''Van Persie Fenerbahçe'ye giderek iyi yaptı''

''Van Persie Fenerbahçe'ye giderek iyi yaptı''

Louis Van Gaal, Robin Van Persie ile ilgili ilginç bir itirafta bulundu.

Manchester United Teknik Direktörü Van Gaal, "Robin'in orada mutlu olacağını düşünüyorum. Bence Fenerbahçe'ye giderek iyi yaptı. Kendisine en iyi dileklerimi bir mesajla bildirdim" dedi.

Manchester United Teknik Direktörü Louis Van Gaal, Robin Van Persie ile ilgili ilginç bir itirafta bulundu. Hollandalı teknik adam, Fenerbahçe'ye imza atan yıldız futbolcunun takımdan ayrılmasının bir anda olmadığını, aylar öncesinden planlandığını belirtti.

Mayıs ayında oyuncusu ile birlikte golf oynadıklarını söyleyen deneyimli çalıştırıcı, "Sezon sonu erdikten sonra birlikte golf oynadık. Golf maçının ardından baş başa konuştuk. Orada kendisi durumun farkına vardı. Sadece bir oyuncuyu almak değil, onu göndermek de zordur" dedi. 

'Fenerbahçe'yi izliyordum'

Louis Van Gaal, "Hollanda Milli Takımı'nın başındayken Fenerbahçe'nin tüm maçlarını izliyordum. Çünkü Kuyt orada oynuyordu ve takıma son derece sıcak bir izlenim sahibi olmuştum. Robin'in de orada mutlu olacağını düşünüyorum. Bence Fenerbahçe'ye giderek iyi yaptı. Kendisine en iyi dileklerimi bir mesajla bildirdim" diye konuştu. 

Valdes'e kapıyı gösterdi
 
Louis van Gaal, İspanyol kalecisi Victor Valdes'i artık takımda  düşünmediğini net ifadelerle vurguladı.
 
Valdes'in geçen yıl ikinci takımda oynamayı kabul etmediğini belirten  Hollandalı çalıştırıcı, kendisine yardım etmeye çalıştığını ancak İspanyol  kalecinin kalitesini artık başka bir kulüpte gösterebileceğini söyleyerek, "Bazı  kuralları takip etmek istemezseniz, bunun tek sonucu vardır. O da kapının dışı.  Büyük hayal kırıklığı. Rehabilite olması için fırsat tanıdık ancak bu olmadı.  Hull City karşısında ona forma verdim çünkü yardım etmek istedim. Artık  kalitesini başka bir kulüpte gösterebilir" diye konuştu.
 
2002-2014 yılları arasında Barcelona forma giyen 33 yaşındaki Valdes,  geçen sezon başında "Kırmızı Şeytanlar"a transfer oldu ancak ligde sadece Arsenal  ve Hull City maçlarında oynama şansı bulabildi.