Barça'dan müthiş geri dönüş !

Barça'dan müthiş geri dönüş !

UEFA Şampiyonlar Ligi çeyrek final ilk maçında Barcelona, Atletico Madrid'i 2-1 yendi.

Nou Camp'ta yapılan maçın 25. dakikasında Gabi'nin güzel ara pasında  ceza sahasına hareketlenen Fernando Torres, kaleci Ter Stegen'in bacakları  arasından topu ağlara göndererek Atletico Madrid'i 1-0 öne geçirdi. Torres attığı  golün sonrasında 29. ve 35. dakikalarda arka arkaya gördüğü iki sarı kartın  ardından kırmızı kartla oyundan atıldı.
 
İlk yarı istediği oyunu sahaya yansıtan, defansında boşluk bırakmayan  Atletico Madrid, hücumda da etkili oldu. Barcelona'ya oranla takım oyununda daha  iyi olduğu gözlenen Atletico, 10 kişi kaldığı ilk yarıyı 1-0 önde kapatmayı  başardı.
 
İkinci yarıya hızlı başlayan Barcelona'da 51. dakikada Neymar'ın  şutunda top kale direğine çarparak dışarı çıktı. Etkili ataklarını sürdüren  Barcelona, 62. dakikada Luis Suarez'in attığı golle beraberliği yakaladı.
 
Rakibin 10 kişi olması avantajını iyi değerlendiren ve sahaya daha iyi  yayılan Barcelona, 74. dakikada yine Luis Suarez ile Atletico ağlarını  havalandırarak 2-1 öne geçti. Barcelona'nın iki golü de sağ kanattan Dani  Alves'in geliştirdiği ataklardan geldi.
 
Karşılaşmanın ilerleyen dakikalarında gol olmayınca Barcelona,  Atletico karşısında zorlansa da sahadan 2-1 galip ayrıldı.
 
Sert mücadelelere sahne olan ikinci yarıda maçın Alman hakemi Felix  Brych, 3'ü Barcelona, 5'i Atletico'ya olmak üzere 8 sarı kart çıkarttı.
 
Bu arada Barcelona'da forma giyen milli futbolcu Arda Turan, eski  takımına karşı yapılan maçta yedekler arasında kaldı. Arda, 83. dakikada Andres  Iniesta'nın yerine oyuna dahil oldu. Genel olarak Rakitic'in yerine Arda'yı oyuna  alan Barcelona Teknik Direktörü Luis Enrique, bu kez  63. dakikada sahadan  çıkardığı Hırvat futbolcunun yerine tercihini Rafinha'dan kullandı.
 
Şampiyonlar Ligi çeyrek finalinde Atletico Madrid ile Barcelona  arasındaki rövanş, 13 Nisan'da Vicente Calderon Stadı'nda yapılacak.