''Şikeyi unutturmayacağız''

''Şikeyi unutturmayacağız''

Trabzonspor başkan adaylarından Celil Hekimoğlu, kongredeki konuşmasında şike sürecini unutturmayacaklarını söyledi.

Trabzonspor’da 70. genel kurulunun 2. gününde başkan adayları Celil Hekimoğlu, Muharrem Usta ve İbrahim Hacıosmanoğlu, birer konuşma yaptı. Kongrede ilk söz alan aday Celil Hekimoğlu, Trabzonspor’un en büyük sorununun birlik ve beraberlik olduğunu vurgularken şunları söyledi:

“Birleşmiş, bütünleşmiş bir kadroyla huzurlarınızdayız. Bugüne kadar üyelerimizle birebir iletişim içinde bulunduk. Trabzonspor’u sadece kendi görüşlerimizle kendi fikirlerimizle yönetmeye talip değiliz, hep beraber yönetmeye talibiz. Takımımız 2010-11’de şike süreciyle karşı karşıya kalmıştır. Bu süreçte Fenerbahçe ve Aziz Yıldırım şike yapmış ve Trabzonspor’un şampiyonluğu gasp edilmiştir. Bunu unutmadık, unutturmayacağız ve bu sürecin sonuna kadar takipçisi olacağız. Danışmanlar kuruluyla herkesi sürece dahil edeceğiz, Trabzonspor’u birlikte yöneteceğiz. Trabzonspor’un Trabzon’dan yönetilmesi sadece Trabzon’un fiziki sınırları içindeki kaynaklarla yönetilmesi değildir. Bu şehirde 24 saat yaşayan bir başkanla yönetilme, Trabzonspor’un dünya üzerindeki tüm insan değerlerini kullanarak birlikte bu kulübü yükseltmek istiyoruz.”

HEKİMOĞLU: “70 RUHUNU GERİ GETİRECEĞİZ”

Kulübün çok ağır ekonomik sorunlarının bulunduğunu belirten Celil Hekimoğlu, resmi borcun yaklaşık 400 milyon civarında olduğunu hatırlatırken şöyle devam etti:

“Ancak yapılan sporcu kontratları dolayısıyla gelirlerimizin 3 katı yıllık borcumuz var. Yani 75 milyon lira yıllık gelirimiz varken borcumuz yıllık 230 milyon civarında. Yıllık 150 milyon lira açık veriyoruz. Bu sürdürülebilir bir ekonomi modeli değil. Mutlaka Trabzonspor’un gelirlerini artırıp harcama kalemlerini azaltmamız lazım. Bu konuda yapacak bir çok projemiz var. Birlik ve beraberliği sağlamadan sonraki ikinci büyük projemiz döndürülebilir bir ekonomi yaratmak. Futbol takımız ve çalışanlarımıza birikmiş borçlarımız var. Bu yüzden takım içinde sorunlarımız var. Mazbatamızı aldığımız zaman futbol takımımıza olan tüm borçlarımızı kapatarak orada da yeni bir sayfa açacağız. Size hiçbir zaman hayal satmayacağız, yalan söylemeyeceğiz. Zirve hedefinden aşmadan bu ekonomik tabloyu görev süremiz içinde borçları düşmüş nakit akışı sağlanmış bir yapıya mutlaka döndüreceğiz. Ciddi bir kurumsallaşma hamlesi başlatacağız. Şeffaf bir yapı sağlayacağız. Tüm üyeler özel şifreleriyle kulübün ekonomik durumuyla ilgili bilgilere her an ulaşacak. Trabzonspor TV’yi mutlaka kuracağız. Buna çok ihtiyacımız var. Şike sürecinde de görüldüğü gibi ulusal basında haklarımızı yeterince savunamadık, sesimizi duyuramadık. Sporcu sağlık merkezi, Trabzonspor koleji projelerimiz arasında. Daha çağdaş formalarla takımın sahaya çıkmasını sağlayacağız. Tekrar 70’lerdeki şampiyon ruhu geri getireceğiz, Trabzon ruhunu şeniden şahlandıracağız. Biz İstanbul’u taklit etmeyeceğiz, İstanbul bzi taklit edecek. Bu nedenle efsane isimlerden Ali Kemal Denizci aramızda. Yepyeni bir değişim için aranızdayız, Güçlüyüz, ilkeliyiz, hazırız. Kavgaya, gerginliğe, ayrılığa değil, bütünleşmeye ihtiyacımız var.”