Karşıyaka potasında belirsizlik sürüyor

Karşıyaka potasında belirsizlik sürüyor
Güncelleme:

Futbolda tarihi borç yükü ve transfer yasağıyla 2'nci Lig'e düşen Karşıyaka'da son yıllarda kupalara ambargo koyan basketbol takımı konusunda da belirsizlik sürüyor.

Geçen sezon Spor Toto Basketbol Ligi’nde 28 yıl sonra şampiyon olarak tarihinde ilk kez THY Euroleague’de mücadele eden Pınar Karşıyaka, 2 hafta önce play off’tan elendikten sonra sessizliğe büründü. Antrenör Ufuk Sarıca’nın 4 yıldır sürdürdüğü görevinde kalıp kalmayacağı henüz netleşmedi. Bütçesinin geçen yıla göre yarı yarıya azalacağı açıklanan Pınar Karşıya’nın yola 8.5 milyon TL bütçeyle çıkması öngürülüyor.

Potada yaklaşık 2.5 milyon TL borcu bulunan yeşil kırmızılıların geçmiş alacaklar nedeniyle futbolda olduğu gibi transfer yasağıyla karşılaşma ihtimali yüksek. Yerlilerden Can ile gençler Egemen, Mert ve Görkem hariç tüm isimlerin sözleşmelerinin bittiği Karşıyaka’da yabancılardan Abercrombie ve Gabriel serbest kaldı. Iverson, Wright ve sezonu erken kapatan Palacios ile Jones’un da sözleşmelerinde çıkış opsiyonları bulunuyor. Karşıyaka, FIBA Şampiyonlar Ligi’nde yer alacağı yeni sezon öncesi düşük bütçeyle yeni takım kurma durumunda kalabilir. Basketbol Şube Başkanı Turgay Büyükkarcı, bütçeyi netleştirdikten sonra adım atacaklarını söyledi.