Fenerbahçe 3 - 2 Çaykur Rizespor

Fenerbahçe 3 - 2 Çaykur Rizespor
Güncelleme:

Süper Lig'in 24. haftasında Fenerbahçe evinde 1-0 geriye düştüğü maçta Çaykur Rizespor'u 3-2 mağlup etti. Fenerbahçe'ye galibiyeti Serdar Aziz, Soldado ve Moses (pen) getirirken, 42. dakikada 10 kişi kalan Çaykur Rizespor'un sayıları ise Melnjak'tan geldi. Fenerbahçe 3 maç...

Spor Toto Süper Lig'in 24. haftasında Fenerbahçe ile Çaykur Rizespor karşılaştı. Maçın henüz 4. dakikasında Melnjak'ın golüyle Rizespor deplasmanda 1-0 öne geçti. 2 dakika sonra Fenerbahçe cephesi penaltı bekledi ancak hakem Halil Umut Meler 'devam' dedi. Gol için bastıran Fenerbahçe'de Soldado, Valbuena'nın ortasına dokunamayınca pozisyonu değerlendiremedi. 15'te Skrtel'in kafası savunmadan döndü, Fenerbahçeliler bir kez daha penaltı bekledi ancak karar yine değişmedi.

PUAN DURUMU İÇİN TIKLAYINIZ

SOLDADO ATTI, RİZE 10 KİŞİ KALDI
Baskıyı iyice arttıran Fenerbahçe, 22. dakikada Serdar Aziz'in vuruşuyla durumu 1-1'e getirdi. Beraberlik sayısından sonra iyice morallenen ev sahibi, 40'ta Moses'in kaleciden seken topunu tamamlayan Soldado ile 2-1 öne geçti. 2 dakika sonra ise Moroziuk ikinci sarı kartını görerek Rizespor'u 10 kişi bıraktı ve ilk yarı bu skorla sona erdi.

TOP BİR O KALEDE, BİR BU KALEDE
Fenerbahçe ikinci yarıya çok hızlı başladı. Hasan Ali'nin sert şutunda Gökhan gole izin vermedi. 56'da 10 kişilik Çaykur Rizespor, Melnjak ile bir gol daha bularak skoru 2-2 yaptı. 62'de Valbuena'nın az farkla auta giderken, 4 dakika sonra ise Muriqi'nin sert şutu yan ağlarda kaldı. 67'de Tolgay ceza sahasında yerde kaldı, Fenerbahçeli futbolcular penaltı bekledi ancak oyun devam etti.

Dakikalar 80'i gösterdiğinde Serdar Aziz'in yerde kaldığı pozisyon sonrası penaltı noktasını gösterdi. Hakem Halil Umut Meler, VAR incelemesi sonrası penaltı kararını uygularken, Moses topu ağlara göndererek Fenerbahçe'yi 3-2 öne geçirdi.

İlerleyen dakikalarda başka gol olmadı ve Fenerbahçe deyim yerindeyse ecel terleri döktüğü maçta Çaykur Rizespor'u 3-2 mağlup etmeyi başardı. Bu sonuçla Fenerbahçe puanını 28'e yükselterek, Çaykur Rizespor'la aynı puana ulaştı.