''Fenerbahçe taraftarı şunu bilmeli...''

''Fenerbahçe taraftarı şunu bilmeli...''

PSG yorumcusu Jonathan Johnson, Van der Wiel için çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Van der Wiel, sağlam ve sert bir sağ bektir, ancak Avrupa’nın elit isimleri arasında gösterilemez. hücumu düşünen stili nedeniyle göze hoş gelir, özellikle ileri çıkışlarında yaptığı güzel ortalarla etkili olur. Van Persie’ye iyi ortalar açabilir. Ama savunma kısmı pek etkili değildir.

Fenerbahçe’nin transferini açıkladığı Gregory Van der Wiel ile beraber sağ bek konusundaki belirsizlik sona erdi. Gökhan Gönül’ün ardından savunmanın sağında oluşan boşluk Hollandalı yıldız ile giderildi.

28 yaşındaki Wiel’in son durumu, Fenerbahçe’de yapacakları ve futbolcu özelliklerini ESPN ve BeIN Sports’un PSG yorumcusu Jonathan Johnson, Milliyet için değerlendirdi.

Van der Wiel’in Türkiye Ligi için iyi bir seçim olduğunu ancak Şampiyonlar Ligi gibi bir kulvar için yetersiz kalabileceğini savunan Jonas, şu görüşleri dile getirdi;

Türkiye için iyi seçim

“Van der Wiel, sağlam ve sert bir sağ bektir, ancak Avrupa’nın elit isimleri arasında gösterilemez. Wiel, hücumu düşünen stili nedeniyle göze hoş gelir, özellikle ileri çıkışlarında yaptığı güzel ortalarla etkili olur. Van Persie’ye iyi ortalar açabilir. Ama savunma kısmı pek etkili değildir. Bu da hücumu daha fazla düşünmesinden kaynaklanmaktadır. Ayrıca zaman zaman gösterdiği tutarsız davranışlar Fransa’da hep şaşkınlıkla karşılanmıştır.

PSG’de uzun bir süre geçirdi, uyum da sağladı fakat ilk 11’de başlayacak kadar iyi değildi. Yani büyük hedefleri olan PSG için yeterli gözükmedi. Hiç şüphem yok ki Türkiye’de ve Fenerbahçe’de başarılı olacaktır. Ama Fenerbahçe taraftarı şunu bilmeli; ligde ve yerel kupalarda takıma önemli katkı yapsa da aynı performansı zorluk derecesi yüksek Avrupa maçlarında gösteremez.

Bir de PSG’de Zlatan Ibrahimovic ile tartışması çok sorgulandı ve hoş karşılanmadı. Bu durum gereksizdi ve tepki aldı. Eğer Şampiyonlar Ligi yoksa, Van der Wiel başarı olur. Çünkü

Milliyet