''Volkan'ı çıkar oyundan''

''Volkan'ı çıkar oyundan''

Zico, Sevilla-Fenerbahçe maçının devre arasında Başkan Aziz Yıldırım ile arasında geçen ilginç diyalogları anlattı.

İstanbul Bilgi Üniversitesi ile Sportsnet Group işbirliği ile açılan Spor Yöneticiliği Lisans Programı’nın ilk dersi için İstanbul’a gelen Zico, Sevilla-Fenerbahçe maçının devre arasında Başkan Aziz Yıldırım ile arasında geçen ilginç diyalogları anlattı.

İstanbul Bilgi Üniversitesi ile Sportsnet Group işbirliği ile açılan Spor Yöneticiliği Lisans Programı’nın ilk dersini vermek için İstanbul’da bulunan Zico, spor müdürlerinin sorularını yanıtladı.

Brezilyalı futbol adamı, “Fenerbahçe’den ayrıldıktan sonra geriye dönüp baktığında neyi değiştirdiğine sevindi, neyi değiştiremediğine üzüldü” şeklindeki soruya, “Mesela hoşuma giden noktalardan bir tanesi, ben dışarıya çıktığım zaman insanlardan hep şu tepkileri görüyordum, ‘Kazanalım, kazanalım ama iyi oynayarak kazanalım.’ Bence taraftarın istediği o futbola biraz ışık tuttuğumuzu düşünüyorum saha içerisinde. Üzüldüğüm nokta ise keşke F.Bahçe rekabeti Avrupa’ya taşıyabilseydi. Rakibi bir Barcelona, bir Real Madrid olsaydı. Bence potansiyel olarak bu rakiplerle yarışacak gücü var” yanıtını verdi.

İki kez geldi

“Aziz Yıldırım soyunma odasına sıklıkla girmekle eliştirilen bir başkan. Size de müdahale eder miydi? Kardeşiniz ve siz bu yüzden mi gittiniz?” sorusuna ise Brezilyalı teknik adam, “CSKA maçıydı sanırım. Volkan ile Lugano saha içerisinde birbirleriyle atışmışlardı. Bunu görünce Aziz Yıldırım devre arası soyunma odasına girdi. Volkan ile Lugano kavga ediyordu, ben odamdaydım. Edu da oradaydı, kardeşim. Ve Volkan ile başkan hararetli bir şekilde konuşurken Edu da onları ‘Ne yapıyorsunuz? Kazanıyoruz. Hadi ayrılın, maç bizim zaten’ gibi sözlerle ayırmak için giderken bir anda elektriklenme oluyor. Başkan da ‘Sana ne oluyor?’ gibilerinden tepki verince kavga çıkıyor. Benim sözleşme yenilemememde de bu olayın etkisinin çok fazla olduğunu düşünmüyorum. Başkan soyunma odasına bir kere orada, bir de Sevilla’daki maçın devre arasında girmişti. İki tane şey söyledi bana; ‘Volkan çok kötü bugün oyundan çıkar’ bir de ‘Deivid’e söyle, ortadan oynamasın, kendi pozisyonunda oynasın. Sağ açıkta oynasın. Ortadan oynarsa biz böyle pozisyon bulamayacağız’ dedi. Fakat Deivid ortadan oynayıp gol attı, Volkan da penaltıları çıkardı” ifadelerini kullandı.

Zico, Milliyet Spor Müdürü Tayfun Bayındır ile bir süre sohbet ederken, Fenerbahçe’ye gelirken 5 yıllık plan yaptığını ancak sonunu getiremediğini söyledi.