Galatasaray, Manchester United'ı ezip geçti

Galatasaray, Manchester United'ı ezip geçti
Güncelleme:

UEFA Şampiyonlar Ligi A Grubu ikinci maçında Galatasaray, deplasmanda karşılaştığı Manchester United’ı 3-2 mağlup etti.

UEFA Şampiyonlar Ligi A Grubu 2. hafta maçında Galatasaray, deplasmanda Manchester United’a konuk oldu. Old Trafford Stadı’nda oynanan karşılaşmayı Galatasaray, iki kez geriye düşmesine rağmen 3-2 kazanmayı başardı ve dünya devi ManU'yu mağlup ederek tarihi bir zafere imza attı.

Sarı - kırmızılılara galibiyeti getiren golleri 23. dakikada Wilfried Zaha, 71. dakikada Kerem Aktürkoğlu ve 81. dakikada Mauro Icardi kaydetti. Ev sahibi ekibin sayıları ise 17 ve 67. dakikalarda Rasmus Hojlund'dan geldi.

Galatasaray, bu skorun ardından A Grubu'nda puanını 4'e yükseltti ve ikinci sırada yer aldı. Henüz galibiyeti ve puanı bulunmayan Manchester United ise son basamakta yer buldu.

Temsilcimiz, A Grubu'nun üçüncü haftasında Bayern Münih'i konuk edecek. Manchester United ise Kopenhag'ı ağırlayacak.

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde Manchester United deplasmanından 3 puanla dönen Galatasaray, rakibine karşı 2. galibiyetini alırken, Teknik Direktör Okan Buruk da Manchester'ı kariyerinde 2. kez mağlup etti.

Manchester'a karşı 2. galibiyet

Galatasaray, Manchester United ile 7. resmi mücadelesine çıktı. Sarı-kırmızılılar, bu sonuçla İngiliz ekibine karşı 2. galibiyetini elde etti. Geride kalan karşılaşmalarda Manchester 2 kez kazanırken, 3 müsabakada da berabere sona erdi.

İngiltere'deki ilk galibiyetini aldı

Galatasaray, Manchester United karşılaşmasıyla beraber İngiliz ekipleriyle 22. maçına çıkarken, 4. galibiyetini kazandı. Sarı-kırmızılılar, söz konusu müsabakalarda 8 beraberlik ve 10 mağlubiyet aldı. Cimbom, ayrıca tarihinde ilk kez İngiltere'de galibiyet elde etmiş oldu.

Gruplarda 12 maç sonra galibiyet

Galatasaray, UEFA Şampiyonlar Ligi gruplarında son galibiyetini 2018-2019 sezonunda D Grubu ilk maçında Lokomotiv Moskova'yı, İstanbul'da 3-1'lik skorla yenerek elde etti. Sarı-kırmızılılar, 18 Eylül 2018 tarihinde oynanan bu müsabakadan sonra 12 grup müsabakasında 8 mağlubiyet, 4 beraberlik almıştı. Aslan, Manchester galibiyetiyle bu kötü serisini de sona erdirdi.

Kaybetmeme serisi 21 maça çıktı

Galatasaray, resmi maçlardaki son yenilgisini geçtiğimiz sezon Beşiktaş ile deplasmanda oynadığı karşılaşmada aldı. Aslan, bu müsabakanın ardından Süper Lig'de 13, UEFA Şampiyonlar Ligi elemelerinde 6 ve grup aşamasında da 2 olmak üzere oynadığı 20 maçta yenilmedi. Cimbom, geride kalan müsabakalarda 18 galibiyet ve 3 beraberlik elde etti.

Okan Buruk, Manchester United'ı 2. kez mağlup etti

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, Başakşehir'in başındayken Şampiyonlar Ligi'nde Manchester United ile 2 kez karşılaşmış ve 1 galibiyet almıştı. Buruk, bu sefer sarı-kırmızılılarla çıktığı Old Trafford'dan galibiyetle dönmeyi başararak, İngiliz temsilcisine karşı 2. zaferini kazandı.

 Kasa doldu

Galatasaray Kopenhag beraberliği ve Manchester United galibiyetiyle Şampiyonlar Ligi'nde toplam gelirini 28 milyon 660 bin euroya çıkardı.

Sarı kırmızılı kulüp, Kopenhag beraberliği ile 930 bin euroyu kasasına koymuştu. Manchester United galibiyetiyle 2.8 milyon euro daha kazanan Galatasaray, henüz 4 maçı daha olmasına rağmen gelirini 3 milyon 730 bin euroya çıkardı.

Gruplara kalmayı başararak katılım payından 15,6 milyon euroya ek olarak katsayı gelirinden de 9 milyon 96 bin euro ve market payından da 1,5 milyon euro kazanan Galatasaray, iki maçtaki performansı sonrası toplam gelirini ise 29 milyon 960 bin euroya kadar çıkarmış oldu.

Okan Buruk, tarihe geçti

Galatasaray'ın teknik direktörü Okan Buruk, sarı kırmızılıların başında Old Trafford'da Manchester United'ı mağlup eden ilk teknik direktör oldu. Genç teknik adam ayrıca Manchester United karşısında ikinci galibiyetini aldı.

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, Şampiyonlar Ligi'nde Manchester United deplasmanınd alınan 3-2'lik galibiyetin ardından konustu. Buruk, 'Avrupa Fatihi Galatasaray! Adı üstünde, uzun yıllar hep bunları yaptı' dedi.

Maçtan dakikalar

2. dakikada Höjlund’un sol kanattan ceza sahasına çevirdiği topa Bruno Fernandes, penaltı noktası üzerinden yaptığı vuruşta meşin yuvarlak yandan dışarı gitti.

17. dakikada Casemiro’nun uzun pasında sağ çaprazdan ceza sahasına giren Rashford’un sert ortasında Höjlund yakın mesafeden kafayı vurarak topu ağlara gönderdi. 1-0

23. dakikada uzun pası ceza sahası içinde kontrol eden Zaha, Dalot ile girdiği ikili mücadele sonrası yaptığı vuruşta Dalot’ya da çarpan top ağlara gitti. 1-1

26. dakikada Casemiro’nun ceza yayı önünden yaptığı vuruşta savunmaya da çarpan top yan direğe yakın mesafeden dışarı gitti.

29. dakikada Rashford’un pasında Amrabat son çizgiden topu ceza sahası içine çevirdi. Mason Mount’un yakın mesafeden vuruşunda Abdülkerim’in yatarak müdahalesinde meşin yuvarlak dışarı gitti.

45. dakikada Mason Mount’un ceza sahası içerisinden yaptığı vuruşta kaleye giden top takım arkadaşı Hannibal’a çarparak oyun alanına döndü.

53. dakikada sağ kanattan topla ilerleyen Rashford, sağ çaprazdan ceza sahası içine girdi. Kaleci Muslera ile karşı karşıya kalan Rashford’un içeriye çevirdiği pasta Bruno Fernandes’ten önce Sacha Boey ayak koyarak topu dışarı gönderdi.

54. dakikada sol kanattan kullanılan köşe vuruşu sonrası Mount’un ceza yayı sağından sert şutunda kaleci Muslera topu kornere çeldi.

67. dakikada orta sahada Sanchez’in ayağının kaymasıyla topu kapan Höjlund, hızla girdiği ceza sahasında kaleci Muslera ile karşı karşıya kalırken yaptığı vuruşta top filelere gitti. 2-1

70. dakikada sağ taraftan Barış Alper’in ortasında kaleci Onana topu sektirirken, Zaha pasını Kerem’e aktardı. Kerem Aktürkoğlu’nun kaleyi karşıdan gören noktadan yaptığı vuruşta meşin yuvarlak az farkla dışarı gitti.

71. dakikada Icardi’nin pasıyla hızla sağ çaprazdan ceza sahası içine giren Barış Alper’in pasında Kerem Aktürkoğlu yaptığı vuruşta kaleci Onana’nın sağından meşin yuvarlağı ağlarla buluşturdu. 2-2

77. dakikada kaleci Onana’nın pasında topu kapan Mertens, ceza sahası içinde Casemiro tarafından düşürülürken, hakem Kruzliak penaltı noktasını gösterdi. Mücalede ikinci sarı kartı gören Casemiro kırmızı kartla oyun dışında kaldı.

78. dakikada penaltı atışını kullanan Icardi, yaptığı vuruşta direk dibinden topu dışarı gönderdi.

80. dakikada ceza sahası içinde rakiplerinden sıyrılan Garnacho’nun vuruşunda Abdülkerim ayak koyarak topu kornere çeldi.

81. dakikada kendi yarı alanından kafayla topu uzaklaştıran Sanchez’in pasında topu kapan Mauro Icardi, ceza sahası içinde yaptığı aşırtma vuruşta top filelere gitti. 2-3

90+1. dakikada Sacha Boey’un ceza sahası içi sağ çaprazdan pasında Icardi penaltı noktasında gelişine yaptığı vuruşta top az farkla dışarı gitti.