 4 sayı geride girdiği maçı inanılmaz bir sonla kazanan Pınar Karşıyaka, final serisinde durumu 1-1 yaptı, Anadolu Efes’ten saha avantajını aldı. 24 sayı, 6 ribaunt, 6 asistle oynayan Dixon, İzmir ekibini zafere taşıdı.

Play-off final serisi 2. maçında Anadolu Efes’i İstanbul’da 86-85 yenmeyi başaran Pınar Karşıyaka durumu 1-1 yaptı.

Karşıyaka inanılmaz işler yapıyor. Maçın başındaki presin ne kadar süreceği, ne zaman nefeslerinin kesileceği konusunda herkes bir tahmin yapsa da, Ufuk Sarıca ile öğrencileri hepsini boşa çıkarıyor. 2 gün önce uzatmaya giden maçı kaybeden Karşıyaka son 44 saniyeye 4 sayı geride girmişken yine presle top kazanıyor, galibiyete ulaşıyor. Bunun arkasında insanüstü bir enerji ve çok inanmışlık yatıyor.

Karşıyaka’yı atarak yenmenin çok zor olduğunu ama Efes’in bunu ilk maçta başardığını yazmıştık. Lacivert-beyazlılar’ın bu kez daha sert savunma yapacağını düşünüyorduk. Doğuş’un ilk 5 dakikada Dixon’a yaptığı baskı bunu doğrulasa da, uzunları devreye sokmak için Heurtel’in oyuna girişi, maçı Karşıyaka’nın istediği tempoya getirdi. Fransız hücumda 12 asist ile bir resital yaptı ama Dixon’da devreye girdi, onun yer aldığı ön alan savunmasında. Sondaki hatalarıyla da, maçı verdi adeta. Bitime 10 saniye kala faul çizgisinde 2’de 1 atarak farkı 3 yaptıktan sonra, Dixon’a faul yapmayışı ve ABD’linin de üçlüğü yollaması, ardından yine topu Dixon’a kaptırması!

Ufuk Sarıca’nın başarısı
Ufuk Sarıca’yı kutlamak lazım. Rakibi düzenden çıkaracak hamleleri yaptı. Efes 4 kısaya döndüğünde takımı 3 uzunla sahaya sürdü, Efes uzadığında ise kısalıp çılgın presi sürdürdü.
Efes’in rakibin presine karşı kısalması, ilk maçı kendilerine kazandıran ribauntları konuk takımın almasını sağladı. En önemli kozunu da kaybeden Efes, 2. yarıda 11 sayıdan gelip öne geçmeyi başarsa da, son darbeyi bir türlü rakibe vuramadı.

Karşıyaka’nın son 2 dakikada 7’de 2 faul atışı tamamen yorulmalarıyla alakalıydı, Efes’in buna rağmen kaybetmesi 10 saniye kala yapamadıkları faul, 9 saniye kala alamadıkları molayla alakalıydı!

2 maç İzmir’de
Final serisinde 3. ve 4. maçlar İzmir’de oynanacak. İstanbul’da 1-1’e gelen seride pazar ve salı günleri Pınar Karşıyaka, Anadolu Efes’i ağırlayacak. Dün elde ettiği galibiyet ile saha avantajını ele geçiren Pınar Karşıyaka, sadece sahasındaki maçları bile kazansa şampiyonluk kupasını kaldıracak.

10-048.jpeg

Milliyet