Beşiktaş’ın kader ayı

Beşiktaş’ın kader ayı

Beşiktaş, şubat ayında oynayacağı 6 karşılaşmayla ligdeki kaderini çizecek. Siyah-beyazlılar, 18 puan toplarsa özlediği şampiyonluk için dev bir adım atacak.

Beşiktaş’ın, kar yağışı nedeniyle ertelenen Mersin İdman Yurdu ve Trabzonspor maçlarıyla avantaj yitirdiği öne sürülüyor. 2016’ya lider giren siyah-beyazlılar, iki maça çıkamazken, bir anda Fenerbahçe’nin 5 puan birden gerisine düştü. İki maç eksiği olan Beşiktaş, bu müsabakaları 2 Şubat ve 18 Şubat tarihlerinde oynamak istiyor. Eğer TFF de bu taleplerini olumlu karşılarsa Kartal, şubat ayı içerisinde tam 6 lig maçına çıkacak.

YÖNETİM BAŞVURU YAPACAK

Yapılacak başvuru sonrası Futbol Federasyonu, Beşiktaş’ın talep ettiği fikstüre uyarsa, siyah-beyazlılar şöyle bir rotayı takip edecek: Kartal, Mersin İdman Yurdu ile oynadıktan sonra sırasıyla Gaziantepspor, Medipol Başakşehir, Trabzonspor, Gençlerbirliği ve Fenerbahçe ile karşılaşacak. Bu 6 maç, siyah-beyazlılar için şampiyonluk maçları anlamına gelecek. Herhangi bir puan kaybında ise ilk yarıda kazanılan avantaj elden kaçırılmış olacak.

Milliyet