''Galatasaray ile büyüdüm''

''Galatasaray ile büyüdüm''

Nigel de Jong, küçüklüğünden bu yana Galatasaray’a gönül verdiğini ve bunun öyküsünü anlattı.

Hollanda’da yetişen Nigel de Jong, “Küçüklüğüm Galatasaray’ın başarılarını izleyerek geçti. Galatasaraylıydım. Galatasaray’ı tutmam gerekiyordu. Başka takımı tutsaydım Türk komşularımın tepkisini çekebilirdim” diye konuştu.

Cim-Bom’un yeni transferi Hollandalı Nigel de Jong, küçüklüğünden bu yana Galatasaray’a gönül verdiğini ve bunun öyküsünü anlattı. Jong, yayıncı kuruluş Lig TV’ye verdiği röportajda, şu ifadeleri kullandı:

- Herkes beni çok iyi karşıladı. Kendimi evimde gibi hissediyorum. Milli takımdan dönecek arkadaşlarımla da yakın zamanda buluşacağım.
- Menajerimden Galatasaray teklifini alır almaz cevabım ‘Evet’ oldu, Amerika’da yaşamak ve oynamak fantastikti ama Avrupa’da oynama tutkusunu da özlemiştim.
- Defansif olarak bire birlerde etkiliyim. Agresifim ve top kazanmayı seviyorum. Rakibin dengesini bozabiliyorum.
- Ofansif olarak; sorumluluk almayı, dikine oynamayı, top dağıtmayı seviyorum. Benim yaşımda (31) bile olsanız kendinizi yenilemeniz ve değişime açık olmanız gerekiyor.
- Burada olduğum için ve Aslan olmaktan inanılmaz mutluyum. Bu sadece benim değil ailemin ve Hollanda’daki arkadaşlarımın da mutluluğu. Oradaki Türk arkadaşlarım Galatasaray’ı destekliyordu.
- Küçüklüğüm Galatasaray’ın başarılarını izleyerek geçti. Galatasaraylıydım; Galatasaray’ı tutmam gerekiyordu. Başka takımı tutsaydım Türk komşularımın tepkisini çekebilirdim.
- Hollanda’daki Türk arkadaşlarım sayesinde ‘Cim-Bom, Aslan, sarı-kırmızı’ kelimeleriyle büyüdüm. O zamanki futbolcuları hâlâ hatırlıyorum. Hagi ve Hakan Şükür’ü izleyerek büyüdüm. Burada olmak, takımın parçası olmak benim için bir gurur. Kazanılan kupaları canlı izliyorsunuz ve şimdi o tarihin bir parçası olma fırsatı buluyorsunuz.”