Beşiktaş ilk yarıyı zirvede kapamak istiyor

Beşiktaş ilk yarıyı zirvede kapamak istiyor

Beşiktaş, Spor Toto Süper Lig'in 17. haftasında yarın sahasında Torku Konyaspor'la karşı karşıya gelecek.

Spor Toto Süper Lig'in 17. haftasında yarın Torku Konyaspor'u konuk edecek siyah-beyazlı ekip, rakibini mağlup ederek hem galibiyet serisini 4 maça çıkarmayı hem de sezonun ilk yarısını lider tamamlamayı hedefliyor. Başakşehir Fatih Terim Stadı'nda saat 19.00'da başlayacak maçta, hakem Serkan Çınar görev yapacak

Beşiktaş, Spor Toto Süper Lig'in 17. haftasında yarın  sahasında Torku Konyaspor'la karşı karşıya gelecek.
 
Başakşehir Fatih Terim Stadı'nda saat 19.00'da başlayacak maçta, hakem  Serkan Çınar düdük çalacak. Süper Lig'deki son 3 maçını kazanan siyah-beyazlı ekip, taraftarının  önünde Torku Konyaspor'u da mağlup ederek hem galibiyet serisini 4 maça çıkarmayı  hem de sezonun ilk yarısını lider tamamlamayı hedefliyor.
 
Beşiktaş, geride kalan 16 haftada aldığı 12 galibiyet, 2 beraberlik ve  2 yenilgiyle 38 puan topladı, sıralamada en yakın takipçisi Fenerbahçe'nin bir  puan önünde zirvede yer aldı.
 
Güneş'in ideal 11'ini sahaya sürmesi bekleniyor
 
Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş'in, Torku Konyaspor karşısında  ideal 11'ini sahaya sürmesi bekleniyor. Hafta arası Ziraat Türkiye Kupası'nda deplasmanda Sivas  Belediyespor'la oynanan maçta sezon başından bu yana fazla forma şansı bulamayan  futbolculara görev veren tecrübeli teknik adamın, Torku Konyaspor karşılaşmasına  Osmanlıspor mücadelesindeki 11'le çıkmayı planladığı öğrenildi.
 
Bu arada siyah-beyazlı ekipte, Sivas Belediyespor'la yapılan  müsabakada kırmızı kart gören ve cezalı duruma düşen Alexander Milosevic, Torku  Konyaspor karşısında forma giyemeyecek.
 
Muhtemel 11
 
Tolga Zengin, Beck, Rhodolfo, Ersan Adem Gülüm, İsmail Köybaşı,  Hutchinson, Quaresma, Oğuzhan, Sosa, Olcay Şahan, Gomez.
 
Gözler Gomez'in üzerinde
 
Beşiktaş'ın, Torku Konyaspor'la yapacağı maçta gözler, Alman futbolcu  Mario Gomez'in üzerinde olacak. Siyah-beyazlı formayla çıktığı son 4 resmi karşılaşmada da rakip  fileleri havalandırmayı başaran 30 yaşındaki futbolcunun, ligde 12 golü  bulunuyor.
 
Gomez, ligde şu ana kadarki tüm müsabakalarda forma giyerken, bunların  9'unda gol atma başarısı gösterdi.
 
Beck ceza sınırında
 
Beşiktaşlı futbolcu Andreas Beck, Torku Konyaspor karşılaşması öncesi  sarı kart ceza sınırında bulunuyor. Alman futbolcu, Torku Konyaspor karşısında sarı kart görmesi durumunda  ikinci yarının ilk haftasında Mersin İdmanyurdu ile İstanbul'da yapılacak maçta  forma giyemeyecek.

11 sezon sonra ilk yarıyı lider kapatabilir
 
Beşiktaş, Torku Konyaspor'u yenmesi durumunda Süper Lig'de 11 sezon  sonra ilk yarıyı lider tamamlayacak. Süper Lig'de 38 puanı bulunan siyah-beyazlı ekip, Torku Konyaspor  maçından 3 puanla ayrılması durumunda en yakın takipçisi Fenerbahçe'nin, Medicana  Sivasspor'la yapacağı maçtan alacağı sonuca bakılmaksızın sezonun ilk yarısını  zirvede noktalayacak. Beşiktaş, ligde son olarak 2003-2004 sezonunun ilk yarısını 43 puanla  lider kapatmıştı.
 
Son 14 maçın 11'ini kazandı
 
Beşiktaş, Süper Lig'de yaptığı son 14 maçın 11'ini kazandı. Ligin ilk 2 haftasında birer galibiyet ve yenilgi alan siyah-beyazlı  ekip, daha sonraki 14 karşılaşmanın 11'inde sahadan galibiyetle ayrıldı, diğer  mücadelelerde ise 2 beraberlik ve bir yenilgi elde etti. Beşiktaş, iç sahada oynadığı 8 müsabakada ise 5 galibiyet, bir  beraberlik ve 2 yenilgiyle 16 puan topladı.
 
Beşiktaş açık farkla önde
 
Beşiktaş ile Torku Konyaspor, yarın yapacakları maçla  lig tarihinde 29. kez karşı karşıya gelecek. Beşiktaş, geride kalan 28 maçtan 16'sını kazandı, 9'unda berabere  kaldı, sadece 3'ünü yitirdi. Lig maçlarında Beşiktaş'ın 54 golüne, Konyaspor 23 golle karşılık  verdi.
 
Geçen sezonun ilk yarısında Konya'da yapılan maçı Beşiktaş 2-1  kazandı. Siyah-beyazlıların ev sahipliğinde Ankara'daki Osmanlı Stadı'nda oynanan  ikinci yarıdaki müsabakada ise gülen taraf 1-0'lık sonuçla konuk ekip oldu.
 
Beşiktaş son 7 maçta 2 kez kazanabildi. Beşiktaş, genelde açık ara üstünlük kurduğu Konyaspor'u son maçlarda  yenmekte zorlanıyor. Siyah-beyazlılar, rakibiyle yaptığı son 7 maçtan 2'sini kazanırken, 4  kez berabere kaldı, bir kez de mağlup oldu.
 
Diğer yandan Konyaspor, Beşiktaş karşısında son randevuda 9 maç sonra  kazandı. Bu arada iki takım arasındaki 28 lig maçından Konyaspor 10'unda gol  atamazken, Beşiktaş ise sadece 4'ünde gol yollarında suskun kaldı.
 
Beşiktaş'ın evindeki maçlar

 
Stadının yapımı nedeniyle geçen sezon rakibini Ankara'da konuk eden  Beşiktaş, Konyaspor ile ligde ev sahibi takım sıfatıyla yaptığı 14 maçtan 10'unu  kazandı, 2'sini yitirdi, 2'sinde de berabere kaldı. Evinde 31 gol atan siyah-beyazlılar, kalesinde 9 gol gördü.
 
Bu arada, Beşiktaş'ın cezası nedeniyle 2003-2004 sezonunda İstanbul'da  yapılması gereken lig maçı İzmir'de oynanmış ve 1-1 berabere sonuçlanmıştı. Beşiktaş'a karşı lig tarihinde 3 galibiyeti bulunan Konyaspor ise  bunlardan 2'sine deplasmanda imza attı.
 
Beşiktaş'tan tarihi fark

 
Beşiktaş, lig tarihindeki en farklı skorlu galibiyetlerinden birini,  1992-1993 sezonunda İstanbul'daki maçta 7-0'lık sonuçla Konyaspor karşısında  aldı. Konyaspor ise Beşiktaş karşısında ligdeki 3 galibiyetini de tek farklı  skorlarla elde etti.