Beşiktaş'ın kralları !

Beşiktaş'ın kralları !

Beşiktaş'ın forvetleri Gomez ve Cenk, sezona damga vurdu.

Beşiktaş'ın Alman santrforu Mario Gomez, sezon başında verdiği 25 gol sözüne Galatasaray derbisinde erişti. Gomez’e asist yapan Cenk Tosun, Avrupa liglerinde sonradan oyuna girip skora en çok katkı veren isim durumunda...

Beşiktaş, şampiyonluk yarışındaki en kritik virajı Türk Telekom Arena deplasmanında dönerken, atılan gol, forvetlerin uyumunu da gözler önüne serdi. Mario Gomez fileleri havalandırırken, golün asistinde Cenk Tosun imzası vardı.

Sezon başından beri Gomez 11’de oynadı, Cenk sürekli yedek kaldı ancak bu konu hiç sorun çıkarmadı. Gomez attığı gollerle Kartal’ı zirveye uçururken, Cenk sonradan oyuna girdiği maçlarda skora yaptığı katkılarla altın değerindeki puanların mimarı oldu.

ALTIN YEDEK

Gomez, derbideki golüyle verdiği sözü tuttu. Transfer olduğunda bir muhabirin, “Buraya 25 gol yazıyorum” sözlerine, “Sizi mutlu etmek ve o rakama ulaşmak isterim” karşılığını veren Gomez dediğini yaptı, 25 gole 32. haftada ulaştı.

Ligde 8 gol, 4 asisti olan Cenk Tosun ise sonradan oyuna girdiği maçlarda 5 gol, 4 asistlik bir performans sergiledi. 9 kez skora katkı yapan Cenk, Atletico Madrid’den Correa ile birlikte Avrupa’nın 5 büyük liginde bu rakama ulaşan iki isimden biri oldu.

AMK Gazetesi