36 milyon TL'lik hayal kırıklığı

36 milyon TL'lik hayal kırıklığı

Hull City'den 36.7 milyon liraya alınan Senegalli futbolcu ligdeki 6 maçı da boş geçti...

Trabzonspor, sezon başında İngiltere'nin  Hull City Kulübü'nden transfer ettiği Senegalli futbolcu Dame N'Doye'den ilk 6  haftada beklediği verimi alamadı.
 
Senegalli golcü, geçen sezon başında Benfica'dan kadroya dahil edilen  ve zaman zaman belinden sakatlık sorunu yaşayan Oscar Cardozo'ya alternatif  olması ve forveti güçlendirmek için bu sezon başında kadroya dahil edildi. 3  milyon 150 bin euro bonservis bedeli ve 3 yıl için toplam 7,5 milyon euro garanti  ücret karşılığında olmak üzere toplam 10 milyon 650 bin euroya (yaklaşık 36,7  milyon liraya) anlaşılan Senegalli futbolcu, lige iyi bir başlangıç yapamadı.
 
Antrenmanlarda gösterdiği performansla Cardozo'yu yedek kulübesine  iten ve teknik direktör Şota Arveladze tarafından 6 lig karşılaşmasında 436  dakika görev verilen N'Doye, gol atamazken sadece 1 asist yaptı.
 
Ligin ilk haftasında Bursaspor maçının ikinci yarısının başında  Cardozo'nun yerine oyuna girererek ilk kez bordo-mavili formayı giyen N'Doye,  Beşiktaş, Akhisar Belediyespor, Kayserispor ve Galatasaray maçlarında 90 dakika  sahada kalmasına karşın gol atma başarısı gösteremedi. Son olarak Osmanlıspor  maçında teknik direktör Arveladze tarafından Cardozo'nun sahaya sürülmesiyle  yedek kulübesine dönen N'Doye, bu kez son 32 dakika forma giydi ancak golle  tanışamadı.
 
Santrforlar 2 golde kaldı
 
Trabzonspor'da N'Doye'nin "siftah" yapamamasıyla forvet oyuncularının  gol sayısı da düşük kaldı. Geçen sezon ligi 17 golle tamamlayan Oscar Cardozo, geçen yılın ilk 6  haftasında olduğu gibi bu sezon da 2 gol attı. Ligde ilk 6 haftada 9 gol kaydeden  Karadeniz ekibinde, forvetler 2 golle düşük bir oran yakaladı.
 
N'Doye'nin maçları
 
Trabzonspor'da Senegalli futbolcu N'Doye'nin ilk 6 haftada oynadığı  maçlar şöyle
 
Takım Süre Sonuç Gol Asist
 
Bursaspor 44 1-0 - -
Beşiktaş (d) 90 1-2 - 1
Akhisar Bld 90 2-2 - -
Kayserispor (d) 90 0-1 - -
Galatasaray 90 0-1 - -
Osmanlıspor (d) 32 3-1 - -