''Fenerbahçe'nin büyüklüğü beni şaşkına çevirdi''

''Fenerbahçe'nin büyüklüğü beni şaşkına çevirdi''

Vitor Pereira, sarı-lacivertli ekiple ilgili izlenimlerini paylaştı, "Fenerbahçe'nin büyüklüğü beni şaşkına çevirdi" dedi.

Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira Portekiz basınına özel röportaj verdi. Olympiakos'tan ayrılarak sarı-lacivertli ekibin başına geçen deneyimli çalıştırıcı, yeni kulübüyle ilgili izlenimlerini anlattı. Türklerin tutkusu ve hırsının kendisini etkilediğini belirten Pereira, "Fenerbahçe'nin büyüklüğü beni şaşkına çevirdi" ifadesini kullandı.

Bir çok konuda açıklamalarda bulunan deneyimli teknik adam, günümüz futbolunda paranın yerinin çok büyük olduğu yönündeki eleştiriye de yanıt verdi.
 
'Para için futbolda değilim'
Pereira, "Böyle bir düşünce var çünkü karşılaştırmalar yapılıyor. Türkiye ve Rusya'da ödenen ücretlerin Portekiz'dekilerle farklı olduğu bir gerçek. Futbolcular kariyerlerinin kısa olduğunu biliyorlar. Dolayısıyla gelecekleri ve ailelerini düşünüyorlar. Dürüst konuşayım ben futbolda para için yokum. Profesyonel anlamda kazanacağım başarılar için futboldayım. Güzel ve estetik işlere imza atmak, kupaları kazanmak, en iyi şekilde mücadele etmek için varım. Para iyi işlerin karşılığında ödenecek bir bedeldir sadece" dedi.
 
Futbol ve küreselleşme
Küreselleşme olgusunun, Portekizli futbolcuları ülkesinden gitmeye zorladığını dile getiren Pereira şunları söyledi: "Futbola globalizasyon geldi. İyi Portekizli futbolcular çok para ediyor ve büyük Avrupa kulüplerine imza atıyor. Eskiden Porto, Benfica, Sporting Lizbon oyuncuların varabileceği en üst noktaydı. Şimdi artık geçiş noktaları oldular".
 
Milli takım hedefi var

Pereira ülkesinin milli takımını çalıştırmak gibi bir hedefi olduğunu da itiraf etti. Şu aşamada yalnız kulüp takımlarını çalıştırmayı istediğini belirten hoca, milli takımı kariyerinin ilerleyen dönemlerinde çalıştırabileceğini ifade etti.

Milliyet