Potanın Perileri parkeye çıkıyor

Potanın Perileri parkeye çıkıyor
Güncelleme:

2015 FIBA Kadınlar Avrupa Basketbol Şampiyonası yarın başlayacak.

Romanya ve Macaristan'ın ev sahipliğinde bu yıl 35. kez düzenlenecek FIBA Kadınlar Avrupa Basketbol Şampiyonası, yarın başlayacak ve 28 Haziran'da sona erecek. Grup karşılaşmalarını Romanya'da oynayacak Türkiye A Milli Kadın Basketbol Takımı, B Grubu'ndaki ilk maçını 11 Haziran Perşembe günü Polonya ile yapacak. Türkiye, ikinci maçında 13 Haziran Cumartesi günü Belarus, üçüncü karşılaşmasında 14 Haziran Pazar günü Yunanistan, dördüncü maçında 15 Haziran Pazartesi günü İtalya ile karşı karşıya gelecek.
 
Türkiye'nin geçen yıl ev sahipliğini yaptığı ve ilk defa katıldığı Kadınlar Dünya Şampiyonası'nı dördüncü tamamlayarak tarihi bir başarıya imza atan A Milli Kadın Basketbol Takımı, çıkışını 2015 Avrupa Şampiyonası'nda da devam ettirmek için mücadele edecek. Kadın basketbolunda Avrupa'nın önde gelen 16 takımının 4 grupta mücadele edeceği şampiyonayı ilk 5 sırada bitiren takımlar, 2016 yılında Rio'da düzenlenecek Olimpiyat Oyunları'na katılma hakkı da kazanacak.
 
34 KEZ DÜZENLENEN ŞAMPİYONADA SOVYETLER BİRLİĞİ, 21 KEZ ALTIN MADALYA KAZANDI
FIBA Kadınlar Avrupa Şampiyonası bugüne dek toplam 34 kez organize edildi.
Türkiye'nin de 2005 yılında ev sahipliği yaptığı şampiyona, ilk kez 1938 yılında İtalya'nın başkenti Roma'da düzenlendi. 1991 yılına dek düzenlenen şampiyonalarda ezici bir üstünlük kuran eski Sovyetler Birliği, bu süreçte 21 kez altın madalyaya ulaşıp, bir kez de gümüş madalya kazandı. 2013 yılında Fransa'da düzenlenen turnuvayı ilk sırada tamamlayan İspanya, 2015 FIBA Kadınlar Avrupa Şampiyonası'na da son şampiyon unvanı ile katılıyor.
 
FIBA Kadınlar Avrupa Şampiyonası'nda Sovyetler Birliği'nin yanı sıra Rusya'nın 3, Fransa ile İspanya'nın 2, Bulgaristan, Polonya, İtalya, Litvanya, Çek Cumhuriyeti ve Ukrayna'nın da birer şampiyonluğu bulunuyor.
 
Ay Yıldızlı takım, 2011 yılında Polonya'da düzenlenen organizasyonda finale yükselirken, Rusya'ya 59-42 kaybetti ve turnuvayı gümüş madalyayla tamamladı. Milliler, bu turnuvanın ardından 2013 yılında Fransa'da düzenlenen Avrupa Şampiyonası'nda ise üçüncü oldu. Ay Yıldızlı ekip, Sırbistan karşılaşmasını 92-71'lik skorla kazanarak bronz madalya kazandı.
 
-12 KİŞİLİK KADRO-
Ekrem Memnun'un başantrenörlüğünü yaptığı "Potanın Perileri"nin kadrosunda yer alan isimler şöyle:
Tilbe Şenyürek (Botaş Spor); Ayşe Cora (Edirne Belediyesi Edirnespor); Şaziye İvegin Üner (İstanbul Üniversitesi BGD); Lara Sanders, Pınar Demirok (Abdullah Gül Universitesi); Birsel Vardarlı Demirmen, Cansu Köksal, Olcay Çakır, Tuğçe Canıtez (Fenerbahçe); Nevriye Yılmaz, Bahar Çağlar (Galatasaray Odeabank); Işıl Alben (Dynamo Kursk).
 
-MAÇ PROGRAMI-
Ay-Yıldızlı takımın maç programı şu şekilde:

 
11 Haziran Perşembe
TSİ 19:00 Polonya – Türkiye
 
13 Haziran Cumartesi
TSİ 21:30 Türkiye – Belarus
 
14 Haziran Pazar
TSİ 21:30 Yunanistan – Türkiye
 
15 Haziran Pazartesi
TSİ 21:30 Türkiye – İtalya