''Neden kovulduğumu bilmiyorum''

''Neden kovulduğumu bilmiyorum''

Görevinden alınan Futbol Akademisi Direktörü Ahmet Akcan, tam projeleri hayata geçirirken neden kovulduğunu bilmediğini söyledi.

Galatasaray Yönetimi tarafından Futbol Akademisi Direktörü görevinden alınan Ahmet Akcan, konu ile ilgili Bugün gazetesine konuştu. Neden kovulduğunu bilmediğini söyleyen tecrübeli futbol adamı, altyapıyı Avrupa seviyesine getirmek için çalışmalara başlamış olduklarını belirtti.

Akcan, gönderilmesi ile ilgili yaptığı açıklamada “Galatasaray altyapısını Avrupa’da önde gelen takımların seviyesine getirmek istiyorduk. Bunun içinde bazı projeleri hayata geçirmiştik. Çalışmalarımızı tam gaz sürdürüyorduk. Neden ayrıldığımı bilmiyorum. Önceki gün bana görevden alındığımı söylediler. Bu ayrılığın sebebini yönetime sorabilirsiniz” değerlendirmesinde bulundu.

ELEŞTİRİ OKLARINI ÜZERİNE ÇEKMİŞTİ

Bu sezon Ahmet Akcan döneminde UEFA Gençler Ligi’nde oynanan Benfica maçında U19 takımının 11 gol yemesi çok eleştirilmişti. Bu farklı yenilgi sonrası tecrübeli yöneticinin istifası istenmişti.

Türkiye U19 Milli Takımı’nın, 25 Şubat Pazartesi tarihinde Antalya’da Çek Cumhuriyeti ile yapacağı özel maçının aday kadrosunda hiçbir Galatasaraylı oyuncunun bulunmaması da Akcan’a yöneltilen eleştirilerin artmasına neden olmuştu.

Bu gelişmelerin ardından görevden alınan Ahmet Akcan’ın yerine altyapıyı yeniden organize etmesi için Hollanda’nın efsane isimleri arasında yer alan Jan Olde Riekerink getirildi.