''2 milyon euro verin, kalayım''

''2 milyon euro verin, kalayım''

Beşiktaşlı yöneticilerle pazarlık halinde olan Jose Sosa, son sözünü söyledi.

Arjantinli yıldız 1.6 milyon euro olan yıllık ücretinin 2 milyon euroya yükseltilmesini isterken, siyah-beyazlılar en fazla 1.8 milyon euroya çıktı. Yeni sözleşmede ısrar eden Jose Sosa’nın istediği zammın yapılmaması halinde yeni sezon hazırlıklarına katılmayabileceği iddia edildi.

Stoper ve sol bek transferinde henüz istediği adımları atamayan Beşiktaş Yönetimi diğer taraftan sürpriz biçimde zam talebinde bulunan sözleşmeli oyuncusu Jose Sosa ile kıran kırana pazarlık yapıyor.

Yıllık 1 milyon 600 bin euro garanti para ve maç başına 10 bin euro alan Arjantinli oyuncunun zam isteğine önce soğuk bakan sonra yıllık 200 bin euro zam yapmayı kabul eden siyah-beyazlı yönetim, Sosa’nın 2 milyon euro istemesi üzerine frene bastı. Geçen sezon oynadığı futbolla şampiyonluğa çok önemli katkıda bulunduğu için yönetimden zam talebinde bulunan Jose Sosa’nın yıllık 1 milyon 800 bin euroluk kontrat yerine mevcut sözleşmeyi senelik net 2 milyon euroya çıkarmak istediği öğrenildi.

Ücretine istediği zam yapılmaması durumunda başka bir takıma gitmeyi düşünen Arjantinli oyuncu ile yapılan pazarlıkların sonuç vermemesi halinde Sosa’nın, yeni sezon hazırlıklarına katılmaması bile söz konusu olabilecek. Gökhan Gönül transferinde harcanan paraların, takım içerisindeki dengeleri bozduğunu da düşünen siyah-beyazlı yöneticiler kamp öncesinde tüm bu krizleri aşmaya çalışacak.

Omurga kaygısı

Jose Sosa’nın yanı sıra takımdan ayrılmak isteyen Atiba’ya da iyileştirme yapmayı planlayan yönetim kurulu, özellikle orta sahanın omurgası olan Sosa-Atiba-Oğuzhan üçlüsünü bozmamaya gayret ediyor.

19 gole katkı yaptı

Kariyerinin en başarılı dönemini geçiren Jose Sosa geride kalan sezon tam 19 gole doğrudan katkı yaptı. Rakip fileleri 7 kez havalandıran Arjantinli yıldız 12 kez de asist yaparken, Mario Gomez’le birlikte şampiyonlukta başrolü oynadı. Beşiktaş’la 2018’e kadar sözleşmesi bulunan Jose Sosa geçen sezon üç kulvarda toplam 41 resmi maçta forma giydi.

Milliyet