Ukrayna'yı elimizden kaçırdık !

Ukrayna'yı elimizden kaçırdık !

A Milli Futbol Takımımız, 2018 Dünya Kupası I Grubu 2. maçında Ukrayna'yı konuk etti.

2018 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri I Grubu 2. maçında A Milli Futbol Takımımız, Konya'da Ukrayna ile 2-0 yenik duruma düştüğü mücadelede 2-2 berabere kaldı.

Goller: Dk. 45+1 Ozan Tufan, Dk. 81 Hakan Çalhanoğlu (penaltıdan) (Türkiye); Dk. 24 Andriy Yarmolenko (penaltıdan), Dk. 27 Artem Kravets (Ukrayna)

MAÇTAN NOTLAR

Fatih Terim'den 4 değişiklik


A Milli Futbol Takımı'nın, 2018 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri I Grubu'nda Ukrayna'yı konuk ettiği karşılaşmada Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, Hırvatistan maçının 11'ine göre 4 değişikliğe gitti. Terim, Hırvatistan ile deplasmanda oynanan maçın 11'inde yer alan futbolculardan Serdar Aziz, İsmail Köybaşı, Okay Yokuşlu ve Kaan Ayhan'ın yerine Ömer Toprak, Hakan Balta, Caner Erkin ile Enes Ünal'a şans verdi. Kaleyi Volkan Babacan'a emanet eden tecrübeli teknik adam, defansı Şener Özbayraklı, Ömer Toprak, Hakan Balta ve Caner Erkin dörtlüsünden oluşturdu. Defansın önünde Ozan Tufan ve Mehmet Topal'ı oynatan Terim, kanatlarda Hakan Çalhanoğlu ve Emre Mor'a forma verdi. Milli takımı ileri ucunda ise Cenk Tosun ve Enes Ünal görev yaptı.

Ukrayna'da son maça göre 2 değişiklik

Konuk ekip Ukrayna da ise grupta son oynadığı İzlanda müsabakasına göre ilk 11'de 2 değişiklikle sahaya çıktı. İzlanda'ya karşı ilk 11'de görev yapan Yaroslav Rakitskiy ve Sergiy Sydorchuk'a şans vermeyen teknik direktör Andriy Sevchenko, bu futbolcuların yerine Artem Kravets ve Ivan Ordets'i sahaya sürdü.

Ahmet Davutoğlu maçı takip etti

Eski başbakan ve AK Parti Konya Milletvekili Ahmet Davutoğlu ve Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören ile yönetim kurulu üyeleri de karşılaşmayı protokol tribününde takip etti.

Tribünler tamamen doldu

Konya Büyükşehir Torku Arena'daki maça futbolseverler büyük ilgi gösterdi. Konya Büyükşehir Belediye Stadı'nın tribünleri karşılaşma öncesi tamamen dolarken, stadı çevreleyen tribünler kırmızı-beyaz renklerle süslendi. Stadın çatısına 45 Türk bayrağı asılırken, seyirciler için de koltuklara 42 bin bayrak bırakıldı. Stadın dışındaki aydınlatma direklerinde de 3 metre eninde 5 metre yüksekliğinde 50 bayrak kullanıldı. Yaklaşık 300 Ukraynalı taraftar da kendilerine ayrılan bölümde takımlarını desteklemek için yerini aldı.

Arda Turan'dan destek mesajı

2018 Dünya Kupası Avrupa Elemeleri I Grubu'nda Türkiye'nin, Ukrayna ve İzlanda ile oynayacağı kadroya çağrılmayan Arda Turan, milli takıma sosyal medya hesabından destek verdi. Arda, paylaştığı mesajda "Dünya Kupası yolunda Milli Takımımıza sonsuz başarılar dilerim. Allah yardımcıları olsun, dualarım hep onlarla..." ifadelerini kullandı.

Milli takıma "meşaleli" karşılama

A Milli Futbol Takımı, maçın oynanacağı Konya Büyükşehir Stadı'da taraftarlar tarafından coşkuyla karşılandı. Ay-yıldızlı ekibi "Türkiye" sloganlarıyla karşılayan yüzlerce taraftar kırmızı-beyaz meşale yaktı.

Maçta geniş güvenlik önlemi

Konya Emniyet Müdürlüğü, maçın oynanacağı stat ve çevresi ile kent merkezinde önlemlerini artırdı. Stat ve çevresinde 3 bin polis görevlendirildi. Stada giren futbolseverler de detaylı üst aramasından geçirildi. Futbolseverlerin el ve sırt çantaları başta olmak üzere yanlarındaki spreyler de stada alınmadı. Bozuk para, çakmak, kesici ve delici aletlerin stat içerisine sokulmasına izin verilmedi. Öte yandan milli maç öncesi taraftarlar "Şehitler ölmez, vatan bölünmez." şeklinde tempo tutarak, terörü lanetledi. Futbolcuların ısındığı esnada ise "Mehter Marşı" çalındı.

TÜRKİYE: 2 - UKRAYNA: 2

Stat: 
Konya Büyükşehir Belediye
Hakemler: Manuel Grafe, Thorsten Schiffner, Holger Henschel (Almanya)

Türkiye: Volkan Babacan, Şener Özbayraklı, Ömer Toprak, Hakan Balta, Caner Erkin, Mehmet Topal, Ozan Tufan, Emre Mor, Hakan Çalhanoğlu, Cenk Tosun, Enes Ünal
Teknik Direktör: Fatih Terim

Ukrayna: Pyatov, Butko, Kucher, Ordets, Sobol, Stepanenko, Yarmolenko, Zinchenko, Kovalenko, Konoplyanka, Kravets,
Teknik Direktör: Andriy Shevchenko

Goller: Dk. 45+1 Ozan Tufan, Dk. 81 Hakan Çalhanoğlu (penaltıdan) (Türkiye); Dk. 24 Andriy Yarmolenko (penaltıdan), Dk. 27 Artem Kravets (Ukrayna)
Sarı Kart: Dk. 23 Caner Erkin (Türkiye)

İŞTE MÜTHİŞ MAÇIN ÖZETİ
Diğer sayfada...

[PAGE]

 

90. DK: Bir önceki kazandığımız serbest vuruşa yakın bir noktadan biraz gerisinden tekrar serbest vuruş kazanıyoruz.

90. DK: Ceza yayının hemen sağından kazandığımız serbest vuruşu kullanan Emre Mor sol ayağıyla kaleye şutunu çekiyor ancak top az farkla kalenin üstünden auta çıkıyor.

84. DK: Sağ kanatta topla buluşan Andriy Yarmolenko, ortasını arka direğe doğru gönderiyor. O noktada Viktor Kovalenko kafa vuruşunu yapıyor ancak top farklı şekilde auta gidiyor.

82. DK: Eduard Sobol, Şener Özbayraklı'ya yaptığı faul sonrasında maçta sarı kartı gören bir başka isim oluyor.

81. DK: Ukrayna Milli takımı oyuncu değişikliği hakkını kullanıyor. Evgen Konoplyanka oyundan alınırken, Ivan Petryak yerine oyuna dahil oluyor.

81. DK: GOOOOOOOLL!! Hakan Çalhanoğlu'nun penaltı golüyle maçta 2-2'lik eşitliği yakalıyoruz. Topun başına geçen Hakan Çalhanoğlu sağ ayağıyla şutunu çekiyor ve top ile kaleciyi ayrı köşelere gönderiyor.

78. DK: Andriy Yarmolenko'nun pasıyla sağ kanatta topla buluşan Viktor Kovalenko ofsayta yakalanan isim oluyor.

77. DK: Millilerimiz üçüncü ve son oyuncu değişiklik hakkınıda kullanıyor. Volkan Şen, Ozan Tufan'ın yerine oyuna dahil oluyor.

75.DK: Evgen Konoplyanka'nın pasıyla ceza yayının hemen sağında topu önünde bulan Serhiy Sydorchuk sağ ayağıyla çok sert bir şut çekiyor ancak Volkan Babacan zorda olsa bu şutu kurtarmayı başarıyor.

73. DK: Ukrayna, ikinci oyuncu değişikliği hakkını kullanıyor. Artem Kravets oyundan alınırken, Roman Zozulya yerine oyuna dahil oluyor.

65. DK: Hakan Çalhanoğlu'nun pasıyla topla buluşan Kaan Ayhan, ceza sahası dışı sol çaprazından şutunu çekiyor ancak Andriy Pyatov bu şutu kurtarmayı başarıyor.

63. DK: Köşe vuruşu için topun başına tekrar geçen Evgen Konoplyanka ortasını yapıyor ancak bu ortaya kimse dokunamıyor ve top ters taraftan auta gidiyor.

60. DK: Hakan Çalhanoğlu'nun pasıyla topla buluşan Tolga Ciğerci, ceza sahası dışı sol çaprazından plase bir vuruşla kaleye şansını deniyor ancak top az farkla kalenin üstünden auta gidiyor.

58. DK: Paslaşılarak kullanılan köşe vuruşunun ardından topla buluşan Andriy Yarmolenko ortasını ceza alanına göndermek istiyor ancak savunmamıza çarpan top kaleci Volkan Babacan'da kalıyor.

57. DK: Sol kanatta topla buluşan Eduard Sobol rahat bir şekilde ceza sahasımıza girmeyi başarıyor ve şutunu çekiyor ancak Volkan Babacan topu kornere çelmeyi başarıyor.

55. DK: Sol kanattan Eduard Sobol yerden ortasını ön direğe doğru gönderiyor. Ön direkte Artem Kravets'in savunmamıza rağmen çektiği şut Volkan Babacan'a çarpıp üst direkten geri geliyor.

54. DK: Cenk Tosun'a yapıla faul sonrasında serbest vuruş için topun başına geçen Caner Erkin, ortasını penaltı noktasına doğru gönderiyor. O noktada Kaan Ayhan kafa vuruşunu yapıyor ancak top yan direğe çarpıp auta gidiyor.

49. DK: Sol kanattan Ukrayna'nın kazandığı serbest vuruş için topun başına Evgen Konoplyanka geçiyor. Konoplyanka'nın ceza alanımıza gönderdiği ortasını ön tarafta Şener Özbayraklı uzaklaştıran isim oluyor.

47. DK: Ukrayna yarı alanı son metrelerinde Hakan Çalhanoğlu, rakibi Taras Stepanenko'ya yaptığı faul sonrasında sarı kart ile cezalandırılıyor.

46. DK: Ukrayna Milli Takımı da ikinci yarıya oyuncu değişikliği ile başlıyor. Oleksandr Zinchenko oyundan alınırken, Serhiy Sydorchuk oyuna dahil oluyor.

46. DK: Ay Yıldız'lı ekibimiz ikinci yarıya oyuncu değişiklikleri ile başlıyor. Sırasıyla Enes Ünal ve Hakan Balta oyundan alınırken, Tolga Ciğerci ile Kaan Ayhan oyuna dahil oluyor.


46. DK: Hakem Manuel Grafe ikinci yarının ilk düdüğünü çalıyor ve ikinci yarıya Millilerimiz başlıyor.


45. DK: Hakem Manuel Grafe ilk yarıyı bitiren düdüğünü çalıyor ve maçın ilk yarısı 2-1 Ukrayna'nın üstünlüğü ile tamamlanıyor.

45. DK: GOOOOOLLL!!! Millilerimiz Ozan Tufan'ın golüyle farkı 1'e indiriyor. Sağ kanattan köşe vuruşu için topun başına geçen Hakan Çalhanoğlu, ortasını altıpasın önüne doğru gönderiyor. O noktada Ozan Tufan kafa vuruşunu yapıyor ve fileleri havalandırmayı başarıyor.

43. DK: Ceza sahası dışı sağ çaprazından kazandığımız serbest vuruş için topun başına geçen Hakan Çalhanoğlu, sağ ayağıyla kaleye şutunu çekiyor fakat top az farkla direğin dibinden auta çıkıyor.

39. DK: Sağ kanattan Şener Özbayraklı'nın kale ağzına gönderdiği ortasına Cenk Tosun dokunamıyor ve top ters taraftan taca çıkıyor.

35. DK: Ceza sahası içi sağ çaprazında topu önüne alan Hakan Çalhanoğlu yerden şutunu çekiyor fakat top farklı bir şekilde yandan auta gidiyor.

32. DK: Sağ kanatta taç çizgisine yakın bir noktada topla buluşan Taras Stepanenko ortasını ön direğe doğru gönderiyor. O noktada müsait pozisyonda Artem Kravets kafa vuruşunu yapıyor ancak top farklı bir şekilde auta çıkıyor.

27. DK: Andriy Yarmolenko, golde asist yapan oyuncu oluyor.

27. DK: GOL! Ukrayna, Artem Kravets ile farkı 2'ye çıkarıyor. Savunmamızın arkasına atılan uzun pasla topla buluşan Andriy Yarmolenko, göğsüyle topu önüne indirdikten sonra pasını hemen sağındaki Artem Kravets'e atıyor. Ceza sahası içi sol çaprazında kaleci ile karşı karşıya kalan Artem Kravets, şutunu çekiyor ve fileleri havalandırmayı başarıyor.

24. DK: GOL! Ukrayna, Andriy Yarmolenko'nun penaltı golüyle maçta 1-0 öne geçiyor. Penaltı atışı için topun başına geçen Andriy Yarmolenko sol ayağıyla Volkan'ın sağına doğru şutunu çekiyor. Volkan, doğru köşeyi tahmin etsede müdahalesi yetersiz kalıyor ve top ağlarla buluşuyor.

23. DK: Ukrayna penaltı kazanıyor ! Ceza alanı içi sağ çaprazında topla buluşan Artem Kravets, Ömer Toprak'ın yaptığı müdahale sonrasında yerde kalıyor ve hakem Manuel Grafe tereddütsüz penaltı noktasını gösteriyor.

20. DK: Cenk Tosun'un göğsüyle indirdiği topu iyi kontrol eden Enes Ünal ceza sahası dışı sol çaprazından şutunu çekiyor ancak bu şut kalenin üstünden farklı bir şekilde auta çıkıyor.

18. DK: Ceza sahası dışı sağ çaprazından Evgen Konoplyanka şutunu çekiyor ancak bu şut kalecimiz Volkan Babacan'da kalıyor.

17. DK: Ukrayna sağ kanattan köşe vuruşu kazanıyor. Köşe vuruşu için topun başına geçen Evgen Konoplyanka ortasını ön direğe doğru yapıyor fakat o noktada Ozan Tufan topu uzaklaştırıyor.

14. DK: Sağ kanattan taç atışıyla başlayan oyun sonrasında topla buluşan Andriy Yarmolenko bekletmeden ortasını arka direğe yapıyor fakat savunmamızda Ömer Toprak topu uzaklaştıran isim oluyor.

12. DK: Hakan Çalhanoğlu'nun pasıyla topla buluşan Mehmet Topal, kaleye uzak mesafeden hafif sol çaprazdan yerden şutunu çekiyor ancak kaleci Andriy Pyatov topu rahat bir şekilde kontrol etmeyi başarıyor.

6. DK: Ceza sahası içi sağ çaprazında topu önüne alan Andriy Yarmolenko pasını yerden içeriye çevirmek istiyor ancak savunmamıza çarpan top havalanıyor ve arka direğe doğru yöneliyor. O noktada savunmamıza rağmen Oleksandr Zinchenko kafa vuruşunu yapıyor fakat etkisiz giden bu şut doğrudan auta çıkıyor.

4. DK: Ceza sahası dışı sol çaprazında topla buluşan Evgen Konoplyanka, Şener Özbayraklı'dan sıyrıldıktan sonra sağ ayağıyla şutunu çekiyor ancak etkisiz giden bu şut kalenin yanından auta çıkıyor.

1. DK: Alman hakem Manuel Grafe maçın ilk düdüğünü çalıyor ve mücadeleye Ukrayna başlıyor.

-İki takım futbolcuları ve hakemler sahaya çıkıyor. Maç seremoniden hemen sonra başlayacak.

-Konya Büyükşehir Torku Arena Stadyum'unda oynadığımız 3 maçta da Millilerimiz yenilgi yüzü görmedi.

-Oynanan bu karşılaşmalarda Türkiye 9, Ukrayna ise 5 kez fileleri havalandırmayı başardı.

-Millilerimiz, Ukrayna ile toplamda 6 kez karşılaştı. Bu mücadelelerin 4'ünü Ay Yıldızlı ekibimiz, 1'ini Ukrayna kazanırken, 1 maçtada eşitlik bozulmadı.

-Ukrayna'da evinde İzlanda ile 1-1 berabere kalarak hanesine 1 puanı yazdırmayı başarmıştı.

-Ay Yıldızlı ekibimiz Dünya Kupası Elemeleri ilk maçında Hırvatistan ile karşı karşıya gelmişti.
Mücadelenin 44.dakikasında Ivan Rakitic ile maçta 1-0 öne geçen Hırvatistan'a cevabımız, 45.dakikada Hakan Çalhanoğlu'nun harika serbest vuruş golüyle gelmişti ve bu zorlu deplasmandan 1 puan almayı başarmıştık.

-Konya Büyükşehir Torku Arena Stadyum'unda saat 21:45'de başlayacak olan mücadeleyi Almanya Futbol Federasyon'undan hakem Manuel Grafe yönetecek.

-2018 Dünya Kupası Elemeleri I Grubu 2. maçında A Milli Futbol takımımız, Ukrayna'yı konuk ediyor.