Aboubakar Gomez'den fark yedi !

Aboubakar Gomez'den fark yedi !

Vincent Aboubakar şu ana kadar ortaya koyduğu performansla beklentilere yanıt veremedi.

Kartal’ın sezon başında Porto’dan kiraladığı Kamerunlu golcü Vincent Aboubakar şu ana kadar ortaya koyduğu performansla beklentilere yanıt veremedi.

Aboubakar geride kalan 14 Süper Lig maçında sadece 2 kez gol sevinci yaşadı. Ligde 12 karşılaşmada 651 dakika şans bulan 24 yaşındaki futbolcu ilk golünü 8. haftadaki Antalyaspor maçında atarken, 11. haftadaki Adanaspor karşılaşmasında da fileleri havalandırdı.
Kamerunlu oyuncu, Beşiktaş’ta geçen sezon gol krallığı yaşayan ve şampiyonlukta büyük pay sahibi olan Mario Gomez’in performansının da çok gerisinde kaldı. Gomez’in ayrılmasının ardından alternatif olarak kadroya dahil edilen Aboubakar, 14 haftada 2 gol attı, Alman futbolcu ise aynı dönemde rakip ağları 14 kez havalandırmıştı.
 
Aboubakar, Beşiktaş’ta 2014-2015 sezonunda görev yapan Demba Ba’nın performansına da yaklaşa madı. Gomez gibi sezon başladıktan sonra transfer edilen ve bir sezon forma giyen Demba Ba, 14. hafta sonunda 8 kez fileleri sallamıştı. Aboubakar, Şampiyonlar Ligi’nde ise 3 gol attı.