Fenerbahçe'de alkışlar Josef'e

Fenerbahçe'de alkışlar Josef'e

Josef de Souza adeta ekmeğini taştan çıkardı...

Normal antrenman programı dışında ekstra olarak tesislerde kalan, evinde küçük bir spor salonu kurup fiziksel çalışmalar yapan Josef de Souza, sürekli performansının üzerine koydu, takımın kilit ismi oldu

Galatasaray’ın Fenerbahçe’yi 2-0 yendiği derbide performansıyla fark yaratan ve sahanın en iyilerinden olan Josef de Souza adeta ekmeğini taştan çıkardı. Vitor Pereira döneminde 8 milyon euro bonservis bedeliyle Sao Paulo’dan alınınca dikkatleri çeken ancak çok eleştirilen Brezilyalı oyuncu, şimdi takımın kahramanlarından oldu.
 
Manchester United maçından sonra Galatasaray önünde de etkisini hissettiren 27 yaşındaki orta saha, zor zamanlardan feraha yükseldi. Pereira’nın sezon başı gitmesiyle gönderilmesi gündeme gelen hatta Dick Advocaat tarafından ilk 3 resmi maçta kullanılmayan Souza, fırsatları çok iyi kullandı.
 
10 numara bölgesine takviye gelmemesiyle transferin son gününde takımda kalan Brezilyalı, kadroda tutuldu. Salih Uçan’ın da beklentilerin çok aşağısında kalmasıyla mecburen orta sahaya çare arayan Advocaat, tecrübeli yıldızla görüşerek takıma adapte etti. Hem kendisini Fenerbahçe’ye getiren hem de Porto’da çalıştığı Pereira’nın gitmesine rağmen küsmeyen başarılı futbolcu, daha fazla çalıştı. Normal antrenman programı dışında ekstra olarak tesislerde kalan, evinde küçük bir spor salonu kurup fiziksel çalışmalar yapan Josef de Souza, sürekli üzerine koydu. 4. haftadaki 5-2’lik Kasımpaşa galibiyetiyle göz dolduran Souza, daha sonraki maçları kaçırmadı, Advocaat döneminde 16 maç ile en fazla forma giyen oyuncuların başında geldi. 

Milliyet