Dursun Özbek'ten Sneijder'e ceza sinyali

Dursun Özbek'ten Sneijder'e ceza sinyali

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, yönetim aleyhinde sözleri bulunan Hollandalı oyuncu Wesley Sneijder için net konuştu.

Sarı-kırmızılı futbolcunun, “Radikal karar alacak yönetici yok” sözü eleştirildi. Sözlerinin çarpıtıldığını söyleyen Sneijder’e sert çıkan Özbek, “İster çarpıtılsın, ister çarpıtılmasın. Söz konusu Galatasaray ise gereken neyse yapılır” dedi.

Galatasaray Divan Kurulu, Florya’da toplandı, başkan Dursun Özbek, UEFA cezasından transfere kadar her şeyi açık açık anlattı.

UEFA tarafından verilen cezayla ilgili olarak hukuk yollarını henüz tüketmediklerinin altını çizen Özbek, “Bu cezanın tebliğinin hemen ertesinde CAS’a başvurmuştuk. CAS’tan, duruşma gününün 16 Haziran Perşembe günü olduğu bilgisi geldi. Galatasaray’ın bugün geldiği mali yapıyı da ortaya koyup, iyileşmeyi göstererek, cezanın tekrar incelenmesini isteyeceğiz. Kötü giden bir mali yapı sonrası verilen ceza var. Yeni yönetimle anlayışın değiştiğini, zararların telafi edilmeye başlandığını ve bu yönetimin verilen cezada iyileştirmeyi hak ettiğini düşünüyorum. Ayın 16’sındaki duruşmada bazı şeylerin  değişebileceği ümidini taşıyorum. Ben ve ekibim, davanın müdahili olarak yer alacağız” dedi.

UEFA’nın futbol takımı harcamalarında 65  milyon euroyu aşmamasını istediğini aktaran başkan Özbek şöyle devam etti:

“Şu anda takımımızın yıllık maliyeti 70 milyon euro mertebesinde... Kontratları bulunan 40’a yakın sporcunun bir kısmından kurtulmak için çaba sarf edeceğiz. 40’a yakın sporcunun büyük kısmı, kirada, oynamıyor ya da sakat... Bunlardan kurtulmanın yolarını arayacağız. Başarıdan değil, hesapsız yapılan harcamalardan feragat edeceğiz.”

Futbol olarak geride kalan sezonda istedikleri performansın uzağında kaldıklarını aktaran başkan Özbek, “Sonunda, en azından üzüntülü bir sezonun telafisi mahiyetinde, Ziraat Türkiye Kupası’nı, rakibimizi yenerek kazandık. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” ifadesini kullandı.

Üyelerden Taner Aşkın’ın, “Sneijder, ‘radikal karar alacak yönetici yok’ diyor. Bu terbiyesizliktir” sözüne de yanıt veren Dursun Özbek, futbolcunun sözlerinin çarpıtıldığını söylediğini aktardı. Özbek, “İster çarpıtılsın, ister çarpıtılmasın. Ne söylediğini kimse bilmiyor. Söz konusu Galatasaray ise mevcut 111 yıllık tarihinin gereği olarak, gereken neyse yapılır” diye konuştu.

‘Utanmıyor musun?’

Florya’daki Divan Kurulu’nun ardından eski başkan Duygun Yarsuvat ile kürsüde kendisini eleştiren Taner Aşkın arasında tartışma çıktı.

Toplantıya geç gelen Yarsuvat, gazetecilerden Taner Aşkın’ın kendisini sert şekilde eleştirdiğini öğrendi. Daha sonra ikili tesadüfen karşılaşınca tartışma çıktı.

Yarsuvat, “Ulan sen utanmıyor musun benim hakkımda konuşmaya? Sen Galatasaray’ı dava etmiş bir adamsın. Hele ben yokken, gıyabımda konuşmana şaşırmadım. Galatasaray’ı dava etmiş bir adamdan her şey beklenir” dedi.

Taner Aşkın ise “Yakıştıramadım Duygun Ağabey” diye yanıt verdi. Bunun üzerine Duygun Yarsuvat “Sen kimsin bana yakıştıramayacaksın” deyince Aşkın “Sen benim büyüğümsün, Galatasaray’da başkanlık yaptın. Haddinizi bilin” diye söylendi.

115 milyon euro ciro

Galatasaray Mağazacılık ve Perakendecilik A.Ş’nin Genel Müdürü Ali Öğüdücü, bir yıllık dönemde 22 milyon lira kâr ettiklerini anlattı. Öğüdücü, “Mayıs 2015 ile Mayıs 2016 arasındaki dönemde 115 milyon lira ciro, 22 milyon lira kâr elde ettik. İnternet üzerinden satış bu süreçte 16.4 milyon TL oldu” diye konuştu.

İşbecer’den istifa

Galatasaray’da büyük eleştirilerle karşı karşıya kalan ve istifa etmesi istenen genel sekreter Fatiş İşbecer, görevlerinden istifa ettiğini açıkladı. Mevcut yöneticilere bir mektup gönderen İşbecer’in sözleri şöyle:

“Gördüğüm lüzum üzerine Galatasaray Spor Kulübü Genel Sekreterliğinden, Sportif A.Ş. Başkan Vekilliğinden ve diğer iştiraklerdeki tüm görevlerimden istifa ediyorum. Türkiye’nin en büyük kulübü ve çocukluk aşkım olan Galatasaray’ın tarihe geçmiş başarılarına her ne olursa olsun çok daha büyüklerini ve yenilerini ekleyeceğine ve bizleri gururlandırmaya devam edeceğine eminim. Önümüzdeki dönemlerde üstleneceğiniz görevlerde hepinize başarılar dilerim.”

Milliyet