''Orta sahaya kaliteli bir isim şart''

''Orta sahaya kaliteli bir isim şart''

Usta yazalar, Beşiktaş'ın dezavantajının kaleci ve stadyum eksikliği olduğu görüşünde hemfikir oldu...

Usta yazalar, Beşiktaş'ın nokta transferler yaptığı konusuna dikkat çekerken ezeli rakiplerine göre dezavantajının kaleci ve stadyum eksikliği olduğu görüşünde hemfikir oldu...

1- Yeni sezon öncesi Beşiktaş'ın transferlerini nasıl değerlendiriyorsunuz?

2- Beşiktaş'ın eksikleri sizce neler?

3- Şampiyonluk yarışında Beşiktaş'ın rakiplerine göre avantajları ve dezavantajları neler?

4- Beşiktaş Avrupa Ligi'nde ne yapar?

METİN TEKiN 

Orta sahaya kaliteli isim şart


1-Son yapılan santrfor Mario Gomez ve stoper Rhodolfo hem mevkii anlamında hem de isim olarak çok doğru transferler oldu. Tabii henüz erken, transfer dönemi bitmedi ama Fenerbahçe'nin hızlı başladığı, Beşiktaş'ın da en az onun kadar iyi final yaptığı bir transfer performansı izledik. Özellikle de Gökhan Töre- Quaresma ve Mario Gomez üçlüsü herhalde bu sezon Beşiktaşlı taraftarları en çok heyecanlandıran üçlü olacak. Tabii bunların hepsi şu anda kağıt üstünde. 

2-Beşiktaş'ın Veli Kavlak'ın sakatlığından dolayı hala orta sahada isim arayışı devam ediyor. Basına yansıdığı gibi Ozan Tufan'ı alma çabaları var. Bu transfer önemli bir maliyet ama ne olursa olsun bu oyuncu planlamasında bence kesinlikle bir orta saha transferi gerekli. Beşiktaş'ın, "Sezona her şeyiyle hazırım" diyebilmesi için orta sahaya kaliteli bir isim alması şart. 

3-Daha lige adım atmadan böyle bir değerlendirme yapmak zor. Bütün bu öngörülerimiz tamamen ortaya çıkmış oyuncu kadrosu üzerinden. Ama asıl gerçekleştirecek olan şey oyundur. O yüzden bu soruya cevap verebilmek için ligin başlaması ve oyuncuları sahada görmemiz lazım.

4-Önce kuraları görmemiz gerek. Ancak geçen sene Avrupa Ligi'nde ortaya konulan performansı düşündüğümüzde Beşiktaş'ın gruptan çıkmakta zorlanacağını düşünmüyorum. Beşiktaş'ın bu sezon banagöre hedefi çok daha yukarısı olmalı. Beşiktaş, geçen sezon ne yapabileceğini gördü.

Haberin devamı diğer sayfalarda...

[PAGE]

AHMET ÇAKAR

Quaresma tam bir el bombası


1-Beşiktaş için Mario Gomez hem gerekli hem de önemli bir transfer. Demba Ba'nın yerini doldurur mu bilmiyorum ama Beşiktaş Ba'nın yerine mutlaka önemli bir golcü transfer etmek zorundaydı.Sivok'un gönderilmesi ise manasız. Zaten defansın göbeğinde problemler ve eksikler varken hangi akla hizmet gönderildi ya da gitmek zorunda kaldı anlayamıyorum. Beşiktaş için transfer daha bitmedi. Gökhan İnler ve Ozan Tufan'ın adı geçiyor. Gökhan İnler gelirse Beşiktaş çok önemli bir iş başarır.

2-Beşiktaş'ın hala sol kanadında eksik olduğunu düşünüyorum. Tosic kapalı kutu. Ne kadar faydalı olur kestirmek güç. Ama özellikle Quaresma ve Gomez beklenen seviyenin üzerine çıkarlarsa Beşiktaş şampiyonluğu sonuna kadar zorlar.

3-Beşiktaş'ın geçen yıl olduğu gibi stadının yetişmemiş olması önemli bir dezavantaj. Bu dezavantaj geçen yıl pek fazla etkilemedi ya da etkilemiş gibi görünmedi. Ama bu sene ne olur bilemiyorum.Beşiktaş için Quaresma tam bir el bombası. Bunu geçen hafta da yazmıştım. El bombasını doğru kullanırsan senin için büyük bir güç, rakipler içinse korkunç bir tehdit haline gelir. Ama Quaresma yine şaşırır ve yanlış işlere girerse Beşiktaş'ı fena halde karıştırır.

4-Avrupa Ligi'ne baktığımızda zaman zaman iyi takımlar oluyor ama dünya devi diye tabir ettiğimiz ekipler pek olmuyor. İşte geçen senenin şampiyonu Sevilla... Finaldeki rakibi de isimsiz Ukrayna temsilcisi Dnipro. Dolayısıyla bu ve bundan sonraki sezonlar bir Türk takımının (Bu Beşiktaş olur, F.Bahçe olur veya başka bir takım olur) Avrupa Ligi'nde final oynaması asla mucize olarak kabul edilmemeli.

[PAGE]

ERMAN TOROĞLU

Akıllı hareket ederlerse...


1-Beşiktaş'ın transferleri bence düzgün transferler. Hiç acele etmediler, mümkün olduğunca nokta transfer yapmaya gayret ettiler ve doğru olanı yaptılar. Çok transfer yapmak başarının garantisi değil. Önemli olan doğru transfer yapmak.

2-Her şeyi geçtim, Beşiktaş'a yüzde yüz bir kaleci lazım. Öncelikleri bu olmalı. Beşiktaş kaleci transfer etmezse hiçbir şey yapamaz. Beşiktaş'ın bir tek stat dezavantajı var.

3-Bu stadın da ne zaman biteceği hala belli değil. Onun haricinde şampiyonluktaki diğer rakiplerine göre daha bir temeli olan takım Beşiktaş. Akıllı hareket ederlerse çok şey yapabilirler.

4-Beşiktaş'ın geçen sene sakatlık problemi çok fazlaydı. Bu sene de aynı durum yaşanırsa yine sıkıntı ile karşı karşıya kalırlar. Onu da nasıl hallederler bilemiyorum.

[PAGE]

GÜRCAN BİLGİÇ

Transferde nokta atışı yaptılar


1-Sınırlı bütçelerine rağmen ihtiyaçları olan bölgelere nokta transferler yaptılar. Bekleri yoktu, iki bek aldılar. Demba Ba'yı gönderip, Gomes gibi bir dünya yıldızını kadrolarına kattılar. Her şey bir tarafa Şenol Güneş gibi, yıldızları parlatıp, değerini arttıran bir öğretmen hocayla anlaştılar. Sınırları dahilinde iyi işler yaptıklar.

2-Veli'nin sakatlığı takımı çok etkiliyor. Geçen sezon da bunu hissettiler. Yeni oyuncuların, teknik direktörün takıma uyumu da bir süreci getirecek. Orta saha kalitesi, şampiyonluktaki rakiplerine göre çok geride. Bunu da ancak çok koşarak telafi edebilirler.

3-Genç takım olması, beklentilerin az olması en önemli silahları aslında. Sezon başlarken bu nedenler sıkıntı gibi görülse de takımın üstündeki baskıyı da azaltacaktır. Bunu sağlayacak olan yönetim ve Şenol Hoca… Medya yönetimini doğru yapmalılar ve taraftarlarını anlayışlı olmaya inandırmalılar.

4-Gruplar başlayana kadar maç eksiklerini gidereceklerdir. Geçen sene elde ettikleri başarı nedeniyle özgüven sorunu da yaşayacaklarını sanmıyorum. Gruptan çıkarlar. Sonrası kura şansı…

[PAGE]

LEVENT TÜZEMEN

Beşiktaş'ın 3 kalecisinden 1 kaleci çıkmaz...


1-Beşiktaş ihtiyaca yönelik doğru ve nokta transferler yaptı. Rhodolfo defansın pozisyon hatalarını azaltacağı gibi geriden oyunu başlatma adına etkili olacaktır. Tosic ve Beck hücuma zenginlik katacaktır. Mario Gomez ligin en iyi golcüsü olmaya aday. Gomez'in katkısı Demba Ba'yı geride bırakır. Sadece Quaresma ile ilgili soru işaretleri var. Genç geldiğinde etkili ama kaprisliydi. Portekizli yıldız yaş olarak da tecrübelendi. Ayak uydurursa lige keyif katar.

2-Beşiktaş üç kaleciden bir kaleci çıkaramaz. Bu zafiyeti Bilic döneminde fazlasıyla yaşadılar. Şenol hoca kalecilere güvendiği sürece yanılır. Beşiktaş'ın öncelikle iyi bir yabancı kaleci transfer etmesi şart. Ayrıca Veli ve Tolgay'ın yokluğunda Atiba'nın yükünü hafifletecek bir oyuncu alınmalı. Necip ve Oğuzhan istikrarlı olsalar bu transfere gerek kalmaz.

3-Beşiktaş yine zirveye renk katacaktır. Özellikle Şenol hoca sayesinde güvenli ve alkışlanacak futbol oynayacaktır. Ama stat konusunda göçebe hali futbolcularda ciddi motivasyon eksikliği yaratabilir. Son iki sezonda Beşiktaş şampiyonluk yarışından stat defosu nedeniyle uzaklaştı. Olimpiyat Stadı tercih edildi ama ben olsam Kocaeli gibi kompakt bir statta oynardım. Kadroya bakalım…Beşiktaş'ın transfer zihniyeti F.Bahçe'den farksız. Bir takımda çok oyuncu transferi yaptığınızda uyum yakalamak zaman alıyor. Şenol Güneş ile birlikte ilk 11'e Beck, Rhodolfo, Tosic, Quaresma ve Gomez katıldı. Üstelik bunların hapsi yabancı. İlk uyum sıkıntısı kente alışmakta yaşanır. Şenol hoca bu kaliteli transferleri takım oyununa ve uyumuna kısa sürede adapte edebilirse Beşiktaş şampiyonluk konusunda şanslı konuma gelir.

4-Beşiktaş yönetimine ve Şenol Güneş'e bu sezon için Avrupa'ya gitmek ister misiniz diye sorulsa cevapları kesinlikle "Hayır" olurdu. Ama şartlar gereği Beşiktaş doğrudan gruplarda mücadele edecek. Şenol hoca Avrupa mücadelesinde geniş kadroyu kullanma şansı yakalayabilir. Ama öncelikli hedef şampiyon olmak ve Şampiyonlar Ligi'ne gitmek olacaktır.

Sabah