Donk resmen Galatasaray'da !

Donk resmen Galatasaray'da !

Galatasaray, bir süre önce anlaştığı ve dün 2.5 yıllık sözleşme imzaladığı Ryan Donk'un transferini resmen bitirdi.

Galatasaray yönetimi, dün 2.5 yıllık sözleşme imzaladığı Ryan Donk'un lisansını bugün saat 12.00 itibariyle Futbol Federasyonu'ndan aldı ve böylelikle, "Borçları olduğu için lisans alamayacaklar" iddiasının asılsız olduğunu kanıtladı.

sporx'in haberine göre, Hollandalı futbolcunun sağlık raporları ve 'borç yoktur' evrakları bu sabah Türkiye Futbol Federasyonu'na ulaştı.

Evraklarında eksik bulunmayan Ryan Donk'un lisansı saat 12.00 itabiriyle çıkmış oldu.

Türkiye Futbol Federasyonu Transfer Talimatnamesi'nin 12. maddesi gereği kulüpler, transfer ettikleri futbolcuların sözleşmelerinin tescilini talep ederken, personele, sporculara, SGK'ya ve Vergi Dairesi'ne borcu olmadığına dair belge ibraz etmek zorunda.

TFF Transfer Talimatnamesi'nin 12. maddesi şöyle:
(1) Kulüpler transfer ettikleri futbolcuların sözleşmelerini talep ederken, TFF'ye, kulüplere, futbolculara, teknik adamlara, sağlık personeline, lisanslı futbolcu temsilcilerine, lisanslı müsabaka organizatörlerine, kulüp çalışanlarına, TFF Yönetim Kurulu ile TFF Yargı Kurulları, mahkemeler, FIFA ve UEFA yargı Kurulları ile CAS tarafından hükmedilen kesinleşmiş kararlardan kaynaklanan vadesi geçmiş borçlarının ödendiğine veya alacaklılar tarafından transfere muvafakat edildiğine dair belgeyi ibraz etmek zorundadır.

(2) Kulüpler transfer ettikleri futbolcuların tescilini talep ile birlikte; Sosyal Güvenlik Kurumu ve vergi dairelerine vadesi geçmiş borcu olmadığına dair tescil talep tarihinden en fazla 15 gün önce ilgili kurum tarafından düzenlenmiş belge ibraz etmek zorundadır.

Sporx