''Adil yönetim olsa belki liderdik!''

''Adil yönetim olsa belki liderdik!''

Kasımpaşa'nın yıldızı Andre Castro, hakem hatalarının önlerini kestiğini söyledi.

Lacivert-Beyazlı ekibin orta sahasında bitmek bilmeyen enerjisiyle dinamo gibi çalışan Andre Castro, Süper Lig’in en iyi ön liberoları arasında gösteriliyor.

Rıza Çalımbay’ın “Atom Karıncası”, Habertürk’e özel açıklamalar yaptı, hakemlerden dert yandı:

- Kasımpaşa geçen sezonu iyi bir şekilde tamamlayamadı. Bu sezon bambaşka bir takım var. Neler değişti?
"En büyük değişiklik bence organizasyon anlamında oldu. Birçok yeni oyuncu geldi ve defans anlamında daha organize bir ekip olduk. Hocamız defans organizasyonu konusunda oldukça ısrarcı. Geçen sezon eksiktik, çok fazla defans oyuncumuz yoktu. Gelen yeni oyuncular ile birlikte defansif anlamda daha organize takım olduk."

- Ligin ilk yarısı senin ve takımın açısından nasıl geçti?
"Bireysel olarak değerlendirmem gerekirse oldukça iyi bir ilk yarı geçirdiğimi düşünüyorum. Bütün maçlarda oynadım ve elimden gelenin en iyisini yaptım. İyi bir seviyede futbol oynadım, bu benim için oldukça önemliydi. Takım olarak çok iyi bir ilk yarı geçirdiğimizi düşünüyorum. Berabere kaldığımız maçları bile kazanabilirdik, şansımız vardı. Her zaman iyi oynamayı ve kazanmayı hedefledik, ikinci yarıda da bu felsefemiz değişmeyecek."

- Hakem hataları sizleri nasıl etkiliyor?
"Sadece bu sene değil, Kasımpaşa’ya geldiğimden bu yana birçok hakem hatalarıyla karşılaştım. Ama bu sezonki hatalar inanılmazdı. Birçok gülünç karar verildi. Hakem hatalarından çok fazla çektik. Özellikle son dakikalarda çok fazla haksızlığa uğradık. Bu da çok puan kaybetmemize sebep oldu. Adil bir yönetim olsaydı, o puanları kaybetmesek şu an belki ikinci veya lider olabilirdik. Bu tarz hatalar oyuncuyu çok fazla etkiliyor, çok fazla üzülüyoruz. Gösterdiğimiz çaba yanlış bir karar yüzünden boşa gitmiş gibi oluyor, bu da hepimizde yıkıma yol açıyor. Hakemler daha çok dikkat etmeli."

İKİNCİ YARI KAZANMAYA DEVAM ETMELİYİZ

- Ligin ikinci yarısından beklentiler neler?

"İkinci devre çok zor olacak. ‘İlk yarıda iyi iş yaptık, tamam’ diyerek görevimizin bittiğini düşünemeyiz. Çalışmaya ve kazanmaya devam etmemiz lazım. Takımlar bizi daha iyi tanıyorlar, neler yapabileceğimizi daha iyi biliyorlar. Maçların zihinsel kontrolünü elimizde tutmamız, mental olarak güçlü olmak gerekecek. Hedef koymaktansa maç maç ilerleyip kazanmaya odaklanmalıyız. Devamında sezon sonunda geldiğimiz yere bakacağız."

PEREIRA, ŞAMPİYONLUK İÇİN SAVAŞMAYA ALIŞIK BİR HOCA

- Ligdeki tek yabancı antrenör senin eski hocan Pereira... Fenerbahçe’yi şampiyon yapabilecek mi?
"Onunla birlikte çalıştık ve Portekiz’de şampiyonluk yaşadık. Yunanistan’da da şampiyonluk yaşadı. Şampiyonluk için savaşmayı bilen, şampiyonluk için savaşmaya alışık bir teknik direktör. Beşiktaş da iyi bir sezon geçiriyor, onların da teknik direktörü iyi iş çıkartıyor. Fakat bence Fenerbahçe şampiyonluğun en büyük adayı."

DONK HARİKA BİR OYUNCU, GALATASARAY'DA BAŞARILI OLUR

- Donk ile çok iyi bir ikili olmuştunuz. Gidişi hem seni hem takımı nasıl etkiler?
"Donk’un yokluğunu tabii ki hissedeceğiz. Hem iyi arkadaşım hem de oldukça iyi futbolcu. Özellikle bu sezon orta sahada çok başarılı bir performans gösterdi. Ama son oynadığımız Trabzon maçında Donk yoktu ve biz gayet iyi bir futbol ortaya koyduk. Donk’un yerine oynayan arkadaşım da elinden gelenin en iyisini yapacaktır. Futbol böyledir, bazıları gelir, bazıları gider. Donk’a bütün kalbimle başarılar diliyorum, o iyi bir oyuncu." 

- Sence Donk, Galatasaray’da nasıl bir etki yaratır, başarılı olur mu?
"Başarılı olacağına inanıyorum, çünkü Donk harika bir oyuncu. G.Saray’ın onun gibi yetenekli bir oyuncuya ihtiyacı vardı. Donk orta sahada defansif olarak, ofansif olarak oldukça güçlü bir karakter. Çok faydalı olacaktır. O bir defans oyuncusundan daha çok ön libero. Çünkü bu bölgede takıma daha fazla katkı sunuyor."

PORTEKİZ'LE FRANSA'YA GİTMEK İSTİYORUM

- Kişisel hedeflerin neler?

"Aslında her oyuncu kendine karşı serttir, eleştiriyi sever. Ben de her maçtan sonra kendimi eleştiririm. Bu gelişmenin ve daha iyi bir oyuncuya dönüşmenin yollarından birisidir. Tekrar milli takıma gitmek istiyorum. Ancak öncelikli hedefim, Kasımpaşa’da iyi bir sezon geçirmek, bütün maçlarda elimden
gelenin en iyisini yapıp maksimumu vermek."

- Euro 2016’ya gideceğine inanıyor musun?
"Portekiz’e gittiğimde birçok televizyon ve gazetelerde istatistiklerim görünüyordu. İstatistik olarak en çok oynayan ve takımının pozisyonu olarak en başarılı oyunculardan birisiyim. Bu bakımdan Milli Takım’ı hak ediyorum. Tekrar seçileceğime inanıyorum."

HT Gazete