''Keşke bana doğru sıkılsa dedim''

''Keşke bana doğru sıkılsa dedim''

Genç takım arkadaşı Uygar Mert Zeybek'le birlikte iken silahlı saldırıya uğrayan Mehmet Topal, karakoldaki ifadesinde çarpıcı sözler sarfetti.

Olay anında önce bir gürültü duydum. Silah olduğunu hemen anladım.O an tek düşüncem şu oldu: Keşke bana doğru sıkılsaydı. Ben kurşunu yerdim ama Uygar daha çocuk. Neden böyle bir şey yapıldığını bilmiyorum. Anlamış da değilim. Kimseye ne borcum var ne de herhangi biri ile bir sıkıntım. Alacağım dahi yok.”

Mehmet Topal’ın saldırı haberini aldığımızda soluğu hemen ifadelerin alınacağı Sancaktepe Emniyeti’nde aldık. Kapıdan Topal’ın takım arkadaşı Mehmet Topuz ile birlikte girdik. O sırada milli oyuncu Asayiş Şube Bürosu’nda ifadesini veriyordu. İksi polis memuru Topal’a sorular soruyor ve olayın oluş biçimini anlamaya çalışıyordu. Yanında ise Uygar Mert vardı. İkisi de şaşkındı. Sonra odadan çıktılar ve başka bir odaya alındılar. Orada da başka bir ekibe bilgi verdiler. İkilinin anlattıkları ile sürekli not alan emniyet birimleri bir yandan da bu notları hızla arkadaşlarına iletiyordu.
Mehmet Topal ifadesini verdi ve odadan çıktı. Uygar da oradaydı. O anda sadece Hürriyet, Emniyet Müdürlüğü’nün içindeydi. Büyük güvenlik önlemleri nedeniyle hiç bir basın mensubu içeriye girememişti. Topal ve Uygar yaşadıklarını sadece Hürriyet’e anlattı...

“Kimseyle alacak verecek meselem yok”

Neler oldu Uygar?
- Abi hiç anlamadım. Bir anda olup bitti. Ne olduğunu kavrayamadık.
- Geçmiş olsun Mehmet.
- Sağol abi...
O arada bir polis memuru araya girdi ve şu soruyu yöneltti:
- Mehmet biriyle alacak, verecek davan mı vardı?
- Hayır. Benim ne kimseye borcum var ne de her hangi biri ile bir sıkıntım. Alacağım dahi yok. Böyle bir şey mümkün değil.
Hemen araya girdik ve sorduk:
- Silah sesi olduğunu anladın mı?
- Önce bir gürültü duydum. Silah olduğunu anladım. Sonra arabanın camı bana doğru esnedi.

Emniyet müdürü arabasını verdi, evine öyle gitti

Ne hissettin o an?
- Hemen Uygar’a döndüm. Sağını, solunu yokladım. Çocuğa bir şey oldu diye korktum. Bir şey yoktu rahatladım. O an tek düşüncem şu oldu: “Keşke bana doğru sıkılsaydı o kurşun” dedim. Bir sorununuz varsa bana sıkın kurşunu. Bana gelse hiç önemi yok. Ama Uygar’a geldi diye çok korktum. Ben kurşunu yerdim. Ama Uygar daha çocuk. Olayın nedenini, sebebini anlamış değilim.
Bu sırada polis memurları Mehmet Topal’a, Sancaktepe Emniyet Müdürü’nün kendisini beklediğini ilettiler. Emniyet Müdürü Mehmet Topal, Mehmet Topuz ve o sırada emniyete giren Fenerbahçe Asbaşkanı Şekip Mosturoğlu’nu yaklaşık 10 dakika odasında ağırladı ve olayla ilgili görüşlerini aldı.
Topal, inceleneceği için aracıyla değil müdürün arabasıyla evine gitti.

Organize eylem ve cinayete tam teşebbüs

İSTANBUL Emniyet Müdürlüğü, Mehmet Topal’a yapılan saldırıyı dört koldan araştırıyor. Emniyet yetkililerinin ilk değerlendirmelerine göre saldırı organize bir eylem ve cinayete teşebbüs. Zaten bu sebepten dolayı araştırmayı cinayet şube ele almış durumda.

Spor dünyası tek yürek oldu

F.BAHÇELİ Mehmet Topal’a yönelik saldırı kulüpler ve TFF tarafından kınandı. Başta Galatasaray ve Beşiktaş olmak üzere kulüpler, saldırının Türk futboluna yapılmış olduğunu belirtip, Mehmet Topal ve tüm F.Bahçe camiasına geçmiş olsun dileklerini iletti.

FENERBAHÇE: Bu bir terör eylemidir!

MEHMET Topal’a karşı gerçekleştirilen silahlı saldırının ardından Fenerbahçe resmi sitesinden şu açıklamayı yaptı:

FAİLLERİ HESAP VERMELİ

“Rize deplasmanı dönüş yolunda kafilemize yapılan menfur silahlı saldırının ardından, oyuncumuz Mehmet Topal’ın aracına silahlı saldırı düzenlenmiştir ve  aracının camlarının kurşun geçirmez özelliği sayesinde büyük bir şans eseri yara almamıştır. Bu saldırı silahlı bir terör eylemidir. Fail ya da faillerin en kısa süre içinde bulunup adalet önünde hesap vermelerini bekliyoruz.”

Aracın orijinal hali kurşuna dayanıklı

TOPAL’ın aracı Mercedes’in G 63 modeli... Bu araçlarda kurşuna dayanıklı çift cam orijinal üretiminde sunuluyor. Özellikle çift cam taktırma söz konusu değil. Çift cam dışında aracın camlarında en üst derecede karartma ve güvenlik filmi de bulunmakta. Bu tür filmler hem şiddeti karşılamakta hem de camın parçalanıp dağılmasını engellemektedir.

Hürriyet