Adana'dan kovuldu kupayı kaldırdı !

Adana'dan kovuldu kupayı kaldırdı !
Güncelleme:

Türkiye'den kovulan Löw ve Del Bosque Dünya Kupası kazandı..

Kısa süre çalıştırdığı Beşiktaş'tan ayrılmasının ardından İspanya Milli Takımı'na 2010 FIFA Dünya Kupası'nı kazandıran Vicente Del Bosque'den sonra Fenerbahçe ve Adanaspor'da tutunamayıp Almanya'nın başına geçen Joachim Löw de dünya şampiyonu oldu.

Brezilya'nın evsahipliği yaptığı 2014 Dünya Kupası'nı Almanya Milli Takımı'nın kazanmasıyla Türk futbolu adına ilginç ve düşündürücü bir istatistik ortaya çıktı.

Yaklaşık 7 ay teknik direktörlük yaptığı Beşiktaş'tan ayrılmasının ardından İspanya Milli Takımı'na 2010 FIFA Dünya Kupası'nı kazandıran Vicente Del Bosque gibi Fenerbahçe ve Adanaspor'da tutunamayıp Almanya'nın başına geçen Joachim Löw de kariyerine "dünya şampiyonu" unvanını ekledi.

Ülkelerinin milli takımlarını Dünya Kupası zaferine taşıyan iki teknik adam da Türkiye'de başarılı olamayıp görevlerinden ayrılmak zorunda kalmışlardı.

Yıldırım'ın ilk göz ağrısı Löw

Almanya Milli Takımı ile dünya şampiyonluğu yaşayan ve 2008 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda finale yükselen Joachim Löw, Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın göreve getirdiği ilk teknik direktör oldu.

Löw yönetiminde 1998-1999 sezonunda ligi 3. sırada tamamlayan Fenerbahçe'de, sezonun bitimiyle Alman çalıştırıcıyla yollar ayrıldı.

Löw, daha sonra 2000 yılının aralık ayında Adanaspor ile anlaştı. Alınan kötü sonuçların ardından Alman teknik adam 28 Şubat 2001'de görevinden ayrıldı.

Del Bosque'nin Türkiye macerası kısa sürdü

İspanyol kulübü Real Madrid'in başında olduğu 2000 ve 2002 yıllarında UEFA Şampiyonlar Ligi, 2001 ve 2003'te de İspanya Birinci Ligi'ni (La Liga) kazanan Del Bosque'nin Türkiye macerası kısa sürdü.

2004'ün haziran ayında Beşiktaş'ın başına geçen İspanyol teknik direktörün görevine, 25 Ocak 2005'te Türkiye Kupası'nda Konyaspor karşısında alınan mağlubiyet sonrasında son verildi.

Kısa süren Beşiktaş serüveninin ardından siyah-beyazlı kulübe dava açan İspanyol teknik adam, 8 milyon avroya yakın tazminat kazandı.

Del Bosque, Beşiktaş'tan ayrıldıktan sonra 2008'de İspanya Milli Takımı'nın başına geçti ve takımına 2010'da Dünya Kupası, 2012'de de Avrupa Şampiyonası'nı kazandırdı.

İspanyol teknik adam şampiyonlukların yanı sıra 2012'de FIFA tarafından verilen "Dünyada Yılın Teknik Direktörü" ödülünün de sahibi oldu.