''Uyuyarak başladık''

''Uyuyarak başladık''

Fenerbahçe’nin teknik direktörü Vitor Pereira, maç sonrası açıklamalarda bulundu.

Fenerbahçe’nin Portekizli çalıştırıcısı mücadeleye çok kötü girdiklerini belirtti, “Aslında maç ilk 20 dakikada belli oldu. Oynama isteğiyle değil, uyuyarak başladık. Bir korkuyla oynadık. Zeminden mi, oyundan mı korktuk bilemiyorum” dedi.

Sarı-lacivertli ekibin teknik patronu Vitor Pereira, rakiplerine ilk 20 dakikayı altın tepside sunduklarını bunun da Şampiyonlar Ligi’ne veda etmelerine neden olduğunu söyledi. Pereira, “Bu tür turnuvalardaki maçlarda ilk 15 dakika ve ikinci yarının son 15 dakikasında motivasyonunuzu kaybetmemelisiniz. Sadece fiziksel olarak değil kafa olarak da hazır olmalısınız. Bunu da söyledim oyunculara. Ancak maça uyuyarak başladık” dedi.
 
Hakemlere sitem

 
Tecrübeli hoca, “İkinci yarı daha iyi başladık. Skoru ve pozisyonları bulduk. Ama elenmemize neden olan golü yedik. Çok kötü girdik maça ve elenmemizin nedeni buydu. Üzgünüm tabii ama yapacak bir şey yok. Bir korkuyla oynadık. Zeminden mi, oyundan mı korktuk bilemiyorum. Önümüzdeki maça bakmaktan başka çare yok” diye konuştu.
 
Her Avrupa mücadelesinde hakemlerden çok çektiklerini vurgulayan Pereira, “Artık bu konu hakkında yorum yapmayacağım. Kulübümüz isterse yapar. Zemin çok kötüydü, topu tutmak bile zordu” yorumunu yaptı. Pereira, “Aslında maç ilk 20 dakikada belli oldu. Oynama isteğiyle başlamadık, o isteği göremedim. Topa sahip olmak isteyen bir takımız. Ama bu zeminde çok zorlandık” ifadelerini de kullandı.
 
Portekizli çalıştırıcı sözlerini şöyle tamamladı; “Sezon çok erken başlıyor ve çok az bir süremiz vardı. Kendi sahamızda hazır bir görüntü verdik. Ama bugün tuhaf bir zemin vardı. Bu seviyeye yakışmayan bir zemin. Belki Monaco alışıktı. Yine de herkese aynı başlıyor kupaya. Bu bahane olamaz. Daha iyisini yapabilirdik.”
 
Taraftar mesajı!
 
Kombine satılmadığı ve stadın boş kalacağı yönündek düşüncesi sorulan Pereira, “Sezonun sonunda ve ortasında stadın dolu olmasını isterim” dedi. Portekizli, “Bu demektir ki biz iyi sonuçlar almışız ve taraftarımızı stada çekebilmişiz. Taraftarlar her zaman yıldız isimlerin arkasından gelirler. Geçen sezon şampiyon olamadık ve bu sezon büyük isimler transfer etmedik belki de taraftarlar ondan stada gelmiyor ama bu durumu biz değiştireceğiz” diye konuştu.