İspanya Başbakanı açıkladı! La Liga başlıyor

İspanya Başbakanı açıkladı! La Liga başlıyor
Güncelleme:

Dünyayı etkisi altına alan koronavirüs nedeniyle tüm futbol liglerinde erteleme kararı alınmıştı. İspanya Başbakanı Sanchez, yaptığı açıklama ile İspanya 1.Ligin 8 Haziran'dan itibaren başlayacağını duyurdu.

İspanya Başbakanı Sanchez, salgının ekonomik ve sosyal etkilerini hafifletmek için belirledikleri kademeli normalleşme süreciyle ilgili atılan yeni adımları kamuoyuna duyurdu.

"En zoru geride kaldı, tünelin ucunu görebiliyoruz." diyen Sanchez, "İspanya yapması gerekeni yaptı. Şimdi herkes için yeni ufuklar açılıyor. Günlük birçok rutin aktivitemizin yeniden başlama zamanı geldi. Futbolda da La Liga, 8 Haziran'dan itibaren geri dönecek." dedi.

Sanchez'in açıklaması La Liga kurumunun öngörüleriyle uyuşurken, 12 Haziran'da ligin tekrar başlaması planlanıyor.

Kovid-19 önlemlerinin gevşetilmesiyle ilk tanı testleri olan, ardından 6 Mayıs'tan itibaren bireysel antrenmanlara başlayan La Liga kulüpleri, bu hafta da 10 kişilik grup çalışmalarına başlamıştı.

Şimdiye kadar yapılan testlerde La Liga kulüplerinden üç futbolcuda Kovid-19 tespit edilmişti.

La Liga, 27. hafta sonunda Kovid-19 salgınından dolayı durdurulurken, mevcut durumda 58 puanlı Barcelona, Real Madrid'in 2 puan önünde lider durumda bulunuyor.

 İspanyol televizyonundan ulusa seslenen İspanya Başbakanı Pedro Sanchez, “Temmuz ayından itibaren İspanya'ya yabancı turist girişleri başlayacak” ifadelerini kullandı. “En zor kısım bitti” diyen Sanchez, “Tünelin sonunda ışık görüyoruz. Şu anda virüsün merkez üssü dünyanın farklı noktalarına geçiş yaptı. Örneğin Amerika kıtasına. İspanyol halkının bu krize yanıtı müthişti. Herkes görevini yerine getirdi ve bu salgınla birlikte mücadele etti” ifadelerini kullandı.

Seçiniz...