Dünya Kupası performansı göz doldurmuştu: Fenerbahçe Enner Valencia için harekete geçti

Dünya Kupası performansı göz doldurmuştu: Fenerbahçe Enner Valencia için harekete geçti
Güncelleme:

Fenerbahçe'nin 2020 yılından Tigres'ten bedelsiz olarak kadrosuna kattığı ve Dünya Kupası'ndaki performansıyla adından söz ettirmeyi başaran Enner Valencia'nın transferi konusunda yeni bir gelişme yaşandı.

Dünya Kupası'nın açılış golünü atan ve Ekvador formasıyla gösterdiği performansla herkesin beğenisini kazanan Fenerbahçe'nin golcü oyuncusu Enner Valencia'nın Sarı-Lacivertrliler ile olan sözleşmesi sezon sonunda sona eriyor.

Tüm dünyanın takip ettiği Dünya Kupası organizasyonundaki başarılı performansıyla birçok kulübü peşine takan golcü oyuncu için harekete geçen Fenerbahçe yönetimi, Valencia'da mutlu sona ulaştı.

ANLAŞMA SAĞLANDI

Birçok Körfez ülkesinden teklifler alan Ekvadorlu golcü Sarı- Lacivertli kulüp ile 1+1 yıllık anlaşma sağladı.

ÜCRETİ SABİT

Enner Valencia, önceki sözleşmesinde olduğu gibi Fenerbahçe'den yine 1.5 milyon Euro garanti ücret alacak.

GELEN TEKLİFLERİ REDDETTİ

33 yaşındaki Enner Valencia ile yapılan görüşmede oyuncunun çok net bir şekilde Fenerbahçe'de kalma yönünde irade gösterdiği başta Katar olmak üzere Körfez ülkelerinden gelen astronomik tekliflere aldırış etmediği ifade edildi.

"FENERBAHÇE'DE MUTLUYUM"

Valencia'nın "Ben Fenerbahçe'de şampiyonluklar ve Avrupa'da başarı yakalamak istiyorum. Takımımda mutluyum ve düzenimi bozmak istemiyorum" dediği öğrenildi.

DÜNYA KUPASI'NDA PARLADI

33 yaşındaki Valencia Dünya Kupası'nda oynadığı 3 karşılaşmada biri penaltıdan olmak üzere 3 gol atmış, son 2 maçta hafif sakatlığı olmasına rağmen mücadeleye devam etmişti. Bu sezon Fenerbahçe'de çok başarılı bir grafik çizen Ekvadorlu forvet gol krallığında da zirvede yer alıyor.

22 MAÇTA 19 GOLE ETKİ

Bu sezon Fenerbahçe formasıyla 22 maça çıkan Enner Valencia, bu karşılaşmalarda toplam 15 gol ve 4 asiste imza attı.