Avrupa'da tek gollü açılış !

Avrupa'da tek gollü açılış !

Trabzonspor, UEFA Avrupa Ligi 2.ön eleme turu ilk maçında Differdange 03'ü tek golle geçti.

Trabzonspor'un 1995-1996 sezonunda attığı 25 golle tarihindeki tek yabancı gol kralı olan Şota Arveladze, 1996-1997 sezonundan sonra Hollanda'nın Ajax takımı ile anlaşarak ayrıldığı bordo-mavili kulüpte 18 yıl sonra bu kez teknik direktör olarak Hüseyin Avni Aker Stadı'na ayak bastı.        

ONUR KIVRAK 286 GÜN SONRA FORMASINA KAVUŞTU

Geçen sezon UEFA Avrupa Ligi maçında Legia Varşova ile oynanan grup maçında sakatlanarak ameliyat olan kaptan Onur Kıvrak, 286 gün sonra formasına kavuştu. Bordo-mavililerde, UEFA'ya gönderilen listede adları yer almayan yeni transferler Okay Yokuşlu, Alper Uludağ, M'bia, Cavanda ile bonservisi Kasımpaşa'dan alınan Özer Hurmacı, sakatlıkları bulunan Bourceanu, Deniz Yılmaz, Bosingwa, Cardozo ve Constant kadroda yer almadı.  
 
Trabzonspor, 14 yabancı oyuncu kuralının uygulandığı sezonda ilk maçına sadece 2 yabancıyla çıktı. Maçın ilk net gol pozisyonunu 8. dakikada konuk ekip yakaladı. Ceza sahası sağ yan çizgisi üzerinde topla buluşan Gauthier Caron, altıpas içine ortaladı. Demarke durumdaki Omar Er Rafik, kaleci Onur'la karşı karşıya kaldığı pozisyonda kafayı vurdu, ancak top az farkla üstten auta gitti. 

MEHMET EKİCİ ATTIĞI GOLLE TRABZONSPOR'U ÖNE GEÇİRDİ

44'te Mehmet Ekici müthiş bir golle takımını 1-0 öne geçirdi. Cezasahası sol ön çisgisine yakın noktada Mehmet Ekici kullandı. Serbest vuruş gollerine alıştığımız Ekici müthiş vurdu, sağ direğin yanından ağlarla buluştu ve Trabzonspor 1-0 öne geçti. İlk yarıda bu skorla sona erdi.  

MAÇ TRABZONSPOR'UN ÜSTÜNLÜĞÜYLE SONA ERDİ

Kalan sürede sonuç değişmedi ve Trabzonspor, karşılaşmayı 1-0'lık galibiyetle tamamlayarak, tur için avantaj yakaladı. Kalan dakikalar orta saha mücadelesi şeklinde geçerken; iki takımın da gol çabası sonuç vermedi ve karşılaşma 1-0 Trabzonspor'un üstünlüğüyle sona erdi.