Dilmen'den büyük övgü: ''Zidane gibi...''

Dilmen'den büyük övgü: ''Zidane gibi...''

Rıdvan Dilmen, Çaykur Rizespor-Beşiktaş maçını değerlendirdi.

NTV Spor'da yayınlanan "%100 Futbol" programında yorum yapan Rıdvan Dilmen, Çaykur Rizespor-Beşiktaş maçını değerlendirirken, "Sosa ve Oğuzhan, Zidane gibi" açıklamasında bulundu.

Rıdvan Dilmen'in değerlendirmeleri şöyle:

"Türkiye'nin en tehlikelisi"

"Beşiktaş'ın en önemli özelliği gol atmasından çok pozisyona girmesi. Geniş alanda yakaladığı zaman hem topla gidip, hem de pas atabilen ve doğru koşu yapan oyuncuları var. Aslında kanat oyuncularının gol sayısı az. Quaresma'nın, Gökhan'ın, Olcay'ın az. Santrafor endeksli gol atıyorlar. Ama öne geçtikten sonra Beşiktaş, Türkiye'nin en tehlikeli takımı."

"6 olurdu"

"Beşiktaş son dakikalara güle oynaya gireceğine gergin giriyor. Bu normal değil. Buna egoistlik diyebilirsiniz. Gol orucunu bozmak isteyen oyuncular var. Bu Gomez için de geçerli. Gomez illa vuracak ya, egoizm yapıyor. Olcay da öyle. 6-1 bitebilirdi bu maç. Maçta en az 14-15 gol pozisyonu vardı."

"Beşiktaş tempolu oynamıyor"

"Beşiktaş'ın çok önemli 4 günlük seyahati var. Bu kadar gol pozisyonuna rağmen Beşiktaş'ta bir yorgunluk görüyorum. Quaresma'yı bilmiyorum, Oğuzhan sakatlandı. Gökhan'ın durumu... Tempolu oynamıyor Beşiktaş. Hızlı hücum yapıyor."

"Rizespor küme düşmez"

"Bundan sonra güle oynaya maçlar yok. Rizespor'un kadrosu da geniş değil. Buna rağmen penaltı kaçırdılar, gol kaçırdılar. Ligde alt sıradalar belki ama oradan uzaklaşabilirler."

"Kadıköy'de kaçan goller..."

"Cenk'in ve Gomez'in Kadıköy'de kaçırdıkları yüzünden Beşiktaş ikili averajda geride kaldı. Tek farklı kaybetmek büyük avantaj olurdu. Fenerbahçe'nin genel averajda Beşiktaş'ı yakalaması zor çünkü."

"Beşiktaş zora soktu"

"Beşiktaş ikinci yarı kontra ataklarla oynadı. Atiba ve Necip dışında her oyuncu gol atabilirdi. Kolaylıkla goller atabileceğin maçı bir anda zor soktun. Tolga'nın da konsantrasyonu yüksekti."

"Kerim'in maçıydı"

"Oğuzhan'ın sakatlığı önemli. Oğuzhan, Sosa ve Kerim çok iyi oynadılar. İkinci yarı tam Kerim'e göreydi. Böyle maçlarda yırtacaksın."

"Sosa ve Oğuzhan, Zidane gibi"

"Zidane'ın en büyük özelliği, arkada gözü vardı. Top gelmeden karar verirdi. Sosa ve Oğuzhan da öyle. Kerim topu aldıktan sonra karar veriyor. Bu da tecrübe kazandıkça olacaktır. Bir de korkak. Kramponu gördü mü korkuyor. Bu da genç olduğu için."

"Hakem iyi yönetti"

"Hakem için zor bir maç olmadı. Ciddi hatalar da olmadı. İki takım da centilmence puan mücadelesi verdiler."

"İlk yarıda 3 olurdu"

"Enteresan bir takım Beşiktaş. Çok ofansif bir kadrosu var Beşiktaş'ın. 30-46 arası Marcelo ve Alexis orta sahayı geçti. İlk yarı bir anda 3-4 olabilirdi ama olmadı."

"Ben olsam Gomez'i değiştirirdim"

"Ben olsam Cenk ve Gomez'i 75'te değiştirirdim. Gomez hem kart sınırındaydı, hem de agresifti."

"Beşiktaş enteresan bir takım"

"Enteresan bir takım Beşiktaş. Çok ofansif bir kadrosu var Beşiktaş'ın. 30-46 arası Marcelo ve Alexis orta sahayı geçti. İlk yarı bir anda 3-4 olabilirdi ama olmadı."

"Sosa çok yetenekli"

"Sosa ayak içini öyle temiz vurdu ki... Bu mesafeden böyle bir gol atmak kolay değil. Topun o sertlikle düşmesi sadece konsantrasyon değil, aynı zamanda yetenektir. Ama Sosa'nın oyun içi golü az. Kenarlara çok rahat gidebiliyor. Top gelirken de ne yapacağına karar veriyor."

"Beşiktaş'a hak vermek lazım"

"Bazen oyunun son bölümlerinde Beşiktaş'ın savunmaya çekilmesini haklı bulmak lazım. "Ya yersem" korkusu var. Muhakkak Beşiktaşlıların nasıl bu kadar gol kaçırdıklarının analizini yapması lazım."

Sporx