Burhan Felek'te rezalet !

Burhan Felek'te rezalet !

Olimpiyat Oyunları'nı almak için uğraşan ve büyük bir çaba sarfeden Türkiye'nin en önde gelen tesislerinden Burhan Felek yüzme havuzundaki manzara şaşırttı.

Çocuklarını iyi bir gelecek için yüzme havuzuna götüren veliler karşalıştıkları manzara karşısında şok oldu. Kaos ortamıyla neredeyse yüzmenin imkansız hale geldiği yüzme havuzunda sıralarının kendilerine gelmesini bekleyen genç sporcular, kendilerine ait herhangi bir salon, oda veya oturacak yer olmadığı için koridorlarda, tuvalet önlerinde yere oturarak vakit geçiriyorlar. Yemeklerini yerde yiyen çocuklar pis lavobolarda ellerini yıkıyor. Mülteci kampını andıran görüntülerin yaşandığı yüzme havuzu sporcuları da olumsuz şekilde etkiliyor. İşte o görüntüler.

Türkiye'nin en önemli yüzme havuzu olan Üsküdar'daki Burhan Felek'te yaşanan manzara tüm Türkiye'yi şok etti. Oyunların en seçkin dallarından olan yüzme ile uğraşan sporcular İstanbul Burhan Felek yüzme havuzunda birbirleriyle değil, olumsuz koşullarla mücadele ediyorlar.

MANZARA ŞOK EDİCİ

1-20151227190947.jpg

Yaklaşık 33 senedir İstanbul'da yüzme sporuna hizmet eden Burhan Felek yüzme havuzunda bugünlerde yüzmek bir kenara nefes almak bile çok zor. Çocuklarına iyi bir gelecek ve sağlıklı bir hayat sağlamak amacıyla bir kulübe yazdırıp havuza getiren veliler, şahit oldukları manzarayı görünce şok oldular.

YERDE YEMEK YİYORLAR

2-250.jpg

Tesislerin bir çok şartları yetersiz ve sağlıksız olması, yarışmaların olduğu günlerde yaşanan yoğunluk nedeniyle oluşan kaos ortamıyla neredeyse yüzmek imkansız hale geliyor. Yarışma sıralarının kendilerine gelmesini bekleyen genç sporcular, kendilerine ait herhangi bir salon, oda veya oturacak yer olmadığı için koridorlarda, tuvalet önlerinde yere oturarak vakit geçiriyorlar. Sporcular temiz olmayan koridorda oturup yerde yemeklerini yiyorlar.

TUVALETLER MİKROP YUVASI

3-107.jpg

Burhan Felek yüzme havuzunda, tuvaletler ise mikrop yuvası gibi adeta. Bozuk sifonlar, paslı lavabolar ve kaygan zemin çocukların sağlığını tehdit eder nitelikte. Cuma günü ıslak zeminde kayıp kafasını yere vuran bir sporcuyu tesislerde doktor ve ambulans olmadığı için hastaneye velisi kendi şartlarıyla götürmüş.

AMBULANS YOK DOKTOR YOK

Bu olay sonrasında gelen tepkiler yüzünden pazar günü yapılan müsabakalarda sadece bir doktor bulunurken, ambulans yine tesislerde bulunmadı. Havuzda bütün olumsuzluklar bunlarla da kalmıyor. Yüzme yarışları sırasında sık sık elektrik kesintisi yaşanırken, müsabakalara ara verilmek zorunda kalınıyor.

SAĞLIKSIZ VE YETERSİZ KOŞULLAR

 

Hafta sonu düzenlenen yarışmalarda yetersizliklerden dolayı 2004 ve 2005 doğumlu çocuklar bir arada yarışmak zorunda kalırlarken, sıranın kendilerine gelmesini bekleyen 700'ün üzerinde çocuk yerlerde, havuzun dışında oturarak sıralarını beklediler. Genç sporcuların velileri ise yaşanan bu sağlıksız ve yetersiz koşulların etkisiyle zaman zaman gerginleşerek birbirleriyle tartışabiliyor. Konuştuğumuz bazı veliler bu şartlar yüzünden çocuklarını yüzmeden alacaklarını bile belirttiler.