Emre Belözoğlu'dan Galatasaray açıklaması

Emre Belözoğlu'dan Galatasaray açıklaması

Emre Belözoğlu, Galatasaray'dan Inter'e transfer sürecindeki gerçekleri anlattı.

Emre Belözoğlu Lig Radyo’ya konuk oldu. Galatasaray ve Fenerbahçe’de forma giyen, şimdinin Medipol Başakşehir’li futbolcusu Emre Belözoğlu son günlerde tekrar Milli Takıma çağrılabilir haberleri ve daha birçok konu hakkında konuştu.

İşte Emre Belözoğlu tarafında yapılan açıklamalarının öne çıkanları;
 
“Fenerbahçe’den ayrılma sürecim kolay olmadı. Bana yeni teklif yapılıp yapılmayacağı belli değildi. Haziran ayında Aziz Başkan menajerime “Emre haber beklesin teklif yapacağız” demişti. Sonra Terraneo’nun canlı yayında, “Emre ile devam etmeyeceğiz” haberini duydum. Tabi o süreçten sonra takım bulmam kolay olmadı. Avrupa’da herkes planlamasını yapmıştı. Ben de o yüzden Avrupa’da takım bulamadım. Menajerim Ahmet Bulut’un da bu konuda yeteneklerine son derece güveniyordum ama süre yeterli değildi. Daha sonra ailemle oturduk ve bir karar verdik. Avustralya’dan ve başka yerlerden bazı cılız teklifler geldi. Ama ben Medipol Başakşehir’i tercih ettim.”
 
“Sorumluluk almaktan hiçbir zaman kaçmadım”
 
“Hayatımın hiçbir bölümünde sorumluluk almaktan kaçmadım. Mesela Inter’de oynarken Hector Cuper’den çok şey öğrendim. Inter’de ilk idmanda stoperlere top gidereken Okan Abi’yle ben pres yapmaya başladık. Cuper durdurdu ve “Siz ne yapıyorsunuz? Futbol bir pozisyon oyunudur” demişti. Çok disiplinli bir hocaydı. İlla “Emre’yi oynatacağım” diyordu. Ben de oynuyordum.”
 
“Mesela Juventus’a kaybettiğimiz şampiyonluk hayatımın en unutamadığım anıdır. Ama oradaki anlayış çok farklı, yönetimden taraftara herkes gelip başımızı okşadı. Trabzonspor maçında da şampiyonluğu verdik, ama ben bayıldım. Hatta üç 4 gün kendime gelemedim.”
 
“Burada indanın kendini geliştirmesine çok uygun bir sistem yok. Oyunculara çok çabuk bir şekilde ya sevgi ya da nefret gösteriyoruz. Değerinden fazla sevgi veya nefret gösteriyoruz. Mesela emre çolak Avrupa’da çok daha fazla üstüne katabilir. Burada bu şartlar yok.”
 
“Fiziki anlamda hazır olmayan hiçbir futbolcu istediği kadar yetenekli olsun, oynayamazlar, oynamamalılar.”
 
“Galatasaray’da yetişmiş biri olarak Fenerbahçe’ye gitmek kolay olmadı”
 
“Bugünlere gelmemde ki en büyük etken Galatasaraydır. Orada kazandıklarımın karşılığını parayla ödeyemem. Ben Galatasaray’da Emre oldum. Galatasaray’da Bülent Korkmaz, bir şey söylediğinde Hagi dahil herkes susardı. Orada yetişmiş biri olarak Fenerbahçe’ye gitmek kolay olmadı. Şimdi 36 yaşındayım, Fenerbahçe'ye iyi ki gittim diyorum.”
 
“Fatih Hoca çağırırsa seve seve giderim”
 
“Fatih Hoca beni milli takıma çağırırsa bu kararı takım için verir. Seve seve giderim. Sadece saha içi değil gerekirse kulübede de görev yapabilirim ”

"Galatasaray'ın teklifi..."

"Galatasaray'dayken ilk olarak Fatih (Terim) hoca beni Fiorentina'ya istedi. 16 milyon dolar teklif yapıldı, kabul edilmedi. Galatasaray'ın bana yaptığı teklifle Florya'dan 1 ev alabilirdim. Inter'in yaptığı teklifle 10 ev alabiliyordum."

Sporcope / Sporx