''İddia ediyorum Fernandao...''

''İddia ediyorum Fernandao...''

Rıdvan Dilmen, Akhisar-Fenerbahçe maçının ardından çarpıcı yorumlar yaptı.

İşte Rıdvan Dilmen'in yorumları:
 
"Maç bitti, Fenerbahçe 3-0 kazandı" deseler güle oynaya dersiniz. Maalesef bu zeminde birkaç oyuncu sakatlandı. Bu zeminde oynatmak facia bir şey. Bu zeminde 3-0'lık skor önemli. 3 kulvarda yoluna devam eden bir Fenerbahçe. Savunmada bugün oynayan 4 oyuncunun üçü perşembe günü Braga karşısında oynamayacak. Hasan Ali'ye de "Eyvah" demediler. Çünkü Hasan Ali bu yıl iyi. Şener de maçın adamı oldu. Asist budur. Maçı alan adam oldu.
 
Ligin mesafesi kısaldı. Beşiktaş kazanırsa yine şanslar %50. Fenerbahçe son haftalarda çok disiplinli. İlk yarıda mesela Souza'yı pek görmedik. Diego orta saha başladı sonra kanatlara geçti. Top rakipteyken de futbol oynandığını benimsedi Fenerbahçe. Fenerbahçe hep dikkatli. Oyuncuların kafasında hiçbir şey yok. Gol yemeyelim, atalım.
 
'İddia ediyorum Fernandao...'
 
Fernandao golü attı ya, iddia ediyorum, 100 Fenerbahçe'nin 50'si "Bak ben demedim mi" dedi. Burada başarı Pereira'nın. Pereira'nın başarısı şu; şampiyon olma şansı tabi ki var. Ama 3 kulvarda yoluna devam ediyor. Bu kadar yoğunlukta, Fernandao-van Persie tartışmasında, Nani sorununda, hiçbirini umursamıyor. Gökhan yoksa Şener var diyor. Bunlar teknik olarak çoğumuza yanlış gelebilir. Ama oyuncu tercihleriyle ilgili kendi bildiğini uygulayan bir teknik adamdan bahsediyoruz.
 
Volkan ve van Persie dışında herkesin topu görmesini istiyor. Bu bir felsefe olmuş. Bu felsefede iki takım çok başarılı oldu. 1 Fenerbahçe, 2 Konyaspor. Bu kötü futbol anlamına gelmiyor. Kendi kadro yapısına uygun oynuyorlar. Fenerbahçe'de forvet diyebileceğimiz 2 oyuncusu var. Bunlarla da ite kaka gidiyor antrenör. 4 savunmanın 3'ünü değiştiriyor ve şampiyonluk yarışına devam ediyor.
 
'TT Arena'da puan kaybedebilirsin'
 
Şener gol attı, bir tane de attırdı ama Braga maçında Gökhan oynayacak. Kolay değil bu. Ama bir prensip, bir felsefe kazandırmış. Bu şampiyonluk için yeter mi bilmiyorum, yarın öbür gün gidersin TT Arena'da puan kaybedebilirsin. Kısa mesafe kaldığı için telafi de edemeyebilirsin.
 
İster 4 forvet oyna, ister 4 savunmacı oyna, takım için bir şey yap. Antrenör bir şey yapmalı. Pereira da yapıyor. Fenerbahçe'ye geldiğinde Türkiye Ligi'nin zayıf olduğunu düşünüyordu. Ama sonradan anladı 3-0'a kimse aldanmasın. Fenerbahçe gümbür gümbür oynayarak yenmedi. Pereira'yı eleştirebiliriz ama inandığını yapıyor. Hatadan döndü. Yunanistan Ligi gibi gördü burayı ama Türkiye Ligi'ne döndü.
 
Fenerbahçe sakatlık problemi yaşamadı. Demek ki iyi çalışıyorlar. Maç sayısının artması da Fenerbahçe için iyi oldu. Çok zor maçlar bekliyor Fenerbahçe'yi. İçeride Kayseri maçı var haftaya. Ama rahat kazanır. Şimdi kaldı 5 deplasman. Ama bundan sonrakiler kolay değil.
 
Türk futbol tarihinin en iyi ev sahibi takımı Fenerbahçe'dir. Bunu biliyor Pereira. Takımın da önde baskılı oynayabildiğini biliyor. Deplasmanlardaki oyun performansı yeterli olmasa da bu işin doğru olduğunu düşünüyor. Fenerbahçe deplasmandaki oyununa göre fazla puan aldı. Bu maçlar hep 0-0'a kitlenebilirdi.
 
'Volkan Şen tam Fenerbahçe oyuncusu'
 
Volkan Şen sezon başından beri oynasaydı en az 10 tane atardı. Tam Fenerbahçe oyuncusu. Ama Fenerbahçe'nin iki as kozu iki de hücumcu beki var. Beşiktaş bir tek Gökhan'a tedbir almıştı. Fenerbahçe'de beklerin önündeki futbolcular 90 dakikayı bitiremiyordur.
 
Yetenekli oyuncular kendilerini yok edebilirler. Volkan Şen 10 yıldır futbolun gündeminde. Şampiyonluk yaşamış bir oyuncu. Volkan iniş çıkışlı grafiklerinde kendisine bakmalı. Fenerbahçe'de ilk 11 oldu, milli takım oyuncusu oldu. Volkan ile Sercan aynı konumdaydı.
 
Sercan, Galatasaray'a geldi, olmadı. Tekrar Bursaspor'a döndü. Burak Yılmaz buna en iyi örnektir. Oyuncunun yeteneği olmazsa olmaz. Yetenekli futbolcu kendisi kaybolursa kaybolur. Volkan'ın kendisinden kaynaklanan sorunları vardı. Sivas'a Fenerbahçe son hafta gidiyor. Sivas en iyi ihtimalle final maçına çıkacak. Beşiktaş, Konya'ya gidiyor. İki takımın da kolay deplasmanı yok. Bakıyoruz Eskişehirspor haftaya Kayseri'ye gidiyor. Bence 12. sıradan itibaren riskli olan takımlar var. Son 4 takımdan 3'ü düşer.