Mustafa Cengiz'den gündeme dair açıklamalar

Mustafa Cengiz'den gündeme dair açıklamalar
Güncelleme:

Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz, yayıncı kuruluş beIN sports 1'de gündeme dair açıklamalar yapıyor.

Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz, beIN Sports'un konuğu oluyor. Başkan Cengiz'in mali kongre, seçim tartışmaları, şampiyonluk yarışı, TFF ile ilişkiler, Fatih Terim ve Arda Turan hakkında açıklamalarda bulunması bekleniyor.

İşte Mustafa Cengiz'in açıklamaları:

"DIGITURK İLE ANLAŞMA YAPTIK"

"Geçen hafta Digitürk ile GSTV arasında tarihi bir anlaşma imzaladık, bu anlaşma camiamız tarafından bilinmesini istiyoruz. 2007 yılından bu yana GSTV, TV kanallarında yer alıyor; 2009'dan bu yana da sadece Digitürk platformlarındayız. Bu sözleşme nedir? GSTV artık lokal sınırlar içinde kalan bir kulüp değil, Türkiye'nin adını bütün dünyaya duyurarak bir dünya kulübü olduk. BeIN sinyal hakkını bize devretmek için söz verdi."

"FLORYA'YI VERDİĞİMİZ DEĞERDEN GERİ ALDIK"

Kemerburgaz, Riva ve Florya birbirine yapışık kardeş gibi, birbirinden ayrılamaz. Biz, Florya'yı verdiğimiz değerden geri aldık, Florya şu anda aldığımız değerinin 5-6 katı. Bizim aldığımız değer ile şu anki değer ve imara açılması bizi mutlu etti. Florya bize yeterli değil, bunu söylemek zorundayım. Altyapılarımıza saha yetmiyor, Türkiye'deki en büyük sorun bu. Avrupa'nın her yerinde, her sokakta çim sahalar var. Bizim şehirlerimizdeki yapılaşma çocuklarımızı spordan mahrum bıraktı

"GALATASARAY TÜRKİYE'NİN ADINI DUYURDU"

"Galatasaray, Süper Kupa'dan bu yana, Şampiyonlar Ligi'nde elde ettiği başarılarla Türkiye'nin ve Galatasaray'ın adını tüm dünyaya duyurmuştur."

"ELBET DEVLET DESTEĞİ İLE YAPTIK"

10 adet sahanın yerleşimi için bize Kemerburgaz verildi, Florya'da da devam edeceğiz ama Florya'da ağırlıklı olarak altyapı olacak. Tabii bir de basket altyapısı var. Kemerburgaz için 2 yıldır mücadele ediyoruz, Florya'yı aldık, şimdi de Kemerburgaz'ı aldık. Devletimize gösterdiği anlayış için teşekkür ediyorum. Biz, bir bedel ödedik. 120 milyon + 8 milyon ödedik ve her ikisini de yapılandırdık. Bundan kimse rahatsız olmasın! "Siz devlet desteği ile yaptınız" deniyor, elbette devlet desteği ile yaptık ama legal sınırlar içerisinde yaptık. Devlet desteği ile varlığınızı sürdürecekseniz, sonra da "devlet destek veriyor" diye isyan edeceksiniz, bu trajikomik bir durum.

"KEMERBURGAZ PROJEMİZ HAZIR"

Kemerburgaz'da 6 çim sahayı realize etmek zorundayız. Takımımızın Florya'dan Seyrantepe'ye gelmesi polis eşliğinde olmasına rağmen 1.5 saat sürüyor, bu durum futbolcularımızın da konsantrasyonunu bozuyor. Ruhsatı iptal edilen madencinin tahliyesine fiziki olarak başlandı Kemerburgaz'da. Projemiz hazır! Yıkım başladı, biz Kemerburgaz'da en kısa sürede işlemlere başlayacağız. Buradaki yatırım yaklaşık 150 milyon TL! Bizde büyük inşaat şirketleri var, sağlam Galatasaraylı kardeşlerimiz var, lütfen Kemerburgaz'ın yapımına destek olun! Biz yaparız, taraftarımız yapar, buna gücümüz yeter ama bize destek olanının da heykelini dikeriz.