''UEFA'yla ön görüşme yapacağız''

''UEFA'yla ön görüşme yapacağız''

Trabzonspor Kulübü Başkanı Muharrem Usta, önemli açıklamalarda bulundu...

Muharrem Usta, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bordo-mavili takımın  Galatasaray ile yaptığı maçta oyuncuları Salih Dursun'un hakeme kırmızı kart  gösterdiği hareketinin, herkesi düşünmeye ittiğini dikkati çekerek, "Bir  futbolcunun bunu yapmasının doğru olmadığını düşünüyorum ancak öyle bir durum  oluştu ki, Türkiye'de her futbolcu bunu yapabilecek duruma geldi. Ortada ironik  bir durum var. Bir tarafıyla bakarsak bir oyuncunun bunu yapmaması gerekirdi  ancak diğer açıdan bakarsak artık iş oyunculara kadar kaldı. Kartı da o gösterdi  oldu" ifadelerini kullandı.
 
Usta, Avrupa'da da gerçekten vahim maçlar oynandığını ancak Türkiye'de  bunun boyutunun çok değişmeye başladığını vurgulayarak, "Ben futbolda bu tarz  şeylerin hala olabileceğine inanıyorum. Bu ne ilktir ne de sondur" dedi.
 
Trabzonspor'un da ekonomik açıdan sorunları olduğunu ve UEFA ile  görüşmeler yaptıklarını dile getiren Usta, "Zannediyorum mart ayının sonuna doğru UEFA ile bir ön görüşme yapacağız. Bizim çok acil karar verecek bir durumumuz yok  ama kendimizi buna göre planlamamız gerekiyor. Onlarla bir uğraş veriyoruz ama  bir sorun olmadan atlatırız" diye konuştu.
 
Hakemlerin, maaşlı çalışmaları gerekiyor

 
Başkan Muharrem Usta, hakemlerin Türkiye Futbol Federasyonu'nda maaşlı  çalışması gerektiğini ve gelirlerinin sadece federasyondan olması gerektiğini  söyledi.
 
Hakemlerin, ekonomik kaygılarla başka bir yerde çalışmamaları  gerektiğini ifade eden Usta, hakemlere verilen puanlarla ilgili olarak ise  şunları aktardı:
 
"Maçı yönettiğinde hakemlere kim puan veriyor ? Futbol Federasyonu  içerisinde bir başka ekip veriyor. Ya bağımsız bir yapı kurulsun ve o yapı  hakemlere oy versin ya da kulüpler versin. O zaman gerçekten objektif bir durum  olur. Hakemlere, yapmış olduğu işin sonucunda bağımsız heyetler tarafından aynı  zamanda maçı yönetilen kulüplerin yöneticileri tarafından ya da delegeleri  tarafından puanlarının yarısının verildiği bir düzene geçmek. Bu gerçekten iyi  bir sistemdir."
 
Merkez Hakem Kurulunun başkanının değişmesi ya da Futbol Federasyonu  başkanının değişmesinin çözüm olmayacağını belirten Usta, "Başkanlar çok değişti.  Buradaki düzen artık bitmiş bir düzendir. Artık Futbol Federasyonu da, kulüpler  de, biz de bunu söylüyoruz. Bu düzen artık Türkiye de futbolu taşımıyor. Yeni bir  düzene ihtiyacımız var ve el birliğiyle bunu kurmalıyız" diye görüş belirtti.
 
Hakemlerin de futbolcular gibi futbolun bir parçası olduğunu ancak  futbol kulüpleriyle hakemlerin birbirlerine çok uzak olduğunu kaydeden Usta,  "Hakemler bizim kurmuş olduğumuz oyunun bir parçası. Avrupa'da çok güzel modeller  var. Biz Türkiye Futbol Federasyonu'na her kulübün kaptanları, başkanları,  yöneticileri ve hakemlerinin iç içe olması ve sık sık görüşmeleri gerektiği  fikrini önerdik. Oyuncular hakemleri, hakemler de oyuncuları daha yakından  tanısın" değerlendirmesinde bulundu.
 
Usta ayrıca Rumen teknik direktör Mircea Lucescu konusuyla ilgili  olarak, tecrübenin çok önemli bir şey olduğunu ve bu konuda basınla konuşmamaları  gerektiğini anladıklarını söyledi.