Bosna Hersek Fatih Terim'den vazgeçti !

Bosna Hersek Fatih Terim'den vazgeçti !
Güncelleme:

Bosna Hersek Federasyonu'ndan bir yetkili, Fatih Terim'in maliyeti sebebiyle vazgeçildiğini açıkladı.

Igor Tudor'dan boşalan teknik direktörlük koltuğu için ismi geçen adaylardan birisi olan Fatih Terim'le ilgili son dakika gelişmesi böyle duyuruldu. Boşnak yetkililer, İstanbul'a kadar gelerek görüştükleri deneyimli teknik adamla ilgili kararını verdi.  İşin ilginç noktası verilen kararın Galatasaray ile ilgili olmasıydı.

TERİM'İN FİNANSAL KOŞULLARINI KARŞILAYAMIYORUZ

Bosna'dan gelen haberlere göre ülkenin futbol federasyonundan ismi verilmeyen bir yönetici, Terim'in artık kendileri için adaylardan birisi olmadığını doğruladı. Terim'in finansal koşullarını karşılayamayacak olmaları ve Galatasaray'ın hocaya gösterdiği ilgi bu vazgeçmenin gerekçeleri olarak gösterildi.

Geriye iki aday kaldı

Aynı kaynağın aktardığına göre federasyonun elinde iki aday kaldı. Bunlardan bir tanesi 50 yaşındaki Boşnak teknik adam Amar Osim, ikincisiyse Azerbaycan Milli Takımı'yla yollarını ayıran  Robert Prosinecki... Hırvatistan, Azerbaycan, Kayseri gibi takımlarda daha önemli tecrübeye sahip olduğundan dolayı öne çıkan adayın Prosinecki olduğu bildirildi.

Yıllık 192 bin euro maaş

Bosna Hersek'in başına geçecek teknik adamın maaşının aylık 16 bin euro olacağı savunuldu. Yıllık 192 bin euroya denk gelen maaşın Terim'in Türkiye'deki aylık kazancının bile altında kaldığından kendisi için oldukça düşük olacağına dikkat çekildi.

Banka 1 milyon euro vermeye hazır

Bu parayı takviye etmek için bonus ödemelerin üzerinde durulduğu ortaya çıktı. Buna göre yeni Terim'e başarıya ulaşılması halinde bonus ödemesi yapılması gündeme geldi. Bosna Milli Takımı'nın sponsorlarından olan bir bankanın 1 milyon euro ödemeye hazır olduğu iletildi.

22 Aralık'ta resmen açıklayacaklar

Bosna Futbol Federasyonu yarın toplanacak ve bu toplantıdan hoca kararının çıkması bekleniyor. Yeni bir ismin takımın başına getirilmemesi durumunda, şu an Bosna Hersek U-21 Milli Takımı'nın başında olan Vinko Marinovic'in, A Milli Takımın başına geçme ihtimali bulunuyor.

Milliyet