Galatasaray, Şampiyonlar Ligi'nde kader maçına çıkıyor

Galatasaray, Şampiyonlar Ligi'nde kader maçına çıkıyor
Güncelleme:

Galatasaray, UEFA Şampiyonlar Ligi play-off turu rövanş maçında bu akşam Norveç temsilcisi Molde'yi ağırlayacak.

UEFA Şampiyonlar Ligi play-off turu rövanş maçında bugün Norveç temsilcisi Molde'yi ağırlayacak Galatasaray, Avrupa kupalarında 308'inci mücadelesine çıkacak.

Sarı-kırmızılı takım, Avrupa kupalarında çıktığı 307 müsabakanın 110'undan galibiyetle ayrıldı. 115 karşılaşmada rakiplerine mağlup olan Galatasaray, 82 mücadeleyi ise beraberlikle tamamladı. Avrupa arenasında rakip fileleri 411 kez havalandıran sarı-kırmızılılar, kalesinde ise 452 gole engel olamadı.

Galatasaray, Şampiyonlar Ligi elemelerinde ise 31 maça çıktı. Sarı-kırmızılı ekip, 1993-1994 sezonundan beri katıldığı Şampiyonlar Ligi'nde 31 eleme maçında 21 galibiyet, 7 beraberlik ve 3 yenilgi yaşadı. Bu karşılaşmalarda 71 gol atan Galatasaray, kalesinde 33 gol gördü.

Galatasaray, Molde karşısında yarın istediği sonucu alması durumunda Şampiyonlar Ligi'nde 17. kez grup aşamasında mücadele etme hakkı kazanacak. UEFA Şampiyonlar Ligi'nde bugüne kadar 16 kez grup aşamasında boy gösteren sarı-kırmızılı takım, 9 kez elemeleri geçerek, 7 kez de doğrudan grup aşamasında yer aldı.

 Play-off turunda Norveç'te oynanan ilk maç, Galatasaray'ın 3-2'lik galibiyetiyle sonuçlanmıştı.