Beşiktaş şovla başladı !

Beşiktaş şovla başladı !

Şampiyonluk adaylarından lige en dikkat çekici başlangıcı yapan Beşiktaş oldu. Siyah beyazlılar, muazzam bir fuutbol oynadı ve 5-2'lik galibiyetle lige fırtına gibi girdi.

Spor Toto Süper Lig'de Beşiktaş Mersin İdman Yurdu ile karşı karşıya geldi.. Karşılaşmayı Beşiktaş 5-2'lik skorla kazandı.

Bilic ile iyi bir takım olan ancak final bölümünde istenilen performansı sergileyemeyen Beşiktaş, 2015-16 sezonuna Şenol Güneş'le süper girdi. Mersin İdman Yurdu deplasmanında Cenk Tosun hat-trick yaptı, Oğuzhan 3 asist, Olcay 1 gol 2 asistle oynadı, atışan 5 gol dışında iyi futbol umutlandırdı...

Mersin İdmanyurdu: 2 - Beşiktaş: 5

Mersin İdmanyurdu

Mihaylov, Sadiku, Vederson, Tita, Welliton, Oktay Delibalta, Mitrovic, Nakoulma, Mehmet Taş, Serkan Balcı, Khalili

Beşiktaş

Tolga Zengin, Beck, Rhodolfo, Ersan Gülüm, Tosic, Hutchinson, Oğuzhan Özyakup, Gökhan Töre, Olcay Şahan, Quaresma, Cenk Tosun

Goller: Dk. 9, 44 ve 68 Cenk Tosun, Dk. 73 Olcay Şahan, Dk. 90+2 Kerim Frei (Beşiktaş), Dk. 19 ve 89 Nakoulma (Mersin İdmanyurdu)

Kırmızı kart: Dk. 65 Mehmet Taş (Mersin İdmanyurdu)

MAÇTAN NOTLAR

Takımın başına getirilen teknik direktör Şenol Güneş yönetiminde ilk resmi maçına çıkan Beşiktaş'ta, yeni transferler Luiz Rhodolfo, Andreas Beck ve Dusko Tosic ligde ilk kez siyah-beyazlı formayı giydi.

Takımın Portekizli yıldızı Ricardo Quaresma da 3 yıl sonra yeniden siyah beyazlı formayla Spor Toto Süper Lig'de ter döktü.

Mario Gomez'i yedek soyunduran Güneş, kalede Tolga Zengin'e şans verirken, defansta Beck, Ersan Gülüm, Rhodolfo ve Tosic dörtlüsünü sahaya sürdü.

Orta sahada Hutchinson, Oğuzhan Özyakup, Olcay Şahan, Quaresma ve Gökhan Töre'yi oynatan tecrübeli teknik adam, ileri uçta Cenk Tosun'a şans verdi.

Beşiktaş'ta, Gomez'in yanı sıra Günay Güvenç, Serdar Kurtuluş, İsmail Köybaşı, Milosevic, Necip Uysal ve Kerim Frei de yedek soyundu.

Geçtiğimiz sezon takıma getirilen ancak yaşadığı sakatlık nedeniyle sahalardan uzak kalan İsveçli defans oyuncusu Alexander Milosevic, uzun zaman sonra ilk 18'de kendisine yer buldu.

İstanbul ekibinde, uzun süreli sakatlığı bulunan Tolgay Arslan ile Veli Kavlak'ın yanı sıra kaleci Cenk Gönen, Jose Ernesto Sosa, Mustafa Pektemek, Pedro Franco, Ramon Motta ve Ömer Şişmanoğlu kadroda yer almadı.

Mersin'in 11'i

Geçen sezonun da açılış maçında yine Beşiktaş ile karşılaşan Mersin İdmanyurdu, sahaya Mihaylov, Sadiku, Vederson, Tita, Welliton, Oktay Delibalta, Mitrovic, Nakoulma, Mehmet Taş, Serkan Balcı ve Khalili ilk 11'i ile çıktı.

Kırmızı-lacivertli takımda, Muammer Yıldırım, Mehmet Enes Sığırcı, Güven Varol, Efe Özarslan, Pedriel, Futacs ve Nurullah Kaya da yedek kulübesinde kaldı.

Karşılaşmanın iki takım için de anlamı büyük

Beşiktaş, Mersin İdmanyurdu karşısında lig tarihindeki 1000. galibiyetini almak için sahaya çıktı.

Bugün 90. kuruluş yılını kutlayan ve 2015-2016 sezonunu "sevda sezonu" olarak adlandıran Mersin İdmanyurdu da anlamlı maçtan galibiyetle ayrılmayı hedefliyor.

Taraftarlar ilgi gösterdi

Mersin Stadyumu'nda karşılaşmada kırmızı-lacivertli taraftarlar, stadın büyük bir kısmını doldurdu.

Kulübün kuruluşunun 90. yılına özel koreografiler yapan ve "90 dakikalık değil, 90 yıllık sevda" yazılı pankart açan taraftarlar, alkış aldı.

Tribünlerde, terör saldırılarında şehit olan güvenlik güçleri için de "Şehitler ölmez vatan bölünmez" pankartı yer aldı.

Beşiktaşlı taraftarlar da kendilerine ayrılan bölümden, karşılaşmayı takip etti.

Mersinli taraftarlar, maç öncesinde de kuruluş yıl dönümü dolayısıyla stadyumun çevresinde yüzlerce meşale yaktı. Kutlamalar, havai fişek gösterileriyle devam etti.

Sıcak hava zor anlar yaşattı

Hava sıcaklığının 30 dereceyi aştığı maç saatinde, yüzde 70'leri bulan nem oranı oyunculara zor anlar yaşattı.

Karşılaşmanın 28. dakikasında su molası verildi.

İŞTE MAÇIN ÖZETİ

Diğer sayfada..

[PAGE]

90.DK: Bülent Yıldırım maçın son düdüğünü çalıyor. Beşiktaş rakibi Mersin İdman Yurdu'nu 5-2 mağlup ediyor ve lige 3 puanla başlıyor.

90.DK: Golün asistini Olcay Şahan yapıyor.

90.DK: GOOOLLL!!! Beşiktaş, Kerim Frei'ın golü ile skoru 5-2'ye getiriyor. Orta alandan başlayan atakta Olcay Şahan pasını Kerim Frei'ya veriyor. Kerim Frei ceza yayı içerisine girer girmez şutunu çekiyor ve top ağlarla buluşuyor.

90.DK: Karşılaşmanın sonuna en az 3 dakika ilave ediliyor.

89.DK: GOOOLLL!!! Mersin İdman Yurdu, Prejuce Nakoulma'nun golü ile farkı ikiye indiriyor. Sağ kanatta Dusko Tosic'ten topu kapan Welliton Soares ceza sahasına girdikten sonra şutunu çekiyor ancak Tolga Zengin topu çelmeyi başarıyor. Kaleciden seken topu iyi takip eden Prejuce Nakoulma arka direkte şutunu çekiyor ve top ağlarla buluşuyor.

89.DK: Ceza yayı içerisinden kullanılan serbest vuruşta Gökçek Vederson sol ayağı ile şutunu çekiyor ancak top sol direkten oyun alanına geri dönüyor.

87.DK: Ceza sahası dışında topu eliyle kontrol eden Tolga Zengin sarı kart görüyor.

86.DK: Ceza yayı içerisinde topla buluşan Gökhan Töre sol ayağı ile şutunu çekiyor ancak top üstten auta çıkıyor.

83.DK: Mersin İdman Yurdu'nda üçüncü oyuncu değişikliği gerçekleşiyor. Cenk Tosun oyundan çıkıyor ve Kerim Frei oyuna giriyor.

82.DK: Beşiktaş'ta üçüncü oyuncu değişikliği gerçekleşiyor. Cenk Tosun oyundan çıkıyor ve Kerim Frei oyuna giriyor.

81.DK: Sağ kanatta topla buluşan Prejuce Nakoulma pasını Loret Sadiku'ya çıkarıyor. Ceza yayı üzerinde topla buluşan Sadiku gelişine şutunu çekiyor ancak top farklı bir şekilde auta çıkıyor.

77.DK: Kaleyi tam cepheden gören bir noktada topla buluşan Abdul Khalili uzaktan şansını deniyor ancak top üstten farklı bir şekilde auta çıkıyor.

75.DK: Ceza yayı içerisinde topla buluşan Prejuce Nakoulma şutunu çekiyor ancak kaleci Tolga Zengin iki hamlede topu kontrol etmeyi başarıyor.

74.DK: Beşiktaş'ta ikinci oyuncu değişikliği gerçekleşiyor. Oğuzhan Özyakup oyundan çıkıyor ve yeni transfer Mario Gomez oyuna giriyor.

73.DK: Oğuzhan Özyakup lige 3 asistle başlıyor.

73.DK: Golün asistini Oğuzhan Özyakup yapıyor.

73.DK: GOOOLLL!!! Beşiktaş, Olcay Şahan'ın golü ile skoru 4-1'e getiriyor. Sol kanattan gelişen atakta Olcay Şahan pasını Oğuzhan Özyakup'a veriyor. Oğuzhan içeriye koşu yapan Olcay Şahan'ı görüyor. Olcay altıpasın gerisinden sol ayağı ile şutunu çekiyor ve top ağlarla buluşuyor.

73.DK: opla birlikte hızlı çıkan Gökhan Töre'yi orta sahada faul ile durduran Gökçek Vederson sarı kart görüyor.

72.DK: Beşiktaş defansından seken topu önünde bulan Abdul Khalili ceza yayı gerisinden şutunu çekiyor ancak Beşiktaş defansına çarpan top uzaklaşıyor.

70.DK: Mersin İdman Yurdu'nda ikinci oyuncu değişikliği gerçekleşiyor. Ricardo Pedriel oyuna giriyor ve Oktay Delibalta oyundan çıkıyor.

69.DK: Bülent Yıldırım bir kez daha su molası veriyor.

68.DK: Golün asistini Oğuzhan Özyakup yapıyor.

68.DK: GOOOLLL!!! Beşiktaş, Cenk Tosun'un golü ile skoru 3-1'e getiriyor. Olcay Şahan pasını Oğuzhan Özyakup'a veriyor. Oğuzhan bekletmeden Cenk Tosun'u görüyor. Cenk, penaltı noktasının sağ tarafından şutunu çekiyor ve top ağlarla buluşuyor.

66.DK: Gökhan Töre'nin pasında topla buluşan Dusko Tosic bekletmeden pasını Cenk Tosun'a veriyor. Cenk, altıpasın sol çaprazından şutunu çekiyor ancak top üstten auta çıkıyor.

65.DK: Mersin İdman Yurdu 10 kişi kalıyor! Orta alanda Gökhan Töre'yi sert müdahale ile yere düşüren Mehmet Taş ikinci sarı karttan kırmızı kartla oyun dışında kalıyor.

60.DK: Olcay Şahan'ın ara pasında topla buluşan Oğuzhan Özyakup penaltı noktasının sağından şutunu çekiyor ancak kaleci Nikolay Mihaylov topu tek eliyle kornere çeliyor.

56.DK: Ceza sahası önünde güzel paslaşmalar sonucunda topla buluşan Oğuzhan Özyakup penaltı noktasının hemen önünden şutunu çekiyor ancak Loret Sadiku'ya çarpan top kornere çıkıyor.

54.DK: Ceza sahası dışı sol çaprazda topla buluşan Gökçek Vederson uzaktan şutunu çekiyor ancak top kalenin yanından auta çıkıyor.

52.DK: Atiba Hutchinson'ın savunma arkasına attığı pasta topla buluşan Cenk Tosun kaleci Nikolay Mihaylov'dan sıyrıldıktan sonra sol çaprazdan şutunu çekiyor ancak top yan ağlara kalıyor.

51.DK: Gökçek Vederson'un sol kanatta yaptığı ortada topla buluşan Oktay Delibalta ceza yayı önünden şutunu çekiyor ancak kaleci Tolga Zengin üzerine gelen topu kontrol ediyor.

50.DK: Orta alanda Abdul Khalili'yi formasından çekerek durduran Oğuzhan Özyakup sarı kart görüyor.

50.DK: Sağ kanattan kullanılan serbest vuruşta Gökhan Töre ön direğe doğru ortasını yapıyor ancak Welliton Soares topu karşılamayı başarıyor.

46.DK: Mersin İdman Yurdu'nda ilk oyuncu değişikliği gerçekleşiyor. Tita oyundan çıkıyor ve Efe Halil Özarslan oyuna giren isim oluyor.

46.DK: Beşiktaş'ta ilk oyuncu değişikliği gerçekleşiyor. Ricardo Quaresma oyundan çıkıyor ve Necip Uysal oyuna giriyor.

46.DK: İkinci yarıya Mersin İdman Yurdu başlıyor.

DEVRE ARASI

45.DK: Bülent Yıldırım'ın düdüğü ile ilk yarı sona eriyor. Beşiktaş soyunma odasına 2-1 önde giden taraf oluyor.

45.DK: Gökhan Töre'nin pasında topla buluşan Ricardo Quaresma ceza sahası içi sol çaprazdan trivela vuruşunu yapıyor ancak Nikolay Mihaylov topu kontrol etmeyi başarıyor.

45.DK: İlk yarının sonuna en az 2 dakika ilave ediliyor.

44.DK: Golün asistini Olcay Şahan yapıyor.

44.DK: GOOOLLL!!! Beşiktaş, Cenk Tosun'un golü ile bir kez daha öne geçiyor. Luiz Rhodolfo'nun Prejuce Nakoulma'dan kaptığı top ile başlayan atakta Oğuzhan Özyakup ara pasını Olcay Şahan'a veriyor. Olcay altıpasın sağında iken Cenk Tosun'a pasını veriyor. Cenk altıpasın hemen önünden şutunu çekiyor ve top ağlarla buluşuyor.

42.DK: Orta alanın biraz ilerisinde topla buluşan Oğuzhan Özyakup ceza yayının sağına gelir gelmez şutunu çekiyor ancak kaleci Nikolay Mihaylov topu kontrol etmeyi başarıyor.

42.DK: Tita sağ kanattan ortasını yapıyor ancak Andreas Beck topu uzaklaştırmayı başarıyor.

39.DK: Ceza yayının sol çaprazından kullanılan serbest vuruşta Ricardo Quaresma şutunu çekiyor ancak köşeye giden topu kaleci Nikolay Mihaylov tek eliyle kornere çeliyor.

37.DK: Olcay Şahan'ı arkadan yapmış olduğu faul ile durduran Mehmet Taş sarı kart görüyor.

36.DK: Maçın bu bolümüne kadar topla oynama oranlarında Beşiktaş'ın %57'ye %43'lük üstünlüğü bulunuyor.

32.DK: Hızlı gelişen Mersin İdman Yurdu atağında Prejuce Nakoulma topla birlikte ceza sahasına girer girmez şutunu çekiyor ancak Andreas Beck'e çarpan top kornere çıkıyor.

32.DK: Ceza yayının sağında topla buluşan Oğuzhan Özyakup şutunu çekiyor ancak savunmaya çarpan top kornere çıkıyor.

29.DK: Su molası sona eriyor ve karşılaşma kaldığı yerden devam ediyor.

28.DK: Bülent Yıldırım maçın bu bölümünde su molası veriyor.

27.DK: Ceza yayı içerisinden kullanılan serbest vuruşta Oğuzhan Özyakup şutunu çekiyor ancak top az farkla üstten auta çıkıyor.

26.DK: Bu dakikalarda karşılıklı yapılan fauller nedeniyle karşılaşma sık sık duruyor.

23.DK: Sol kanattan gelişen atakta Prejuce Nakoulma ortasını yapıyor ancak Luiz Rhodolfo'dan seken top Oktay Delibalta'da kalıyor. Oktay hemen pasını Abdul Khalili'ye veriyor. Khalili ceza sahası dışı sağ çaprazdan gelişine şutunu çekiyor ancak top kalenin yanından auta çıkıyor.

20.DK: Golün asistini Abdul Khalili yapıyor.

20.DK: GOOOLLL!!! Mersin İdman Yurdu, Prejuce Nakoulma'nun golü ile eşitliği yakalıyor. Orta alanda topla buluşan Abdul Khalili savunma arkasına koşu yapan Prejuce Nakoulma'ya ara pasını veriyor. Penaltı noktasında Tolga Zengin'le karşı karşıya kalan Nakoulma topu sağına çekip kaleciyi geçtikten sonra topu boş kaleye gönderiyor ve top ağlarla buluşuyor.

16.DK: Sağ kanatta topla buluşan Prejuce Nakoulma ceza sahasına girdikten sonra çaprazdan şutunu çekiyor ancak Beşiktaş savunmasına çarpan top kornere çıkıyor.

15.DK: Sağ kanattan kullanılan köşe vuruşunda Gökçek Vederson altıpas önüne ortasını yapıyor. O noktada bulunan Welliton Soares kafa vuruşunu yapıyor ancak top kalenin yanından auta çıkıyor.

13.DK: Golün asistini Oğuzhan Özyakup yapıyor.

9.DK: Golün asistini Oğuzhan Özyakup yapıyor.

9.DK: GOOOLLL!!! Beşiktaş, Cenk Tosun'un golü ile 1-0 öne geçiyor. Hızlı gelişen atakta Atiba Hutchinson pasını Oğuzhan Özyakup'a veriyor. Oğuzhan ceza yayının gerisinde iken hemen solundaki Cenk Tosun'u görüyor. Cenk, ceza sahası içinde rakibinden sıyrılıyor ve sağ ayağı ile yakın mesafeden topu ağlara gönderiyor.

8.DK: Dusko Tosic sol kanattan son çizgiye indikten sonra ortasını yapıyor ancak Nikolay Mihaylov altıpas önünde topu rahatlıkla kontrol ediyor.

5.DK: Oğuzhan Özyakup'un pasında topla buluşan Cenk Tosun ceza yayının hemen solundan şutunu çekiyor ancak top farklı bir şekilde auta çıkıyor.

4.DK: Beşiktaş gole çok yaklaşıyor! Ricardo Quaresma sağ kanatta topla buluşur buluşmaz penaltı noktasına ortasını yapıyor. O noktaya hareketlenen Atiba Hutchinson zor pozisyonda kafa vuruşunu yapıyor ancak top kalenin üst direğine çarptıktan sonra oyun alanına geri dönüyor.

4.DK: Sol kanattan kullanılan serbest vuruşta Oğuzhan Özyakup altıpas içerisine ortasını yapıyor fakat top kaleye yöneliyor ve kaleci Nikolay Mihaylov son anda topu kornere çeliyor.

1.DK: Henüz maçın 15. saniyesinde Beşiktaş rakip kaleye geliyor. Gökhan Töre topla birlikte ilerledikten sonra pasını Cenk Tosun'a veriyor. Cenk, ceza yayının hemen sağından şutunu çekiyor ancak kaleci Nikolay Mihaylov topu kontrol etmeyi başarıyor.

1.DK: Bülent Yıldırım'ın düdüğü ile maça Beşiktaş başlıyor.

- İki takım oyuncuları sahaya çıkıyor. Mücadele seremoniden sonra başlayacak.

- Beşiktaş'ta ise sakatlıkları devam eden Tolgay Arslan, Veli Kavlak ve Jose Sosa'nın yanı sıra 18 kişilik maç kadrosuna dahil edilmeyen Pedro Franco, Roman Motta, Ömer Şişmanoğlu, Cenk Gönen ile Mustafa Pektemek bu karşılaşmada görev alamayacaklar.

- Ev sahibi ekipte kırmızı kart cezalısı olan Murat Ceylan bu karşılaşmada forma giyemeyecek.

- Geçen sezon iki takım arasında Mersin'de oynanan karşılaşma 1-0 Beşiktaş'ın üstünlüğü ile sonuçlanmıştı.

- İki takım daha önce 29 kez karşı karşıya geldi. Beşiktaş 15, Mersin İdman Yurdu 6 kez kazanırken diğer 8 karşılaşmada eşitlik bozulmadı.

- Geçen sezon 69 puan toplayan Beşiktaş ise ligi 3. sırada bitirmişti.

- Mersin İdman Yurdu, geçen sezonu 47 puanla 7. sırada tamamlamıştı.

- Mersin Arena Stadyumu'nda saat 22:00'de başlayacak olan mücadeleyi hakem Bülent Yıldırım yönetecek.

- Spor Toto Süper Lig 2015/2016 sezonu açılış haftasında Mersin İdman Yurdu ile Beşiktaş karşı karşıya geliyor.

İLK 11'LER

MERSİN İ.Y

Mihaylov,Serkan Balcı, Mitroviç, Sadiku, Vederson, Khalili, Mehmet Taş, Oktay Delibalta, Tita, Nakoulma, Welliton

BEŞİKTAŞ

Tolga, Beck, Rhodolfo, Ersan, Tosic, Atiba, Oğuzhan, Gökhan, Quaresma, Olcay, Cenk Tosun

MAÇ ÖNCESİ

Diğer sayfada...

[PAGE]

Kadrosunu; Gomez, Quaresma, Beck, Rhodolfo ve Tosic gibi önemli transferlerle güçlendiren Siyah-Beyazlılar, Süper Lig’deki 2015-16 döneminin ilk maçına bugün Mersin İdmanyurdu karşısında çıkacak.

Şenol Güneş önderliğinde bu sezon şampiyonluk hayalleri kuran Kara Kartal, Akdeniz ekibini deplasmanda devirip hem gücünü göstermeyi hem de sezona iyi bir başlangıç yapmayı hedefliyor.

Hafta boyunca yaptığı idmanlarda oyuncularını mutlak galibiyet parolasıyla hazırlayan Güneş’in, Mersin karşısındaki en önemli kozları; Quaresma, Gökhan Töre ve Mario Gomez olacak.

Beşiktaş için rekor gecesi Süper Lig’de bu sezona kadar toplamda 1872 maça çıkan Siyah-Beyazlılar, bu akşam Mersin İdmanyurdu’nu yenmesi durumunda lig tarihindeki 1000’inci galibiyetine ulaşacak.

MERSİN İY-BEŞİKTAŞ:

STAT:
 Mersin Stadı
HAKEM: Bülent Yıldırım
SAAT: 22.00
YAYIN: Lig TV - SPOR3.COM

MERSİN İ.Y.

Mihaylov,Serkan Balcı, Mitroviç, Sadiku, Vederson, Khalili, Mehmet Taş, Oktay Delibalta, Tita, Nakoulma, Welliton
TEKNİK DİREKTÖR: Mesut Bakkal

BEŞİKTAŞ

Tolga, Beck, Rhodolfo, Ersan, Tosic, Necip, Atiba, Gökhan, Oğuzhan, Quaresma, Gomez
TEKNİK DİREKTÖR: Şenol Güneş