''Celtic onuru için mücadele edecek''

''Celtic onuru için mücadele edecek''

Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira, UEFA Avrupa Ligi'ndeki Celtic maçı öncesi açıklamalarda bulundu.

Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira, UEFA Avrupa  Ligi A Grubu'ndan lider çıkmayı hedeflediklerini ve bu fırsatı kendilerine  verebilecek Celtic maçını kazanmak istediklerini söyledi.
 
Pereira, Ülker Stadyumu Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Spor Kompleksi'nde  gerçekleştirilen basın toplantısında yaptığı açıklamada, yarın alacakları  galibiyetin kendilerine liderliği getirebileceğini vurgulayarak, "Maça bakış  açımız bu yönde. Gruptan lider çıkmak önemli olacak. Beraberlik halinde de  gruptan çıkarız. Yenilgi ise Avrupa Ligi hedefinden uzaklaşma anlamına gelebilir.  Tek yol galibiyet olacak" dedi.
 
Celtic'in puan tablosundaki durumunun kalitesini yansıtmadığını  kaydeden Portekizli çalıştırıcı, "Kaliteli, agresif oynayan bir takım.  Taraftarlarımızın önünde oynayacağız. Takımımız bir süredir kaliteli oyun  sergilemeyi başarıyor. Kendi stadımızda ve taraftarımız önünde kazanmak  istiyoruz" diye konuştu.
 
Geçmiş maçlara göre daha önde bastıklarını ve agresif oynadıklarını  anlatan Pereira, "Hem kenarları hem göbeği en iyi şekilde kullanmaya başladık.  Kendi kimliğini oturtan, daha iyiye giden bir  takım olduğumuzu yarın bir kez  daha ispatlamak istiyoruz" ifadesini kullandı.
 
 "Kulüp olarak güçlü bir ruhumuz var"
 
Grubun çekişmeli maçlara ve büyük mücadeleye sahne olduğuna değinen  Vitor Pereira, şunları kaydetti: "Yarın da farklı olmayacak. Dengeli ve mücadeleci bir maç bekliyorum.  Futbolda bazen şansa ihtiyacınız olur. Şans kırıntılarını Celtic elde edemedi.  Küçük hataların bedelini zaman zaman ağır ödediler. Grup maçlarından önce  Molde'yi tanımayanların şu anda durumuna şaşırdıklarını görüyoruz. Yıllardan beri  izlediğimiz Celtic'i göreceğiz. Gruptaki durumlarını hak etmediklerini ispatlamak  için sahaya çıkacaklar. Kulüp olarak güçlü ruhumuz var. Umarım üç puanla ayrılan  ve sahada üstün olan taraf biz oluruz."
 
Oyuncuların durumu
 
Oyuncuların son durumuyla ilgili soruyu yanıtlayan Pereira, ilk 11'de  görev vereceği oyuncuların yarın netlik kazanacağını dile getirdi. Celtic karşılaşması öncesi bir antrenman daha yapacaklarını hatırlatan  sarı-lacivertli takımın teknik direktörü, "Antrenman sonunda kimin kadroda  olacağına, kimin olmayacağına karar vereceğiz. Bazı oyuncuların son durumunu bir  kez daha görmek istiyoruz. Bazı oyuncular durumlarından dolayı bizimle olmayacak.  Kaliteli bir on bir olacak. Mücadeleci, isimlerden bağımsız şekilde yardım eden  ilk on bir olacak. Bu on bir yarın kesinlik kazanacak. Oyuncularım da ilk on biri  yarın öğrenecek" diye görüş belirtti.
 
Robin van Persie'nin de ciddi bir sakatlığının bulunmadığını anlatan  Vitor Pereira, "Yarın hazır olur mu, net bilgim yok. Bugünkü antrenmandan sonra  sağlık ekibimizle durumunu değerlendireceğiz. Büyük bir sakatlığının olmadığını  söyleyebilirim" şeklinde konuştu.
 
Fabiano: "Son derece önemli maç"
 
Genelde UEFA Avrupa Ligi'nde görev alan kaleci Fabiano Ribeiro de  Freitas ise kendileri için son derece önemli bir maça çıkacaklarını vurguladı.
 
Gruptaki durumlarını ve Avrupa Ligi'nde devam edip etmeyeceklerinin  belirleneceği bir karşılaşmaya çıkacaklarına dikkati çeken sarı-lacivertli  oyuncu, "Kaliteli ve büyük oyunculara sahip bir takımla oynayacağız. Tek  hedefimiz gruptan çıkıp yolumuza devam etmek. Maç sonunda mutlu ayrılan taraf  olmak istiyoruz" değerlendirmesinde bulundu.
 
Volkan Demirel ile yaşadığı rekabet ve sezon sonunda takımda kalıp  kalmayacağı sorusunu yanıtlayan Fabiano, şöyle konuştu: "Çekişmeler, rekabetler kulüpler için iyidir. Kulübümüzde ne kadar  kaliteli oyuncular olursa, rekabet ne kadar üst düzey yaşanırsa karlı durum  çıkar. Ben buraya geldiğimde rekabete gireceğimi biliyordum. Volkan'a saygı  duyuyorum. Hedefim her zaman takıma yardımcı olmak. Beraber mücadele ediyoruz.  Sezon sonuna kadar bunu sürdüreceğiz. Sezonun sonunda duruma bakacağız. Oturur  konuşuruz ve iki taraf için en iyi durum neyse ona karar veririz."