Benzema ve Valbuena kadro dışı

Benzema ve Valbuena kadro dışı

Fransa Milli Takımı Teknik Direktörü Deschamps, isimleri şantaj soruşturmasına karışan Benzema ve Valbuena'yı kadroya almadı.

Fransa Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Didier  Deschamps, şantaj soruşturmasında adları geçen Karim Benzema ve Mathieu  Valbuena'yı, Almanya ve İngiltere ile oynanacak hazırlık maçlarının kadrosuna  almadı.
 
Deschamps, düzenlediği basın toplantısında, Real Madrid'de forma giyen  Benzema ve Lyon'da oynayan Valbuena'nın, 13 Kasım'da Almanya ve 17 Kasım'da  İngiltere ile yapılacak dostluk maçlarında forma giymeyeceğini açıkladı.
 
Fransız teknik adam, 2 ismin kadro dışı bırakılmasının şantaj  iddialarıyla ilgili olmadığını belirterek Benzema'nın sakatlığı, Valbuena'nın da  psikolojik durumu nedeniyle karşılaşmalarda forma giymeyeceğini söyledi.
 
Benzema hakkındaki soruşturmayla ilgili konuşmak istemeyen Deschamps,  "Olay hakkında herkes ne biliyorsa ben de o kadar bilgiye sahibim. Yargıya  yansımış bir durum var. Bırakalım adalet işini yapsın" ifadelerini kullandı.
 
Benzema'nın avukatı Sylvain Cormier, Fransız futbolcunun şantaj  suçlamalarını kabul ettiğine dair ülke basınında yer alan haberleri yalanladı.  Cormier, basın mensuplarına yaptığı açıklamada müvekkilinin gözaltındayken bütün  suçlamaları reddederek masum olduğunu söylediğini kaydetti.
 
Lyon'da oynayan Valbuena'ya şantaj yaptığı suçlamasıyla gözaltına  alınan Real Madrid'in Fransız milli futbolcusu Benzema hakkında soruşturma  başlatılmıştı. Konuyla ilgili soruşturma Valbuena'nın "mal varlığını gasp etme  girişimi" konusunda yürütülüyor. Valbuena'ya, özel hayatına ilişkin gizli olarak  çekilmiş bir videonun gönderilerek şantaj yapıldığı ve kendisinden 150 bin euro istendiği iddia ediliyor.
 
Olayla ilgili olduğu belirlenen üç kişinin tutuklu bulunduğu  soruşturma kapsamında Fransız futbolcu Djibril Cisse de başkent Paris'te 13  Ekim'de gözaltına alınmış, aynı gün serbest bırakılmıştı. Cisse, olayın ardından  bir televizyon kanalına yaptığı açıklamada futbolu bıraktığını duyurmuştu.