Sadi Tekelioğlu'na büyük tepki !

Sadi Tekelioğlu'na büyük tepki !

Metin Diyadin ve Ergün Penbe, Sadi Tekelioğlu'nun açıklamalarına sert tepki gösterdi.

Bu sezon Trabzonspor'u da çalıştıran ve kariyerinde 14 farklı takımın başında teknik adam olarak görev alan Sadi Tekelioğlu'nun, "Oyuncularım teşvik primi aldılar." açıklamasına o dönemdeki talebeleri Metin Diyadin ve Ergün Penbe sert tepki gösterdi.

Sadi Tekelioğlu’nun dönemin Gençlerbirliği Teknik Direktörü Valeri Nepomniachi’nin yardımcılığını yaptığı sezonda 23 yıl önce oynanan Beşiktaş-Gençlerbirliği maçı öncesinde oyuncularının Galatasaray’dan teşvik primi aldığını iddia etmişti. Katıldığı bir televizyon programında yaptığı bu açıklama ile gündeme gelen Tekelioğlu’na o dönemdeki futbolculara Metin Diyadin ve Ergün Penbe sert tepki gösterdi.

1992-93 sezonunda, Gençlerbirliği futbolcularının Galatasaray’dan teşvik primi aldığını iddia eden Sadi Tekelioğlu’na dönemin futbolcuları Metin Diyadin ve Ergün Penbe’den sporx aracılığıyla cevap geldi. Sadi Tekelioğlu, 1992-93 sezonunda yardımcı antrenörlük yaptığı Gençlerbirliği’nde, dönemin futbolcularının Galatasaray’dan teşvik primi aldığını iddia etmişti.

Tekelioğlu’nun iddiasına göre futbolcular, Beşiktaş’a 1 farkla yenilmek için teşvik primi almış, mücadelede ise Beşiktaş 1 – 0 geriye düştüğü maçta sahadan 3-1’lik üstünlükle ayrılmıştı.

Sadi Tekelioğlu’nun bu iddiaları üzerine, o dönem Gençlerbirliği’nde oynayan ve Beşiktaş maçında da forma giyen Metin Diyadin ve Ergün Penbe sporx’ten Okan Ateş’e konuştu.

Metin Diyadin, Tekelioğlu’nun iddiasına çok sert tepki göstererek, “Öyle bir şey yok. Ne konuşuyor?” dedi.

Ergün Penbe ise yaptığı açıklamada, “Ben o dönem takıma yeni gelmiştim ve genç bir oyuncuydum. Teşvik primi falan da görmedim. O dönem ağabeylerimiz ne diyorsa o oluyordu. Çıktık topumuzu oynadık ve 3-1 yenildik.” ifadelerini kullandı.