5 futbolcunun hayatını kurtaran hakem

5 futbolcunun hayatını kurtaran hakem

Futbol hakemi Hanifi Temurtaş, dili boğazına kaçan futbolculara yaptığı müdahalelerle 5 kişinin hayatını kurtardı.

Osmaniye bölgesi hakemlerinden Hanifi Temurtaş, dili boğazına kaçan futbolculara yaptığı müdahalelerle hayat kurtarmaya  devam ediyor.
 
Özel güvenlik görevlisi olan aynı zamanda hakemlik de yapan Temurtaş,  yeşil sahalarda pek sık görülmeyen ancak yaşandığında oldukça tehlikeli olan  dilin boğaza kaçması olayıyla meslek hayatında birçok kez karşılaştı. Yönettiği  maçlarda karşılaştığı bu olaylara hemen müdahale eden Temurtaş, bugüne kadar 5  futbolcuyu yaşama döndürdü.
 
Temurtaş, son olarak Kadirli Kaymakamlığı tarafından düzenlenen halı  saha turnuvasında dili boğazına kaçan futbolcu Mustafa Eser'e müdahale etti. 
 
Kadirli'de düzenlenen  2. Geleneksel Kurum ve Kuruluşlararası Futbol  Turnuvası kapsamında bir halı sahada oynanan Eserpenspor ile Alfabe Yazılım Spor  maçının bitmesine 5 dakika kala Eserpensporlu Mustafa Eser (39), rakibiyle  çarpışması sonucu yere düştü. Dili boğazına kaçan futbolcu fenalaştı. Çağrılan  ambulans beklenirken karşılaşmanın hakemi Temurtaş, parmaklarıyla oyuncunun  dilini çıkarıp nefes almasını sağladı. Daha sonra ambulanstaki görevlilerin  müdahale ettiği Eser, kaldırıldığı Osmaniye Devlet Hastanesi'ndeki tedavisinin  ardından taburcu edildi.
 
Hakem Temurtaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, halı saha  turnuvasında hakemlik yaptığı maçta, çarpışma sonucu futbolcu Eser'in nefessiz  kaldığını görünce müdahale ettiğini söyledi.
 
Eser'in dişlerinin kilitlenmesi üzerine çenesini açıp parmağıyla  boğazına kaçan dilini çıkardığını anlatan Temurtaş, şunları söyledi: "Osmaniye bölgesinde 16 yıldır hakemlik yapıyorum. Eğitim  seminerlerimizde bu tür olaylara karşı ne yapılması gerektiği konusunda da bilgi  veriliyor. Mustafa arkadaşımızın dilinin boğazına kaçtığını ve nefessiz kaldığını  görünce müdahale ettim. Dişleri kilitlenmişti, çenesini açtım. Parmağımla  boğazına kaçan dilini çıkardım. Bu şekilde hayatını kurtardım. Daha önce de görev  aldığım 4 maçta da aynı şekilde 4 sporcunun dili boğazına kaçmıştı. Onlara da  aynı şekilde müdahale etmiştim."
 
Futbolcu Mustafa Eser ise hakem Temurtaş'a teşekkür etti. Mustafa  Eser, hayatında ilk kez böyle bir olayla karşılaştığını belirterek, "Maç  esnasında rakip futbolcu ile çarpışmam sonucu dilim boğazıma kaçtı. Maçın hakemi   Temurtaş'ın müdahalesi sonucu hayatım kurtuldu. Çok mutluyum. Allah razı olsun"  diye konuştu.
 
Öte yandan Eser'in sakatlandığı anda 2-1 yenik olan Eserpenspor,  geride kalan 5 dakika içinde bir gol daha yiyerek rakibine 3-1 yenilip elendi.