Beşiktaş istedi, cevap bekliyor !

Beşiktaş istedi, cevap bekliyor !

Glik için kesenin ağzını açan Beşiktaş, İtalyan ekibinin cevvabını bekliyor...

Yeni sezona daha sağlam bir savunma hattıyla girmeyi planlayan Beşiktaş, stoper transferinde önceki gün ciddi bir adım attı.

Siyah-beyazlı yönetim daha önce bonservisi için Torino’ya 5 milyon euro teklif edilen Kamil Glik’e zam yaptı. Kartal’ın, İtalyan kulübüne yaptığı teklifi 2 milyon artırarak 7 milyon euroya yükselterek beklemeye geçtiği belirlendi.

Polonyalı stoperle her konuda anlaşmasına rağmen, Paraguaylı oyuncu Gustavo Gomez için nabız yoklayan Beşiktaş, Copa America’da forma giyen bu futbolcunun bonservis bedelinin bir anda yükselmesi nedeniyle rotayı tamamen Kamil Glik’e çevirdi. Serdar Aziz’le yaşanan problem nedeniyle de stoper transferinde elini çabuk tutma kararı alan siyah-beyazlılar, Torino’dan olumlu mesaj gelmesi durumunda vakit kaybetmeden Glik ile sözleşme imzalayacak.

Avrupa Şampiyonası’nda, Polonya formasıyla gösterdiği performansla dikkatleri üzerine çeken 28 yaşındaki Glik’in de bu transferin bir an önce sonuçlanmasını istediği ortaya çıktı. Marcelo’nun bonservisini almak üzere olan Beşiktaş, Glik’e imza attırması halinde kadrodaki stoper sayısını 7’ye yükseltmiş olacak.

Rhodolfo, Alexis, Tosic, Pedro Franco ve Milosevic gibi stoperlere sahip olan siyah-beyazlılar, Glik ve Marcelo’da hedefe ulaşıldıktan sonra bazı isimlerle yollarını ayıracak. Milosevic ve Franco’yu gelecek sezonun kadrosunda düşünmeyen Beşiktaş, teknik heyetin gözüne giremeyen Alexis’i de göndermeye çalışacak.

168 maça çıktı

Kamil Glik 2011’de Bari’den transfer olduğu Torino’da 168 maça çıkarken, 14 gole imza attı. İtalyan ekibiyle 2020’ye kadar sözleşmesi bulunan Glik, 44 kez sarı kart gördü, 3 kez de kırmızıyla oyun dışı kaldı.

Milliyet